bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/15 – Hannover 96

Optakt 2014/15 – Hannover 96

Bundesligaen nærmer sig sæsonstart, og du kan her blive klædt på med bulibolds optakt til Bundesligaen 2014/15. Her kigger vi på Hannover 96.

Sidste sæson:

10. pladsen

Det var ikke nogen sæson, der vil gå over historien i Hannover 96. Godt nok blev det til en hæderlig placering midt i tabellen, men der var ikke mange lyspunkter undervejs, og den tidligere succestræner Mirko Slomka måtte tage afsked med klubben, da holdet ved vinterpausen lå og flirtede med nedrykningsstregen.

Det gjorde de blandt andet, fordi det i hele efterårssæsonen ikke blev til en eneste sejr på fremmed græs.

Afløseren, Tayfun Korkut, vakte stor undring, da han kom uden det helt store CV, men da han allerede i første runde i foråret formåede at besejre Wolfsburg ude med 3-0, vendte stemningen – for en stund i hvert fald.

For selvom der blæste mange interessante, ny vinde over Hannover, hvor blandt andre Bittencourt blomstrede op, så forblev de alt for ustabile. 3-0 nederlaget i derbyet mod Braunschweig var lavpunktet, og kun en god slutspurt med sejre over nogle af de direkte konkurrenter i bunden sørgede for, at de ikke blev en del af nedrykningsræset.

Transfers:

Største handel i dette transfervindue er Joselu, der er hentet ind for fem millioner euro, og Hannover 96s fans må sætte sin lid til, at han hurtigt rammer niveau, for der er luet gevaldigt ud på pladserne i front.

Mame Diouf, Didier Ya Konan og Szabolcs Huszti har alle sagt farvel, og den trio stod tilsammen for 21 ud af holdets 46 mål i sidste sæson, mens lejesvenden Artjom Rudnevs er tilbage i Hamburg. Også Sebastien Pocognoli er fortid i klubben, efter han er skiftet til West Bromwhich.

Offensivt er dog lykkes at hente Kiyotake ind fra Nürnberg, og hans alsidighed i front kan blive vigtig i en ikke alt for bred trup.

Endelig er venstrebacken Miiko Albornoz hentet til fra Malmø, mens midterforsvareren Stefan Thesker er hentet i Hoffenheim.

Styrket/svækket:

Svækket

Denne sæson:

Hannover 96 er en del af det breddemidterfelt i Bundesligaen, men de kan sagtens risikere at ryge med i nedrykningskampen igen i år.

Skal det undgås, kræver det ganske enkelt, at holdet bliver bedre på fremmed græs og ikke mindst, at der kommer mere stabilitet over spillet.

Sidstnævnte kan dog godt blive vanskeligt, da der i vores øjne er skiftet en kende for meget ud i truppen frem mod den kommende sæson. Tayfun Korkut har mange gode tanker, og han er utvivlsomt et stort trænertalent, men han skal passe på ikke at ville for meget på for kort tid.

I front er der som nævnt taget afsked med Diouf, Huszti og Ya Konan, hvor især de to første bliver svære at undvære, og det virker ærligt talt som lidt af et sats, når man tænker på at afløseren hedder Joselu. Spanieren scorede godkendte ni mål i sidste sæson, men året forinden blev det blot til fem af slagsen.

Med danske øjne bliver det også interessant at holde øje med, hvor meget spilletid Leon Andreasen kan tilkæmpe sig. Han havde sidste år endelig en sæson uden skader, hvor det blev til hele 31 kampe. De første fem kampe under Korkut, var han degraderet til bænken, men herefter satte han sig solidt på den centrale midt, hvor sammenarbejdet med Schmiedebach var lovende.

Bud på placering:

11-15.

Bud på idealopstilling:

Zieler – Sakai, Marcelo, Schulz, Pander – Andreasen, Schmiedebach, Stindl, Bittencourt/Kiyotake, Prib – Joselu

Hold øje med:

Ron-Robert Zieler

Den tyske landsholdsspiller er den store stjerne i klubben, og det kan meget vel blive hans sidste sæson, hvis ikke Hannover 96 formår at spille sig længere frem i tabellen. Han er ikke så spektakulær i sine indgreb, men han laver til gengæld heller ikke de store fejl. Skal Hannover ikke havne i problemer, skal han dog være lidt mere kampafgørende, end han var det sidste år.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”