Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt 2013/14 - Werder Bremen: Hullet defensiv og profil-exit - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – Werder Bremen: Hullet defensiv og profil-exit

Optakt 2013/14 – Werder Bremen: Hullet defensiv og profil-exit

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: Werder Bremen.

Sidste sæson: Der er ikke mange lyspunkter at hive frem fra sidste sæson for Werder Bremen. Faktisk var man i lang tid involveret i nedrykningskampen, og havde det ikke været for Kevin de Bruynes fantastiske præstationer, kunne det sagtens være gået helt galt. Ingen af de sidste tretten kampe resulterede i tre point, og seneste Bundesligasejr for det tidligere tophold, ligger derfor et halvt år tilbage.

Transfers: Den største handel er uden tvivl sket på trænerposten, hvor klubmanden Thomas Schaaf efter 14 år som træner måtte sige farvel og tak. I stedet har Werder hentet Robin Dutt ind, der kommer fra jobbet som sportsdirektør i DFB og tidligere har stået i spidsen for Freiburg og Leverkusen. Selvom han ikke var en udpræget succes i Leverkusen, så er Dutt en dygtig træner, der før har vist, at han kan få meget ud af lidt.

Og det bliver også nødvendigt, hvis han skal lykkes i Bremen. Klubbens økonomi har det ikke for godt, og derfor er det også begrænset, hvad der er hentet ind til den kommende sæson.

Cedric Makiadi er dog kommet til fra Freiburg, og han bliver dermed genforenet med Dutt, som han spillede under i to sæsoner. Den tidligere topscorer fra 2. Bundesliga har sit udgangspunkt på den central midtbane, men er alligevel den hidtil mest direkte afløser for Kevin de Bruyne. Belgieren er efter lejeopholdet tilbage i Chelsea, og hans kvaliteter kommer de for alvor til at savne i det nordtyske.

I defensiven har klubben sendt Sokratis til Dortmund. Grækeren var sammen med Kevin de Bruyne bedste Werder Bremen-spiller i den forgangne sæson. Hans afløser er fundet i Inter, hvor U21-landsholdsspilleren Luca Caldirola er kommet til på en 4-årig kontrakt.

I angrebet kan klubben glæde sig over, at de også i den kommende sæson råder over Nils Petersen. Den 24-årige angriber er købt fri af Bayern, og kan han fortsætte takterne fra sidste sæson, bliver han uden tvivl en stor gevinst for klubben.

Styrket/Svækket: Svækket

Denne sæson: Det er overordentligt svært at være optimist på Werder Bremens vegne. I pokalen satte klubben en negativ rekord, da de for tredje år i træk røg ud i første runde til et hold fra den tredjebedste række. Klubbens økonomi gør, at man ikke er i stand til at hente nye spillere til, og dem de har (Hunt og Ekici) slog for nyligt løs på hinanden under en træning.

Om stemningen i klubben siger mangeårig Werder Bremen-fan og redaktør på det engelske Bundesligafanatic, Niklas Wildhagen, til bulibold.dk:

– Werder har ikke vundet en eneste vigtig kamp siden Thomas Eichin (sportsdirektør) kom til. Fansene er begyndt at miste tålmodigheden, som man så efter pokalnederlaget til Saarbrücken. Der er en del anspændthed i klubben, så en god start er vital for Dutt og Eichin.

Meget afhænger altså af, at Dutt relativt hurtigt formår at få samling på holdet og får dem til at fremstå som en enhed. Kan spillere som Elia, Hunt og Ekici finde fælles fodslag, så har Werder Bremen en offensiv, der bør kunne volde selv de største hold problemer.

– Bestyrelsen og fansene vil have en sæson hvor Werder ikke slås med nedrykningen, men sådan som holdet har præsteret på det seneste, er det ikke svært at se klubben være indblandet i nedrykningskampen for fjerde gang på tre sæsoner. Der er nogle gode spillere på holdet, men der er også for meget middelmådighed i den nuværende trup, lyder det fra Niklas Wildhagen.

I defensiven skal der strammes op i forhold til sidste år, hvor holdet lukkede hele 66 mål ind, men var indsatsen mod Saarbrücken et varsel for, hvad der er i vente, så ligner det endnu en sæson i den nederste halvdel for klubben og dens i forvejen frustrerede fans.

Den pointe deles af Niklas Wildhagen, der påpeger at centerforsvarer Sebastian Prödl har været usikker tidligere.

– Derudover betyder Lukas Schmitz’ skade, at man må eksperimentere på venstreback samtidig med at Gebre Selassie ikke imponerede i højre side. Anfører Clemens Fritz kan godt spille pladsen, men hans præstationer svinger. Det samme er desuden gældende for målmanden Mielitz.

Bud på placering: 14-17

Bud på opstilling: Mielitz – Fritz, Prödl, Caldirola, Selassie – Makiadi, Ekici, Junuzovic – Elia, Hunt, Petersen

Hold øje med: Nils Petersen. 11 mål blev det til i sidste sæson, og sammen med Aaron Hunt er han manden, der skal sørge for, at Werder Bremen Ikke havner i nedrykningsspillet.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg