bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – Borussia Dortmund: Sult og hævntørst

Optakt 2013/14 – Borussia Dortmund: Sult og hævntørst

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: Borussia Dortmund.

Sidste sæson: Til trods for succes i Champions League var Bundesligasæsonen en anelse skuffende efter to mesterskaber i træk. En andenplads var for så vidt acceptabelt, men det var 25 points afstand til Bayern og en vakkelvoren defensiv, der lukkede hele 42 mål ind, ikke. To nederlag i Revier Derbyet samt hjemmebanenederlag mod HSV, Wolfsburg og Hoffenheim hjalp heller ikke til i en sæson, hvor Reus med 18 mål og 11 assists i alle turneringer ellers var en fuldgod erstatning for Kagawa.

Transfers: Det var sommerens helt store transfer-hammer, da Mario Götze, dagen efter miraklet mod Malaga, informerede klubben om, at han ville til Bayern. I løbet af sommeren blev mange navne sat i forbindelse med BVB, men i sidste ende faldt valget på Henrikh Mkhitaryan, som Götzes direkte afløser. Armeneren er ikke helt på samme tekniske niveau som Götze, men til gengæld er han mere målfarlig, og så kan han sparke udefra. Det kan blive en vigtig tilføjelse til Dortmunds offensiv, der i sidste sæson blot scorede et enkelt mål uden for feltet.

Det er ikke blevet til meget spilletid for den unge Moritz Leitner, efter Sahin blev hentet til i vinterpausen, og derfor har klubben meget fornuftigt valgt at leje ham ud i to år til Stuttgart.

Lidt mere overraskende var det nok, at Leonardo Bittencourt blev skippet videre til Hannover (dog med tilbagekøbsklausul) efter kun et år i sort-gult, men selvom tysk-brasilianeren er et stort talent, ville han få det svært i kampen om spilletid, efter Dortmund har hentet Pierre-Emerick Aubameyang. Den lynhurtige gaboneser, blev delt toer på topscorerlisten i Frankrig, men dømt ud fra træningskampene er det mere på højre wing, at han skal kæmpe med Błaszczykowski om spilletid.

Til sidst har man sendt Felipe Santana videre til ærkerivalerne fra Schalke efter mange år som backup. I stedet har man hentet Sokratis Papastathopoulos til fra Werder Bremen, der også har den fordel, at han dække højre back, hvor Dortmund indledningsvis er lidt tyndt besat, da Piszczek er ude med en hofteskade.

Styrket/svækket: Status quo/marginal styrket.

Denne sæson: Bedømt ud fra træningskampene og Super Cuppen, så virker det til at være et mere motiveret og fokuseret Dortmund-hold, end det man så på samme tidspunkt sidste år. De nye spillere virker også til at være gledet ubesværet ind på holdet, og de to ting gør, at Dortmund sagtens kan presse Bayern München i kampen om mesterskabet.

Meget afhænger dog af om Lewandowski kan blive ved med at finde gejsten og nettet. Selvom han har gjort det godt i optakten, og Klopp flere gange har understreget hans professionalisme, så vil det alt andet lige skabe diskussioner, hvis målene udebliver, og det er i hvert fald ikke en situation, der gavner holdet.

Skal man have succes i ligaen kræver det ligeledes, at der bliver lukket bedre af. Sidste år blev flere føringer sat over styr, og Hummels virkede langt fra den form han havde i begge mesterskabssæsoner. En af årsagerne til hans faldende niveau var ifølge ham selv fodboldmæthed efter EM-slutrunden. Det gjorde sig i øvrigt gældende hos flere spillere, og derfor var Dortmund det hold med den længste sommerferie blandt samtlige Bundesligaklubber.

Bud på placering: 1-3.

Bud på opstilling: Weidenfeller – Grosskreutz (Sokratis), Hummels, Subotic, Schmelzer – Bender, Gündogan – Blaszczykowski, Mkhitaryan, Reus – Lewandowski

Hold øje med: Henrikh Mkhitaryan. Klubbens dyreste indkøb til dato kommer til at spille en nøglerolle i offensiven. Nåede kun et par enkelte træningskampe inden han fik en ankelskade, men her faldt han godt ind i Dortmunds opspil og bidrog med både mål og assists.

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund