bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – Bayer Leverkusen: Hyypias kontrakonger

Optakt 2013/14 – Bayer Leverkusen: Hyypias kontrakonger

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: Bayer Leverkusen.

Sidste sæson: Nr. 3. Trænerduoen Sami Hyypia og Sascha Lewandowski havde deres første hele sæson i spidsen for die Werkself og det gik bestemt ikke dårligt. Lidt skuffende måtte man forlade Europa League i første knockoutrunde efter gruppekampene, da man mødte Benfica, men trænerduoen eksperimenterede lidt i turneringen og man fik ikke indtrykket af at der blev satset 100%. I DFB Pokalen blev det til exit i tredje runde til Wolfsburg.

Det var ligaplaceringen der var holdets bedste præstation. Med fem sejre i de sidste fem runder lagde man hårdt pres på andenpladsen Dortmund, og sluttede kun ét enkelt point fra de sortgule dobbelte ex-mestre. Ligatopscorer Stefan Kießling havde naturligvis en stor del af æren for den gode placering, men Hyypia og Lewandowski fik bygget en rigtig solid kontramaskine op med hurtige Scürrle og Castro eller Sam på kanterne, og man var Bundesligaens bedste til at score efter modstanderens boldtab (25 gange skete det), ligesom man var næstbedst til at få sendt skud afsted mod mål.

Transfers: Man har sagt farvel til André Schürrle, der er draget til Chelsea. Han vil unægteligt blive savnet, eller rettere; hans præstationer vil. For trods sit store talent har Leverkusen-fansene aldrig helt taget ham til sig. For Schürrle-pengene har man fået sydkoreaneren Heung-Min Son fra HSV og yderligere €12 millioner til at forlyste sig med.

De er blevet brugt på den alsidige offensivspiller Robbie Kruse, den unge græske venstreback Konstantinos Stafylidis samt U21-landsholdsspilleren Giulio Donati, der skal forsøge at overtage fra Dani Carvajal, hvis præstationer imponerede så meget, at Real Madrid gjorde brug af tilbagekøbsklausulen i hans kontrakt.

Derudover er der hentet et par rutinerede kræfter i Sevilla: målmanden Andrés Palop og bosniske Emir Spahic. Roberto Hilbert skal agere backup hvis Donati ikke kan udfylde rollen på højreback. Der gik kun et par dage fra tanke til handling i købet af Hilbert, som man vurderede ved hjælp af scouting software.

Seneste nye skud på stammen er Emre Can, der kommer til fra Bayern München.

Styrket/svækket: Styrket. Bredden ser ud til at være styrket, men spørgsmålet er om Son og Kruse sammen kan levere det, Schürrle var i stand til. Tabet af Carvajal skal bestemt også noteres.

Denne sæson: Det klare mål er endnu en top 4-placering, og man skal helst være i stand til at spille med om andenpladsen. På samme tid er der en Champions League-turnering, der skal tages hånd om, og Hyypia får dermed brug for hele truppen, hvis Leverkusen skal konkurrere på flere niveauer.

bulibold.dk har taget en snak med Tom fra fanpodcasten The Neverkusen Podcast:

– Sæsonforberedelserne har været lovende. Sami Hyypiä ser ud til at fortsætte hvor han og Lewandowski slap, og de nye indkøb ser utroligt spændende ud, især Son, der ser ud til at kunne afløse Schürrle mere end tilstrækkeligt. Generelt er vi optimistiske og forventer at se holdet spille noget god fodbold, men vi kan kun bede til – 7-9-13 – at Kießling holder sig skadesfri.

Netop den sidste pointe bliver væsentlig. Kießling blev med sine 25 scoringer ligatopscorer og selvom Son har talent, er han næppe tiltænkt en rolle alene i front. Hyypia har dog en del taktiske muligheder og som et af de få hold foretrak man ikke den klassiske tyske 4-2-3-1, men i stedet en 4-3-3.

Finder man den rigtige konstellation på højreback og holder Kießling sig skadesfri, er der ingen umiddelbar grund til at Leverkusen ikke kan gentage tredjepladsen fra sidste år. Konkurrencen i toppen kan dog blive hårdere denne sæson, så der er ikke råd til at træde for meget ved siden af.

Bud på placering: 2-4.

Bud på opstilling: Leno – Donati, Wollscheid, Toprak, Boenisch/Stafylidis – Bender, Rolfes, Reinartz/Can – Castro/Sam, Kießling, Son.

Hold øje med: Heung-Min Son. Med en Kießling der netter omkring de 20 mål pr. sæson, kan den unge sydkoreaner meget vel blive afgørende for om det hedder en 4. eller en 2. plads. Han brød for alvor igennem sidste sæson med 12 mål og den præstation skal minimum gentages hvis Schürrle skal erstattes ordentligt.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby

2 Responses

  1. Martin Krag

    Ikke i første omgang, nej. Han kommer nok til at presse på for en kantplads ved siden af Kießling, og kan tage over for Sam (som man har store forventninger til nu hvor han er fit) eller Son hvis de ikke præsterer. Castro kan spille et utal af pladser så ham kan der også blive brug for andetsteds på banen.