bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – Borussia Mönchengladbach: Max-faktoren

Optakt 2013/14 – Borussia Mönchengladbach: Max-faktoren

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: Borussia Mönchengladbach.

Sidste sæson: Nr. 8. Borussia Mönchengladbach kunne ikke følge op på den fremragende 2011/2012-sæson, hvor de endte på en flot fjerdeplads. Sidste sæson endte man fire pladser længere nede, hvor Lucien Favres tropper ikke for alvor var i nedrykningsfare – men man missede akkurat de europæiske pladser.

Mönchengladbach skulle forsøge at komme videre efter afskeden med den store offensive profil Marco Reus og forsvarsgeneralen Dante. I defensiven lukkede man hullet godt med Atletico Madrid-nyerhvervelsen Alvaro Dominguez, der tog dirigentstokken fra start og fik en fin første sæson – selvom holdet ikke var i nærheden af de imponerende få 24 indkasserede mål fra forrige sæson.

I angrebet savnede Borussia dog Marco Reus. Op til sæsonstart hentede man ellers Twentes topscorer, Luuk de Jong, som direkte afløser for 112 millioner kroner – men hollænderen slog ikke til med sine seks Bundesliga-mål i sin første sæson. Derfor har Gladbach været afhængige af scoringer fra andre steder på banen – det lykkedes til dels, men ikke nok til en placering på de europæiske pladser.

Gladbachs store styrke er den defensive, disciplinerede organisation, som træner Lucien Favre praktiserede både forrige og sidste sæson. Men når holdet skal skabe spillet selv, halter de ofte. Sådan var situationen flere gange sidste sæson, hvor man i den grad savnede den kreative Marco Reus.

Transfers: I forhold til opstarten til sidste sæson har Borussia Mönchengladbach denne gang formået at holde på sine vigtigste spillere fra start-elleveren. Klubben har blandt andet sagt farvel til angriberne Mike Hanke og Igor de Camargo, der aldrig for alvor slog til. Det efterlod dog et hul i offensiven, men her har Gladbach markeret sig stærkt og hentet en af sidste sæsons store offensive overraskelser i Bundesligaen, Freiburgs Max Kruse, og den brasilianske midtbanespiller Raffael, der er kommet til fra Dynamo Kiev efter et halvårligt lejeophold i Schalke 04.

Mönchengladbachs sportsdirektør, Max Eberl, har udtalt, at klubben stadig er på udkig efter en frontangriber, og denne kan sagtens komme inden transfervinduet lukker.

Styrket/svækket: Styrket – grundstammen er på plads fra sidste sæson og truppen er suppleret med pæne offensive forstærkninger.

Denne sæson: Det bliver spændende at se, om Borussia Mönchengladbach vil blive en del af midterfeltet igen i denne sæson, eller om de vil tage skridtet og blande sig omkring de vigtige, europæiske pladser. Skal det gå i opfyldelse, er der nogle ting, der skal lykkes.

Selvom Alvaro Dominguez i midterforsvaret har afløst Gladbachs tidligere forsvarsprofil Dante med fin succes, så skal defensiven dog rettes til. Et af holdets problemer sidste sæson var, at man ikke havde en decideret 6er på holdet, som en forsikring foran forsvarslinjen. En spiller, der er god til at rydde op og en god, fast spilstation. Unge Granit Xhaka kom til før sidste sæson, men man mangler stadig at se det bedste fra den unge schweizer. Xhaka er dog udset til at overtage 6er-rollen – og det bliver spændende at se, om han stepper op i hans anden Bundesliga-sæson.

I den anden ende får Luuk de Jong igen chancen for at bevise, at det var rigtigt af Gladbach at bruge mange millioner kroner på ham. Seks mål var ikke nok fra De Jong i sidste sæson, men træner Lucien Favre vil nok alligevel give den 22-årige hollænder chancen som førsteangriber igen. Hvis han ikke lykkes, står den unge svensker Branimir Hrgota i kulissen. Hrgota leverede nogle gode præstationer i slutningen af sidste sæson, og i opstarten til denne sæson har han været den mest scorende angriber med fire mål.

Bag den forreste angriber kommer Max Kruse med al sandsynlighed til at ligge. Den nu tidligere Freiburg-spiller er hentet som 10’eren på holdet, og forventninger til Kruse er store blandt Gladbachs fans – også hos Thorsten Cöhring, der har fulgt klubben siden 1967.

– Efter Marco Reus forlod os, blev vores spil alt for statisk og fantasiforladt. Mange af kampene blev ret kedelige, og de andre hold kunne læse os let. Det er fint, at Lucien Favre går op i en fast og sikker organisation, men alt for mange gange mangler der meget rytme i vores spil. Hvis vi gerne vil ende højere oppe end sidste sæsons placering, så må vi blive mere dominerende i vores spil, siger Cöhring til bulibold.dk.

– Og her kan Max Kruse blive en vigtig brik. Han er en meget frigjort, offensiv spiller, der både kan score mål og lægge op til de andre. Sådan en spiller har man altid brug for på et hold. Vores spil kan blive meget mere varieret og hurtigere med ham på holdet. Det er i hvert fald håbet. Så må vi se, hvor vi ender i tabellen. Der er meget, der skal flaske sig, hvis vi skal ende på de europæiske pladser – men vi må vente og se.

Bud på placering: 6-9

Bud på opstilling: Ter Stegen – Jantschke, Dominguez, Stranzl, Daems – Hermann, Nordtveit, Xhaka, Arango/Raffael – Kruse, De Jong

Hold øje med: Max Kruse. Den 25-årige offensive spiller scorede 11 mål for Freiburg i sidste sæson, og de takter vil man meget gerne se Kruse blive ved med at vise i Mönchengladbach-trøjen, hvor han er udset til at blive en playmaker.

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund