bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – Schalke 04: Kongeblå prinser

Optakt 2013/14 – Schalke 04: Kongeblå prinser

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: Schalke 04.

Sidste sæson: Nr. 4. Der var godt gang i rutschebanen i Gelsenkirchen, hvor Schalke lagde fra land med seks sejre i ni kampe. Midtvejs i sæsonen kollapsede man så og klublegenden Huub Stevens måtte forlade trænerembedet og gøre plads til Jens Keller. Keller, der ikke havde megen trænererfaring, fik først en kort kontrakt, der siden er blevet forlænget til 2015, da han formåede at guide Schalke tilbage til Champions League-pladserne.

Det gjorde ikke Kellers tjans lettere, at flere spillere døjede med længerevarende skader (og at Lewis Holtby drog til Tottenham) og specielt defensiven haltede i Papadopoulos’ fravær, da man indkasserede hele 50 mål (klart mest i top 6). Oppe foran havde Huntelaar også problemer med skader og var med 10 ligamål ikke i nærheden af forrige sæsons 29 af slagsen. Da man samtidig havde sagt farvel til Raul var meget af offensive ansvar efterladt hos Der Hunter, svingende Farfán og Bastos, samt unge Julian Draxler (der med 10 mål var sæsonens højdepunkt).

Transfers: Horst Heldt har taget konsekvensen af sidste sæsons problemer og har haft ret travlt på transfermarkedet, hvor man har hentet flere spændende folk. Angriberen Ádám Szalai er kommet til fra Mainz for €8 millioner og skal aflaste Klaas-Jan Huntelaar samt gøre det muligt for Keller, at skifte til en 4-4-2 i nogle kampe (som man gjorde i pokalen).

Til offensiven har man ligeledes hentet Christian Clemens i FC Köln. Kantspilleren har det med at levere svingende præstationer, men på sit topniveau er han en giftig i sine indløb fra kanten.

Den mest omtalte transfer var indkøbet af Bochums Jahrhunderttalent, Leon Goretzka, der havde en klausul i sin kontrakt så han kunne smutte for €3,3 millioner. I ren Suarez-stil var det ved at ende i en retssag inden Bochum gav efter og solgte ham. Den 18-årige Goretzka er centralmidt, men kan også gøre sig lidt længere fremme. Han kom godt fra land i pokalsejren over FC Nöttingen, hvor han blev indskiftet i 84. minut i stedet for Draxler og nåede at komme på måltavlen.

Til defensiven har man hentet Felipe Santana hos rivalerne fra Borussia Dortmund. Midterforsvaren er kommet til for en slik (€1 million) og styrker umiddelbart defensiven.

Man har holdt fast i de vigtigste spillere og sagt farvel til noget dødvægt, mens lejesvendene Bastos, Afellay og Raffael er draget videre.

Styrket/svækket: Styrket.

Denne sæson: Champions League-kvalifikation er igen målet, men det skal gerne ske på en mindre dramatisk facon end sidste sæson, og man skal helst forbedre fjerdepladsen og for alvor kunne presse ærkerivalerne fra Dortmund.

Kaster man et blik på Schalke-truppen er der rigtig meget talent at spotte – især længere fremme på banen hvor 17-, 18- og 19-årige Meyer, Goretzka og Draxler ligner fremtidens tyske stjerner. Derudover har man et godt mix af ældre, erfarne folk som keeper Hildebrand, den hårde hund Jermaine Jones og Huntelaar.

Offensivt bør der være rigeligt med strenge at spille på og masser af kvalitet – såfremt Huntelaar finder niveauet igen. Mere tvivlsomt ser det ud bag til, hvor man med Papadopoulos’ tilbagevenden fra skade og indkøbet af Santana dog er dækket bedre ind end sidste sæson.

Schalke-fan Stubbe Buchwald er dog ikke helt overbevist i en kommentar til bulibold.dk:

– Største svaghed er i mine øjne defensiven. Hildebrand er bare ikke god nok til en klub som Schalke. Der er desuden stadig problemet med de to backs. Både Fuchs og Uchida har deres styrker i det offensive. Stiller man med Höwedes og Kolasinac på backsene, ser det dog ganske fornuftigt ud defensivt – man er så bare ikke nær så farlige over kanterne.

Bud på placering: 2-4.

Bud på opstilling: Hildebrand – Uchida, Papadopoulos/Höwedes, Matip/Santana, Fuchs/Kolasinac – Jones, Goretzka/Neustädter – Farfan, Draxler, Clemens – Huntelaar

Hold øje med: Draxler. Den unge offensivspiller slog sit navn fast sidste sæson og har angiveligt takket nej til både Real Madrid og Manchester City denne sæson. På sigt kan Schalke ikke holde på ham, men han går en stor sæson i møde og kan meget vel forbedre sine 10 mål og 4 assists fra sidste år.

You may also like
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby
2. Bundesliga, St. Pauli
Optakt til runde 13 i 2. Bundesliga – Stikker Hamburg-klubberne af?