bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – Bayern München: At forbedre en Treble-sæson

Optakt 2013/14 – Bayern München: At forbedre en Treble-sæson

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: Bayern München.

Sidste sæson: Færrest indkasserede mål i en sæson. Flest point i en sæson. Tidligst kårede mester. Største margin ned til nummer to samt Super Cup, DFB Pokal og Champions League-vindere. Holdet fra Säbener Strasse var ganske enkelt en klasse over samtlige modstandere, hvor kun en sen scoring af Bayer Leverkusen’s Sidney Sam forhindrede dem i at gå ubesejret igennem ligaen. Alle fremtidige Bayern-hold vil formentlig lide den skæbne at skulle holdes op med Bayern München-holdet fra 2012/2013 sæsonen.

Transfers: Det er de færreste trænere, der vinder the treble og derefter må forlade klubben, men da ledelsen så muligheden for at hente Pep Guardiola, var det aldrig aktuelt at forlænge med Jupp Heynckes. Tyskeren har dermed for anden gang måtte forlade en klub efter at have ført dem til Champions League sejr. Det samme skete i 1998 i Real Madrid.

Det var formentlig den mest opsigtsvækkende handel nogensinde i tysk fodbold, da Bild i slutningen af april kunne afsløre, at Mario Götze fra den kommende sæson tørner ud for Bayern og Das Jarhunderttalent blev samtidig den dyreste spillerhandel mellem to Bundesligaklubber. Den tidligere rekordindehaver, Mario Gomez, har valgt at skifte til Fiorentina, efter en sæson, hvor han for det meste var henvist til bænken. Det selvom hans scoringsnit med et mål hver 103. minut faktisk er to minutter bedre end legenden Gerd Müller.

Selvom den centrale/offensive midtbane i forvejen var stærkt besat, besluttede Guardiola sig for at udløse Thiago Alcantras frikøbsklausul. Den teknisk stærke spanier har fået godt med spilletid i træningskampene, og på nær indsatsen i supercuppen, hvor der var et par graverende opspilsfejl, er han faldet overraskende hurtigt ind på holdet. Med Thiagos ankomst er der blevet plads til at sige farvel til Tymoshchuk, der efter fire års tro tjeneste, nu er tilbage i Zenit. Samtidig har man solgt det unge stortalent Emre Can til Leverkusen, hvor man håber, at han kan udvikle sig på samme måde som Toni Kroos gjorde, og derfor har klubben da også indført en tilbagekøbsklausul.

I defensiven er Jan Kirchhoff kommet til fra Mainz, og selvom han ikke er købt til startformationen, så kan han alligevel godt gøre sig forhåbninger om spilletid, da Holger Badstuber er ude det næste lange stykke tid.

Desuden har sydtyskerne skilt sig af med Nils Petersen, der har vekslet sin lejeaftale til en permanent kontrakt med Werder Bremen.

Styrket/Svækket: Styrket

Denne sæson: Bayern har så meget kvalitet i alle kæder, at de er klare favoritter til mesterskabet. Det er lidt en kliché, men Bayerns største modstander i denne sæson kan meget vel blive dem selv. Inden Super Cuppen mod Dortmund skrev Sven Beckedahl fra SportBild følgende i en kommentar:

– Endnu bedre, endnu farligere og mere uberegnelig end i treble-sæsonen. Hvor skal det ikke ende? Det kan ikke udelukkes, at vi om en uges tid på selvsamme sider kan skrive, at mesterskabet allerede er afgjort.

Selvom man i supercuppen måtte undvære Ribery og Neuer, så viste kampen om ikke andet, at Bayern ikke er uovervindelige. Efter sidste års magtdemonstration er rekordmestrene mere end nogensinde før holdet, alle vil besejre.

Det store spørgsmål er selvfølgelig også, hvor meget Guardiola helt konkret vil gå ind og ændre ved spillestilen. Indtil videre har han meget diplomatisk udtrykt ”at spillerne bestemmer spillestilen”, men i venskabskampene er der i hvert fald blevet eksperimenteret godt og grundigt.

I angrebet havde man nok også håbet på, at Lewandowski ville være kommet allerede i denne sæson, for med Gomez afgang er angrebet en af holdets meget få svage punkter. Med de to Marioer (Mandzukic og Götze) har man både en rigtig og en falsk 9’er, mens gode, gamle Pizarro er klar til at aflaste mod de mindre hold. I de store kampe i specielt Champions League, kan manglen på en type som Gomez dog vise sig at blive problematisk, når der er behov for en plan B.

Endelig er der jo kun 11 spillere, der kan spille samtidig, og selvom der i øjeblikket virker til at være god harmoni både på og udenfor banen, så kan det pludselig gå hurtigt i det sydtyske, når kampen om spilletid skærper til.

Bud på placering: 1-2.

Bud på opstilling: Neuer – Alaba, Dante, Martinez, Lahm – Schweinsteiger, Thiago, Kroos, Ribery, Müller (Robben) – Mandzukic (Götze)

Hold øje med: Thiago. Spanieren var den eneste spiller Guardiola ville hente, og bedømt ud fra hans første par kampe, virker det til, at han er tiltænkt en nøglerolle på det kommende Bayern-mandskab.

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?

2 Responses

  1. Mikkel

    De manglede reelt set også (udover Ribéry og Neuer) Martínez, Dante og Schweinsteiger, da de ikke var fit til at spille i startopstillingen mod Dortmund i SuperCuppen, hvilket (udover Lahm er de bærende spillede på holdet)
    Dortmund havde således 1 ændring ift. Champions League-finalen, imedens Bayern havde 5. Med så mange ude, havde de formentlig også tabt sidste sæson.
    Glæder mig til at se de 11 bedste mod hinanden, når også Götze og Henrikh M…….. er klar.

  2. Nicolai Lisberg

    Ingen tvivl om, at det var et decimeret Bayern hold, der spillede den dag, og det virkede også til, at der var motivationen til forskel. Det var tydeligt at se, at det var vigtigt for Dortmund at sende et signal om, at man stadig kan presse Bayern. Det bliver noget helt andet, men forhåbenligt ligeså underholdende, når de mødes i ligaen.