bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2013/14 – Hertha BSC: En halvfed brasilianer i Berlin

Optakt 2013/14 – Hertha BSC: En halvfed brasilianer i Berlin

Frem mod den nye sæson gennemgår vi hvert hold i en optakt til Bundesligaen 2013/14 – her følger: Hertha BSC.

Sidste sæson: Nr. 1 i 2. Bundesliga. Hertha BSC var klokkeklart det stærkeste hold i sidste sæsons 2. Bundesliga, hvor man var ubesejrede hjemme på Olympiastadion og kun tabte to udekampe. Den brasilianske midtbanedynamo, Ronny, var intern topscorer med 18 af holdets 65 mål og generelt sæsonens bedste spiller.

Det var tydeligt, at hovedstadsholdet var et niveau over modstanderne i 2. Bundesliga og ligesom i 2010/11 lykkedes det altså at rykke direkte op igen efter en nedrykning. Dengang resulterede den efterfølgende Bundesligasæson i en 16. plads og en tur tilbage i den næstbedste række efter playoffkampene – et scenarie man meget gerne vil undgå i denne ombæring.

Transfers: Hertha har været relativt stille på transfermarkedet og det ser ud til, at man i store træk tror på den trup der rykkede op. Der er dog kommet en lille håndfuld forstærkninger til, med den japanske defensive midt Hajime Hosogai som den dyreste (€1 million fra Bayer Leverkusen). Defensiven styrkes yderligere Sebastian Langkamp (midterforsvar) og Johannes van den Bergh (venstreback) fra henholdsvis Augsburg og Fortuna Düsseldorf, mens den tidligere Schalke-, Gladbach- og Bayern-spiller, Alexander Baumjohann (off. midt), får endnu en chance for at forsøge at slå til i Bundesligaen.

Man har blot sagt farvel til en række ungdomsspillere, der ikke har slået til i klubben, og har altså formået at holde på den trup der rykkede op.

Styrket/svækket: Styrket.

Denne sæson: Skulle man pege på en svaghed hos sidste sæsons Hertha-hold, var det defensiven, hvor man ikke havde bredden til at klare skader og karantæner. Det ser bedre ud forud for den nye sæson, men man kan stadig tillade sig at sætte spørgsmåltegn ved om spillere som Fabian Holland, Christoph Janker og Maik Franz har Bundesliganiveau.

Det er midtbanen der er holdets force, men kulthelten Ronny har igen-igen lavet klassikeren og taget en håndfuld kilo for meget på efter sommerferien i Brasilien. Han havde ellers lovet, at han ville komme tilbage fit, men indtil videre har han fået kritik af træner Luhukay. Det er knap så godt, når det i høj grad er ham man skal sætte sin lid til i det offensive spil.

Der er nemlig ikke meget hyl over kvaliteten hos Herthas angribere. Firkløveret Ramos, Allagui, Lasogga, og Wagner skal kæmpe om den ene angrebsplads, men med sammenlagt 12 mål blandt de tre sidstnævnte i sidste sæson, er colombianske Ramos foretrukket i øjeblikket. Sidst han var i Bundesligaen scorede han dog blot 6 mål i 31 kampe.

Hertha BSC har ført en elevatortilværelse de seneste sæsoner og spørgsmålet er, om man har kvaliteten til endeligt at konsolidere sig i Bundesligaen. Med et godt besøgt stadion og en stor fanbase, er rammerne der for en stærk hjemmebane, men i forhold til oprykkerkollegaerne fra Braunschweig, besidder man ikke helt samme arbejdsraseri, sammenhold og passion på banen. Det er derfor i lidt højere grad op til de enkelte (som Ronny, Lustenberger og Ramos) at grave gode præstationer frem kamp efter kamp.

Når det er sagt bør kvaliteten i truppen være god nok til at man kan undgå nedrykning.

Bud på placering: 13-16.

Bud på opstilling: Kraft – Ndjeng/Pekarik, Langkamp, Brooks, van den Bergh – Lustenberger, Kluge/Hosogai – Allagui, Ronny, Baumjohann – Ramos

Hold øje med: Ronny. Den kvabsede brasilianer har et spark som en hest (målt til over 220 km/t!) og bidrog til cirka halvdelen af holdets mål sidste sæson. Han har dog endnu ikke vist sit værd i Bundesligaen og med en kampvægt på over det ønskede, er det ikke sikkert han slår til.

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?