bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/15 – FC Köln: Slut med elevatoren?

Optakt 2014/15 – FC Köln: Slut med elevatoren?

I vores optakt til Bundesligaen 2014/15 er vi nået til den sidste af de to oprykkere, FC Köln.

Sidste sæson

Nr. 1 i 2. Bundesliga.

Köln cruisede igennem 2. Bundesliga og satte sig hurtigt i førersædet. Med et bundsolidt forsvar, der kun lukkede 20 mål ind (rekord i ligaen), og et relativt ungt mandskab kunne man sikre sig oprykning til Bundesligaen efter to års fravær.

I løbet af sæsonen var der overraskende stille i det ellers normale galehus FC Köln. Makkerparret med Peter Stöger, der har let til smil, i trænersædet og rutinerede Jörg Schmadtke som sportsdirektør, ser ud til at fungere fortrinligt. I sommerpausen blev man enige om at forlænge samarbejdet med østrigske Stöger, der nu for første gang skal på den store scene.

Transfers

Köln har været på rov hos de hold i 2. Bundesliga, der ikke formåede at sikre oprykningen. I Kaisreslautern har man hentet den 23-årige angriber Simon Zoller for €3 millioner, mens man i 1860 har gaflet den japanske offensive kraft, Yuya Osako. Derudover er Augsburgs defensive midtbanemand, Kevin Vogt, kommet til ligesom slovakiske Dusan Svento er samlet op i RB Salzburg og Tomás Kalas lejet i Chelsea.

Man har stort set formået at holde fast i stammen og de vigtigste spillere. Ud er røget angrebsreserven Kacper Przybylko mens Adil Chihi og Mato Jajalo er smuttet på fri transfer.

Alt i alt er det et Köln-mandskab med en noget bredere trup end den der rykkede op, men man kan stille spørgsmålstegn ved om nyerhvervelserne har nok erfaring fra den bedste række.

Styrket/svækket

Styrket.

Denne sæson

Köln har været en elevatorklub i de sidste mange år og det er spændende at se, om man kan etablere sig på et mere varigt plan denne gang. Stöger er forholdsvis uprøvet i faget og har i hvert fald aldrig trænet på dette niveau før, men det er alligevel lykkedes ham at skabe en god stemning i en ellers ofte kaotisk klub.

Holdet rummer et par spændende folk, bl.a. Daniel Halfar, der har god fart i støvlerne fra kanten, nigerianeren Anthony Ujah, der har scoret flittigt i 2. Bundesliga, men som dog ikke var en succes i de 12 kampe han spillede for Mainz tilbage i 2011/12. Den rutinerede Patrick Helmes, med næsten 100 Bundesligakampe, er selvfølgelig også værd at nævne, men det er nogle år siden han spillede Bundesliga-fodbold.

Köln har utvivlsom større chancer for overlevelse end Paderborn, men de er ikke selvskrevet til at blive i Bundesligaen. Kollektivet og en mere ydmyg attitude i ledelsen taler for, at det lykkes denne gang, men på papiret findes der flere stærkere trupper i bunden af ligaen.

Bud på placering

14-17.

Bud på idealopstilling

Horn – Brecko, Kalas/Maroh, Mavraj, Hector – Lehmann, Matuschyk/Gerhardt – Risse, Osako, Halfar – Ujah

Hold øje med

Yannick Gerhardt.

Det åbenlyse bud havde været at nævne Yuya Osako, der allerede har gjort det godt i det halve år han spillede for 1860 München, men det er også værd at holde øje med 20-årige centrale midt, Gerhardt, der har fået sin fodboldopdragelse i Köln og som sidste sæson spillede sig ind på mandskabet. Bundesligaen er muligvis en for stor mundfuld i øjeblikket, men der er masser af potentiale at spore.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”