Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt 2014/2015 - SC Paderborn: Mission Impossible? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/2015 – SC Paderborn: Mission Impossible?

Optakt 2014/2015 – SC Paderborn: Mission Impossible?

Bundesligaen nærmer sig sæsonstart og du kan her blive klædt på med bulibolds optakt til Bundesligaen 2014/15. Her kigger vi på SC Paderborn 07

Sidste sæson:

Nummer to i 2. Bundesliga

En masse spinkle sejre og en målforskel på blot 15 scoringer var nok til at sikre Paderborn andenpladsen i rækken og dermed oprykning til Bundesligaen for første gang i klubbens historie. I sidste spillerunde lykkedes det at fastholde andenpladsen med en 2-1 sejr hjemme over Vfr Aalen. En sjov detalje var, at manden med den afgørende scoring var Marco Vrancic – bror til Damir Vrancic, der sidste år blev matchwinner, da Braunschweig rykkede op.

Med en god og fortærsket kliché, var det holdet der var stjernen hos Paderborn, selvom der dog var spillere, der skilte sig ud i mængden. Heriblandt var Uwe Hünemeier, der kom til inden sæsonen fra Cottbus, mens Mahir Saglik med 15 mål blev delt topscorer i 2. Bundesliga. I øvrigt det laveste antal scoringer for en topscorer i ligaens historie.

Transfers:

Lidt i stil med Braunschweig sidste år har Paderborn ikke for alvor haft pungen op af lommen. Dyreste indkøb er 27-årige Moritz Stoppelkamp, der er kommet til fra 1860 München for den nette sum af 700.000 euro. Derudover har klubben været på indkøb hos en række af Bundesligaens overskudslager. Marvin Bakalaroz er hentet i Frankfurt, Elias Kachunga er kommet til fra Gladbach, efter han var lejet ud til Paderborn i sidste sæson, Stefan Kutschke er fundet i Wolfsburg, og endelig er Dortmunds Marvin Duksch lejet sæsonen ud.

Klubben er lykkedes med at fastholde stammen og de essentielle spillere, og de afgange der har fundet sted, har været en logisk konsekvens. Hverken Manuel Zeitz eller Fabian Scheffer havde udsigt til spilletid i Bundesligaen, og den 33-årige Markus Kröche har valgt at stoppe karrieren.

Styrket/svækket:

Styrket

Denne sæson:

Ved første øjekast er det ikke imponerende, hvad Paderborn har hentet ind, men kigger man spillerne lidt mere omhyggeligt efter, er oprykkerne sluppet flot ud af dette transfervindue.

De afgørende spillere fra sidste sæson er stadig i truppen, og især til offensiven er der handlet både spændende og fornuftigt ind. Stoppelkamp har masser af erfaring, og han var den spiller med flest assists i den næstbedste række sidste sæson, og han er udset en nøglerolle på André Breitenreiters mandskab.

Derudover giver tilgangen af Kachunga og Duksch mere bredde og ikke mindst kamp om pladserne i front, så Paderborn skal nok score deres mål i løbet af sæsonen.

Sværere bliver det til gengæld at få lukket ordentlig af bagude. 48 indkasserede scoringer i sidste sæson var blandt ligaens dårligste, og udover Hünemeier holder resten af forsvaret ganske enkelt ikke niveau. Bakalaroz har en stor opgave foran sig, når han formentlig indtager den defensive midt i en 4-5-1 opstilling, men han kommer stort set uden spilletid fra Frankfurt, og det er tvivlsomt, at han allerede fra start kan levere en afgørende forskel.

Det var en stor overraskelse, at Paderbron rykkede op, men det er intet at sammenligne med, hvilken sensation det vil være, hvis de også overlever.

Bud på placering:

16-18.

Bud på idealopstilling:

Kruse – Wemmer, Hünemeier, Strohdiek, Hartherz – Ziegler, Koc/Kuchunga, Vrancic, Bakalorz, Stoppelkamp, Saglik/Duksch

Hold øje med:

Uwe Hünemeier

Forsvarsspilleren, der har en  fortid i Dortmund, har blot fem Bundesliga kampe på CV’et, men kommer alligevel med masser af erfaring. Han er lederen og dirigenten i en defensiv, der kommer til at skulle levere over evne i den kommende sæson.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!