bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/15 – Gladbach: Fortsætter Favres forvandling?

Optakt 2014/15 – Gladbach: Fortsætter Favres forvandling?

Læs bulibold.dks optakt til Bundesligaen 2014/15. Her med Gladbach, der igen jagter de europæiske pladser…

Sidste sæson

Nr. 6.

Gladbach er nået langt siden oprykningen i 2008, og siden Lucien Favre tog over i vinteren 2011 og reddede klubben fra nedrykning via to playoff-kampe, er der taget syvmileskridt i klubben. I de sidste tre sæsoner er man sluttet i den øverste halvdel, og i to af disse er det blevet til en top 6-placering på trods af at man løbende har måtte vinke farvel til profiler som Marco Reus, Dante, Marko Marin og Michael Bradley.

I sidste sæson lå man længe med fremme – især i kraft af en stærk hjemmebane – og var i spil til en Champions League-placering, men konkurrencen var stor i front, og til sidste måtte man vige pladsen for klubber med lidt større manøvrerum økonomisk og i spillertruppen. Folk som Max Kruse og Raffael var positive overraskelser i front, selv om førstnævnte led et formdyk sidst på sæsonen.

Transfers

Der har været masser af aktivitet på transfermarkedet for Gladbach. Keeperstjernefrøet Marc-André ter Stegen kunne ikke holdes på og er draget til FC Barcelona mens skuffelsen Luuk de Jong nu er permanent fortid i klubben. Ligaens bedste venstrefod, Juan Arango, havde nået sidste salgsdato og er tilbage i Sydamerika.

Det kan være svært at erstatte en keeper af ter Stegens kaliber, men Gladbach har gjort et hæderligt forsøg ved at hente Basels Yann Sommer, der er reservekeeper på det schweiziske landshold og som imponerede under U21 EM i Danmark i 2011. For at mindske ansvaret på Kruses skuldre har man hentet flere folk ind til offensiven, heriblandt det tætteste man kommer på en Augsburg-profil, lynhurtige André Hahn, ligeså hurtige Ibrahima Traoré i Stuttgart samt spændende Thorgan Hazard på lån i Chelsea.

Til defensiven har man hentet den dygtige højreback Fabian Johnson, der især kan fremad banen.

Alt i alt har klubben formået at styrke bredden med en håndfuld gode indkøb.

Styrket/svækket

Styrket.

Denne sæson

Gladbach ser en smule stærkere ud end sidste sæson og med Favre i spidsen har man meldt sig ind som permanent kandidat til de europæiske pladser. Det er der umiddelbart ingen grund til at tro ikke også gør sig gældende denne sæson.

Holdet spiller god pasningsorienteret fodbold (kun Bayern var mere på bolden sidste sæson) og nu har man fået tilført noget mere hurtighed på kanterne. Der er dog tre faktorer, der kan være afgørende for om Gladbach får en succesfuld sæson eller ej.

For det første skal udebanestatistikken fra sidste sæson forbedres. Ligeså sikkert det var, at man satte modstanderen under pres hjemme, ligeså sikkert var det, at man ikke kunne følge op ugen efter på udebane.

For det andet skal man magte at jonglere med Europa League ved siden af Bundesligaen. Man havde et godt run i turneringen for to sæsoner siden, men det kostede på hjemmefronten, hvor man kun blev 8’er (salg af Reus, Dante og Neustädter bidrog også væsentligt til dette).

For det tredje, og det hænger sammen med punkt to, skal Favre have mere tiltro til sine breddespillere. Han er en af de trænere, der roterer mindst i sin startellever og det kan altså mærkes i en lang sæson, hvor man konkurrerer i flere turneringer.

Bud på placering

Nr. 5-7

Bud på idealopstilling

Sommer – Johnson, Jantschke, Stranzl, Wendt – Hahn/Hazard, Xhaka, Kramer, Traoré/Herrmann – Raffael, Kruse

Hold øje med

Max Kruse.

Med 12 mål og 12 assist i sin første sæson i Gladbach-trøjen trådte Kruse i karakter fra dag ét. Han kunne ikke helt holde dampen oppe sidst på sæsonen, men er igen manden der skal trække det meste af læsset i front. Samspillet med Raffael var til tider eminent og igen noget at holde øje med.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg