Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt 2014/15 - Augsburg: Kan kun blive dårligere - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt 2014/15 – Augsburg: Kan kun blive dårligere

Optakt 2014/15 – Augsburg: Kan kun blive dårligere

Læs vores optakt til Bundesligaen 2014/15. Her om Augsburg, der kan få sin sag for i den kommende sæson…

Sidste sæson

Nummer 8

Markus Weinzierls mandskab fik mange venner i løbet af sæsonen. Sammen med Mainz var Augsburg nemlig den helt store overraskelse.

Die Fuggerstädter lignede på forhånd et godt bud på en nedrykker, men i stedet sluttede de på en fantastisk flot 8. plads.

Det blev til 15 sejre af 34 mulige – kun én færre end den samlede total for de to sæsoner forinden. Undervejs tog de endda point fra Dortmund på udebane, og tildelte Bayern München sæsonens første nederlag.

Transfers

André Hahn (12 mål og ni oplæg) blev personifikationen på Augsburgs succes i sidste sæson. Fra en anonym tilværelse i skyggen af Bundesligaens bedste udviklede han sig til en af ligaens profiler. Salget af ham til Gladbach er derfor sommerens største nyhed på SGL Arena.

Et andet stort tab er salget af Matthias Ostrzolek. Den solide venstre back er skiftet til HSV. Derudover er Kevin Vogt (Köln), Andreas Ottl (?), Dong-Won Ji (endt lejeophold) og Mohamed Amsif (Union Berlin) også væk.

Erstatningerne er primært hentet i 2. Bundesliga. Augsburgs nye venstre back, Abdul Rahman Baba er købt i Greuther Fürth, ligesom angriberen, Nikola Djurdjic, er det. Den brasilianske offensivspiller, Caiuby er fundet i Ingolstadt og fra nedrykkede Nürnberg er den alsidige midtbanespiller, Markus Feulner skiftet.

Endeligt har Weinzierl sikret sig, Shawn Parker og Tim Matavz – begge angribere – der kommer til fra henholdsvis Mainz og PSV Eindhoven. 

Styrket/svækket

En smule svækket

Denne sæson

Det er nærmest en umulig opgave at gentage sidste sæsons overraskende 8. plads. Der findes mere end otte trupper i Bundesligaen, som er stærkere end Augsburgs. I forrige sæson var Frankfurt og Freiburg sæsonens store åbenbaringer, men i fjor var det tydeligt, at de ikke havde niveauet til at gentage kunststykket to år i træk. Det sammen kan meget vel være tilfældet med Augsburg.

Hahn og Ostrzoleks kvaliteter vil blive savnet, men Weinzierl har handlet klogt ind. Augsburgs største udfordring bliver derfor at holde begge ben på jorden.

Selvforståelsen kan hurtigt nå urealistiske højder ovenpå en stærk sæson, men sandheden er, at Augsburg stadig er langt nede i det tyske fodboldhieraki. Hvis de glemmer det, så kan risikere at lide sammen skæbne som Frankfurt og Freiburg, der kæmpede mod nedrykning gennem hele sæsonen.

Bud på placering

Nummer 11-15 

Bud på idealopstilling

Hitz; Verhaegh, Klavan, Callesen-Bracker,  de Jong; Baier, Feulner; Mölders, Altintop, Werner; Matavz 

Hold øje med

Daniel Baier

30-årige Baier fandt sin anden ungdom i sidste sæson, hvor han var sin plads på den centrale midtbane var Augsburgs omdrejningspunkt. Han har en sikker pasningsfod, et godt skud fra distancen og han læser spillet fremragende. Når han er god, er Augsburg som regel også gode.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!