Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt - Eintracht Frankfurt: Schaaf vender tilbage - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – Eintracht Frankfurt: Schaaf vender tilbage

Optakt – Eintracht Frankfurt: Schaaf vender tilbage

Bundesligaen nærmer sig sæsonstart og du kan her blive klædt på med bulibolds optakt til Bundesligaen 2014/15. Her kigger vi på Eintracht Frankfurt…

Sidste sæson 

Nummer 13.

I sidste sæson betalte Frankfurt prisen for at være succesfulde. I 2012/2013 kvalificerede Die Adler sig til Europa League, og det kostede på hjemmefronten. Premieren blev tabt med 6-1 til nyoprykkede Hertha Berlin, og det blev begyndelsen på en ujævn sæson i den sydlige ende af Bundesligaen.

I alvorlig nedrykningsfare kom Frankfurt dog aldrig. Trods nederlag i fire af sæsonens sidste seks kampe sluttede de på en 13. plads – ni point over HSV under stregen.

Transfers

I forsommeren proklamerede Armin Veh sit stop som Frankfurt-træner. Ny mand på posten er en gammel kending af Bundesligaen – Thomas Schaaf. Werder Bremen-legenden har skrevet under for to år.

Den 53-årige tysker har måtte se tre af holdets bærende kræfter forlade klubben. Wolfsburg har snuppet den fremragende back Sebstian Jung, Bayern München midtbanedirigenten, Sebastian Rode og Hoffenheim skraldemanden, Pirmin Schwegler

Også den talentfulde stopper Marc-Oliver Kempf (Freiburg) er væk. Ligesom Stephan Schröck, Marvin Bakalorz, Aykut Özer, Sefano Celozzi, Erik Wille og Marco Aulbach er det.

I stedet for Rode og Schwegler er de centrale midtbanespillere, Makoto Hasebe og Aleksandar Ignjovski blevet hentet i henholdsvis Nürnberg og Werder Bremen. Angrebet er styrket med Nelson Valdez (Al-Jazira), som Schaaf kender fra tiden i Werder Bremen, og Real Sociedads Haris Seferovic og

Endeligt er Timothy Chandler (Nürnberg) også ny. Han er udset til at udfylde det hul, som Sebastian Jungs har efterladt.

Styrket/svækket

En smule svækket

Denne sæson 

Frankfurt er et stort spørgsmålstegn. Tilgangene ser spændende ud, men det er et hårdt slag sige farvel til Schwegler, Jung og Rode. De mange ændringer kan sagtens få indflydelse på sæsonstarten. Thomas Schaaf skal have tid til at implementere sine offensive idéer, og en række nye spillere skal sluses ind.

Potentialet er dog ikke til at overse. Frankfurt har en kæmpe fanbase, et stort stadion og fornuftig økonomi. Om det bliver forløst i Schaafs første sæson i klubben er til gengæld usikkert. Under alle omstændigheder bør de dog være for gode til at komme i nedrykningsfare.

Det bliver spændende at se om Schaaf har taget ved lære af sine sidste sæsoner i Werder Bremen. Under hans ledelse indkasserede de grønblusede alarmerende mange mål. Hvis det samme bliver tilfældet i Frankfurt, er offensiven tvunget til at præstere. 

Bud på placering 

Nummer 10-14

Bud på idealopstilling

Trapp; Chandler, Russ, Zambrano, Djakpa; Hasebe, Lanig; Kadlec, Inui, Piazón; Seferovic

Holde øje med

Kevin Trapp

Tyskland har gennem de seneste år produceret et væld af gode målmænd. Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen og Bernd Leno løber oftest med omtalen, men Kevin Trapp er også værd at notere sig.

I en alder af 23 er han allerede anfører for Frankfurt. Han er fremragende en-mod-en, modig og stærk på stregen. Og så bliver han kun bedre med tiden.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!