bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: 1. FC Union Berlin – Hertha BSC: Kampen om Berlin

Optakt: 1. FC Union Berlin – Hertha BSC: Kampen om Berlin

Union Berlin, optakt

Kampfakta:

Spillested: Stadion An Der Alten Försterei, Berlin
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
TV: TV3 Sport

 

FC Union Berlin:

For to uger siden spillede Urs Fischers mandskab uafgjort på udebane mod Köln, og det placerer dem på en ottendeplads inden denne runde. FORAN naboerne fra Hertha.

I en af Europas rigeste byer målt på historie og kultur spilles der lørdag aften et opgør mellem den tyske hovedstads to største klubber. “Der Berliner-Derby” er ikke et lokalopgør, der er blevet spillet særlig ofte. I de mange år, hvor Berlin-muren delte byen i øst og vest, spillede de to klubber i hver deres regi. Efter murens fald har de to klubber for det meste været at finde i hver sin række. Union Berlin har for det meste spillet enten 2. Bundesliga eller 3. Liga, mens Hertha for det meste har spillet i Bundesligaen. I 2019 rykkede “die Eisern” dog op i den bedste række, og lørdag aften spilles “Berliner-Derbyet” for tredje sæson i træk.

Læs også: Kultklub i evig opposition

Union Berlin har efter sidste års succes fået en god start på sæsonen, og man må bare tage hatten af, for det, de har lavet de sidste par sæsoner. Med et ret ydmygt budget har de formået at konsolidere sig i Tysklands bedste række, og man kunne godt forestille sig, at de for tredje sæson i træk overlever uden de store kvaler. Sæsonen er dog lang endnu.

Til lørdagens derby er Kevin Behrens ude med COVID-19.

 

Hertha BSC:

Før landkampspausen spillede Hertha 1-1 på hjemmebane mod Bayer Leverkusen, i en kamp hvor de indkasserede helt til sidst.

Efter en sæsonstart med tre nederlag i de tre første spillerunder, begynder det at se bedre ud for “die alte Dame”, der med et par sejre her og der, har spillet sig op 13.-pladsen med en lille håndfuld point ned til stregen.

Historisk set kan der ikke være tvivl om, at Hertha er den store klub i Berlin. Siden oprykningen har Union dog udfordret storebror-lillebror-forholdet, og de sidste to år har “die Eisern” været bedre end Hertha. Pal Dardais hold har derfor noget at bevise lørdag aften, da Hertha BSC for selvforståelsens naturligvis bør være det stærkeste hold i byen.

Læs også: Interview med Oliver Christensen

I Vestberlin sidder ingen spillere ude med COVID-19. Til gengæld sidder Dedryck Boyata ude med en karantæne, mens Vladimir Darida og Lukas Klünter sidder ude med skader.

 

Bud på startopstillinger:

Union Berlin: Luthe; Friedrich, Knoche, Baumgartl; Haraguchi, Trimmel, R. Khedira, Gießelmann, Prömel; Awoniyi, Kruse

Hertha BSC: Schwolow; Pekarik, Stark, M. Dardai, Plattenhardt; Ascacibar, Tousart; Richter, Serdar, Mittelstädt; Jovetic

 

Spiltips til kampen Union Berlin – Hertha BSC:

Union har hjemmebanefordelen, og der er ingen tvivl om, at Stadion An Der Alten kommer til at blæse hjemmeholdet frem i sådan en her kamp. Vi tror, at “Eisern Union” vinder 2-1.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby