bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Stuttgart

Optakt: Borussia Dortmund – Stuttgart

Optakt, Borussia Dortmund, Gelbe Wand, Den gule mur

Borussia Dortmund er fortsat uden Erling Haaland, men nordmanden er ikke den eneste, som er ude med skade. Marco Rose må gro mange grå hår i øjeblikket, da han har intet mindre end 11 spillere ude med diverse skader. Ikke desto mindre er BVB favoritter til at snuppe sejren over VfB Stuttgart.

 

Kampfakta

Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
TV:
TV3 Sport

 

Dortmund

Inden landsholdspausen måtte Dortmund se sig slået af RB Leipzig med 2-1, hvilket var en ærgerlig kamp for Marco Roses mandskab at gå til pause på. Nederlaget betød nemlig, at Dortmund nu er fire point efter Bayern München i toppen af Bundesligaen, efter man ellers har holdt rekordmestrene i kort snor længe.

Marco Rose har dog et hav af skader, som han skal slås med, da han har tæt på et helt hold ude med skavanker. En af dem er Erling Haaland, der i landsholdspausen med benene oppe kunne se, at det heller ikke denne gang bliver til en slutrunde for ham og Norge.

Haaland har ellers været farlig for Dortmund med ni mål og tre assist i de kun seks kampe, som nordmanden har spillet, og han var naturligvis også savnet i den seneste spillerunde i Leipzig, mens Ståle Solbakken også godt kunne have brugt Haalands evner i VM-kvalifikationen.

Haaland forventes stadig først at være klar omkring jul, men til gengæld kan Rose glæde sig over, at Raphäel Guerrieiro er blevet sin skade kvit henover landsholdspausen. Portugiseren forventes at gå direkte ind i startopstillingen på wing-backen, hvor han i så fald vil skubbe Thorgan Hazard op på toppen.

Tager man skadeshelvedet i mente, så er Borussia Dortmund trods alt stadig placeret på andenpladsen efter en flot stime med fire sejre i træk i Bundesliga-sammenhæng. Alligevel er der grund til bekymring hos Marco Rose, der fik flere spørgsmål end svar i opgøret mod Leipzig.

I det opgør var det Donyell Malen, der fik chancen fra start, men han blev skiftet ud efter 71 minutter, hvor han ikke havde gjort meget væsen af sig, og det har været kendetegnende for sommerens helt store transfer, der endnu har til gode at overbevise om sine evner.

BVB har bevist tidligere, at de kan klare sig på trods af mange skader, og lørdagens opgør bliver ingen undtagelse. Foruden Haaland tæller skadeslisten Morey, Reyna, Schmelzer, Moukoko, Schulz, Kobel, Marius Wolf og sidst, men ikke mindst, Dan-Axel Zagadou, som også er skadet.

 

Stuttgart

Det er efterhånden ved at være lang tid siden, at Stuttgart er gået fra banen med hænderne over hovedet. Vi skal nemlig tilbage til den 2. oktober for at finde den seneste Stuttgart-sejr, som siden da har spillet to kampe uafgjort og tabt to opgør.

Senest kom man til kort mod Armina Bielefeld, der fik sæsonens første sejr, i en kamp, der bølgede frem og tilbage, men hvor Stuttgart ikke kunne svare igen på Massaya Okugawas føringsmål efter 19 minutters spil.

Det betyder også, at Stuttgart er placeret på 15. pladsen i Bundesligaen med 10 point, men der skal ikke sættes mange kampe sammen med point, før man lige pludselig kan begynde at kigge opad i rækken. Bundesligaen er ekstremt tæt, hvor der fra Bielefeld på 17. pladsen kun er fem point op til Hoffenheim på 10. pladsen. Der skal derfor ikke gå meget galt for de omkringliggende klubber, før man hurtigt kan havne i nedryknings-suppedasen.

Stuttgart får også deres sag for i Dortmund, men faktisk har de gode minder fra Signal-Iduna-Park, da de to mandskaber tørnede sammen i sidste sæson. Her chokerede Stuttgart alt og alle ved at vinde med hele 5-1 over BVB, hvilket var Stuttgarts første sejr i Dortmund i 11 kampe og som samtidig førte til fyringen af Lucien Favre.

Et lignende mirakel skal til igen, hvis Stuttgart skal have en chance i Dortmund, som godt nok mangler mange profiler. Ikke desto mindre har BVB et mere sammentømret hold end Stuttgart, der hænger med bagdelen i vandskorpen i øjeblikket.

Desværre tyder det på, at Nikolas Nartey glider ud af startopstillingen, efter han ellers var med fra start mod Bielefeld, mens Wahid Faghir også ser ud til at skulle starte kampen fra bænken.

Se Wahid Fagir score sit første mål for Stuttgart

Pellegrino Matarazzo har ligesom trænerkollega Marco Rose også sit at se til rent skadesmæssigt, da han er uden Kalajzdzic, Millot, Ahamada, Fürhrich og Thommy til lørdagens svære udekamp i Dortmund.

 

Karantæner

Dortmund: Ingen
Stuttgart: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Dortmund: Hirtz – Akanji, Hummels, Pongracic – Meunier, Witsel, Bellingham, Guerreiro – Brandt, Reus (c) – Hazard
Stuttgart: Müller – Mavropanos, Anton, Kempf – Karazor – Massimo, Mangala, Endo (c), Sosa – Didavi, Al Ghaddioui

 

Vidste du, at..:

Dortmund har vundet de første seks hjemmekamp i Bundesligaen under Marco Rose, og formår BVB at leve op til favoritværdigheden i lørdagens kamp – og vinder – er det ny klubrekord.

 

Spiltip til Dortmund – Stuttgart:

Dortmund er storfavoritter til lørdagens opgør, og selvom Marco Rose har mange skader at tage højde for, så ændrer det ikke på, at BVB bør slå Stuttgart. Vi tror dog, det bliver en anelse rodet, men BVB snupper sejren, 3-1.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”