bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: 1. FC Köln – Hertha Berlin

Optakt: 1. FC Köln – Hertha Berlin

Hjemmeholdet kan med en sejr holde liv i drømmen om Europa, mens Hertha Berlin jagter de første tre point i 2016.

FC Köln

Gedebukkene indkasserede deres andet nederlag i foråret, da de i derbyet mod Gladbach tabte med 1-0 efter i sær at have spillet under niveau i de første 45 minutter.

Fredag får de så chance for at revanche sidste uges nederlag, når Hertha Berlin gæster Rhein-Energie-Stadion. Træner Peter Stöger roste på torsdagens pressemøde gæsternes sæson indtil nu, og gjorde det desuden klart, at defensiven skal spille op til sit bedste, hvis de skal lukke ned for Herthas offensiv.

Til at stabilisere defensiven kan Stöger igen råde over Risse, der er tilbage efter endt karantæne. Han glider med al sandsynlighed ind i startopstillingen, spørgsmålet er bare hvor. I træningen har holdet forsøgt sig med Risse på både højre wingback og højre kant. Går Stöger væk sit tre-mands midterforsvar, bliver det formentlig Mavraj, der bliver ofret.

Hvis Risse rykkes op på en kant, skal han være med til at sætte fart i omstillingerne – en disciplin Köln har haft mere end almindeligt svært ved i denne sæson. Ikke siden ottende spillerunde har holdet scoret på en kontra.

På nær Zoller, der er ude med en lårskade, er samtlige Köln-spillere til rådighed.

Hertha Berlin

Godt nok har gæsterne allerede nu samlet flere point sammen, end de gjorde i hele sidste sæson, men der må alligevel være lidt frustrationer at spore i hovedstaden. Holdet er uden sejr i 2016, og kun Hannover har en dårligere statistik i det nye år.

Bedre bliver det ikke af, at holdet kæmper med skader, og at Dardai derfor er nødt til at rotere end del til fredagens kamp. Langkamp, van den Bergh, Allagui og Schieber sidder alle over, akkurat som Darida gør det, efter han i sidste runde modtog sit femte gule kort i sæsonen.

På pressemødet ville Dardai dog ikke bruge de mange skader som en undskyldning, og gjorde det i stedet klart, at Hertha tager til Köln for at hente tre point, og han desuden ikke ser noget problem i at benytte unge spillere.

En af de unge spillere der formentlig kan se frem til en startplads, er den kun 20-årige Stark, der ligner bedste bud på en afløser til Langkamp.

 

Bud på startopstillinger

1. FC Köln: HornMaroh, Mavraj, HeintzRisse, M. Lehmann, Hector, MladenovicBittencourt, GerhardtModeste

Hertha Berlin: JarsteinWeiser, Stark, Brooks, PlattenhardtLustenberger, SkjelbredHaraguchi, Baumjohann, KalouIbisevic

Vidste du, at…:

Salomon Kalou har scoret hele otte gange på udebane? Det gør ham til den angriber i Bundesligaen med flest mål på fremmed græs.

Dom:

Det lugter langt væk af få mål og uafgjort. Begge hold er gode til at nedbryde modstandernes spil, og samtidig har de svært ved for alvor at få kombinationerne til at flyde i den anden ende. 1-1.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!