bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (22. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (22. runde)

I en uge, hvor danskerne i Bundesligaen ikke bød på store oplevelser, er det skønt, at vi også har danskere i 2. Bundesliga, der kan forkæle os med mål og danskeropgør. Som altid har vi samlet alle relevante informationer om danskerne i vores danskerstatus.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Lørdag i Bundesligaen bød på et muligt danskeropgør, der dog aldrig blev til det. Gladbach mødte hjemme Köln. Her var Andreas Christensen at finde på banen, mens der ikke var blevet plads til Frederik Sørensen.

Andreas Christensen spillede hele kampen for Gladbach, og det gjorde han med sin efterhånden sædvanlige dominans. Han var endnu engang i top fem over de spillere med mest boldbesiddelse, mens han også præsterede en afleveringsnøjagtighed på 94 % og en succesfuld tacklingsrate på 100 %.

Derudover vandt Gladbach kampen 1-0, så det var alt i alt en meget god kamp for Gladbach og AC. Vi er da også næsten ved at blive forvænt med, at han leverer en bundsolid indsats, hvilket er meget imponerende af en mand på 19 år.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Vi nævnte det lige kort ovenfor; Frederik Sørensen fik ikke lov til at tage del i kampen mellem Gladbach og Köln. Sørensen sad på bænken under hele opgøret, hvormed han altså aldrig fik mulighed for at prøve sig af.

Det er desværre også ved at blive en vanesag at skrive om Sørensen, at han ikke har fået nogen spilletid. Siden vinterpausen har han spillet sølle 7 minutter, så det bliver sværere og sværere at bevare en stor optimisme omkring Sørensen.

Man kan selvfølgelig ikke betvivle, at en træner ønsker at spille med et stabilt midterforsvar, men set med danske briller er det uhyre ærgerligt, at ikke Sørensen er tiltænkt en rolle i denne stabile midterakse.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

I sidste uge skrev vi, at Jannik Vestergaard spillede på den defensive midtbane, og at vi ikke var klar over, om dette var en enlig svale eller en rolle, han i fremtiden er tiltænkt.

Første svar på dette fik vi i weekenden. Her spillede Vestergaard endnu en gang på den defensive midtbane, da Werder Bremen var på besøg hos Ingolstadt. Werder Bremen tabte kampen 2-0 og ligger på en 16. plads.

Fra sin plads på den defensive midtbane var Vestergaard en stor del af spillet. Han var på bolden i 7,6 % af tiden, hvilket gjorde ham til den spiller med næstmest boldbesiddelse og den spiller med flest boldberøringer i kampen. Netop dette kan have været en af grundene til, at Werder Bremens træner, Viktor Skripnik, har valgt at rykke Vestergaard længere frem på banen, så han kan deltage mere i spillet.

Han skal dog nok arbejde mere med sine pasninger, for han ramte kun en medspiller 54 % af gangene. Det er for lavt, hvis man skal ligge og fordele spillet på den defensive midtbane.

Under alle omstændigheder er det spændende at følge med i, hvilke perspektiver der ligger i Jannik Vestergaard på den defensive midtbane.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Vi kan starte med det, der har ikke har ændret sig siden sidste uge. Leon Andreasen var endnu en gang ukampdygtig i denne weekend, da han stadig døjer med sin forstuvede ankel. Det er en højst uheldig situation, både for Hannover, der kunne bruge Andreasens vildskab, og for os danskere, der håber på at kunne se så mange danskere som muligt i aktion.

Til gengæld var en anden dansker i aktion i Hannovers kamp. Det er selvfølgelig Uffe Bech, vi snakker om. Bech var, i modsætning til de sidste par kampe, i denne kamp igen at finde på højrekanten. Her spillede han 83 minutter, men han lykkedes ikke med at score eller assistere for Hannover.

Situationen for Hannover begynder at se mørkere og mørkere ud. De har otte point op til Frankfurt, der ligger lige over nedrykningsstregen, og ydermere har de tabt otte kampe i træk. Det siger sig selv, at det er svært at manøvrere sig væk fra sidstepladsen, når man har tabt otte kampe i træk, så der skal ske noget omfattende i Hannover, hvis de også ønsker at spille Bundesliga i næste sæson.

Måske mangler de blot at få Leon Andreasen tilbage i kampform.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Historien om Pierre-Emile i Schalke har på intet tidspunkt i denne sæson været en skøn historie, men den er på det seneste blevet mindre skøn og mindre tålelig for en dansk fodboldfan.

Pierre-Emile var i weekenden slet ikke udtaget til Schalkes trup til kampen mod Stuttgart. Han var altså ikke engang fundet god nok til at være blandt de 18 bedste. Det er rent ud sagt bekymrende.

Weekendens kamp var nu tredje kamp i træk, hvor Pierre-Emile slet ikke fik spilletid i den kongeblå trøje.

Vi vil ikke dvæle ved selve situationen. Det er ikke svært at se, at hverken Pierre-Emile eller Schalke har fået det ønskede ud af lejemålet, men det er bemærkelsesværdigt, hvor stor en bølgedal han befinder sig i, rent fodboldmæssigt.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Der er intet nyt omkring Emil Berggreen i forhold til sidste uge. Han er på nuværende tidspunkt ikke vendt tilbage efter sin knæoperation, så vi kan endnu ikke begynde at analysere på hans skifte til Mainz. Vi er mange, der venter spændt på at se ham udfolde sig i Bundesligaen, men vi må vist væbne os med tålmodighed lidt endnu og i stedet fokusere på nogle af de danskere, der faktisk har været i aktion.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Man får lyst til at sige, at Nicklas Bendtner har lavet en ’Bendtner’. Bendtner har på sin Instagramprofil postet et billede, hvor han står ved en Mercedes. Det lyder måske ikke så slemt, kunne man tænke. Her skal man medregne, at Volkswagen er storsponsor i Wolfsburg, og at det derfor nærmest er en dødssynd, Bendtner har bevæget sig ud i med dette billede.

Bendtner har da også modtaget en bøde fra klubben for sit lille stunt. Hvor stor denne bøde er, ved vi intet om.

Rygterne melder, at man i Wolfsburg efterhånden er så træt af Bendtner, at man ikke ville have noget problem med at lade ham forlade klubben. Man har da også kunnet læse flere historier om, at der er interesse for Bendtner både fra Kina og Rusland.

Bendtner var da heller ikke en del af Wolfsburgs trup i weekendens kamp mod Hertha BSC.

Det er svært at spå om, hvad det skal ende med for Bendtner, men man må give ham, at han ustandseligt leverer underholdning og nye historier.

Noter fra 2. Bundesliga:

Fredag var der intet ringere end et danskeropgør i 2. Bundesliga. RB Leipzig med Yussuf Poulsen i startopstillingen tog hjemme imod Union Berlin og Jakob Busk. Yussuf Poulsen vandt duellen af de to danskere. Poulsen scorede på sin landsmænd i det 52. minut til stillingen 3-0, der også blev kampens resultat. Poulsen blev skiftet ud efter 67 minutter.

Jakob Busk stod hele kampen for Union Berlin og måtte altså hente bolden ud fra netmaskerne hele tre gange.

Niki Zimling stod for en dårlig nyhed i weekenden. Han startede kampen for sin klub, FSV Frankfurt men måtte lade sig udskifte efter 19 minutter med en skade. Frankfurt vandt kampen 3-1.

Paderborn spillede søndag mod Arminia Bielefeld, og her nettede Nicklas Helenius til 1-0 efter 30 minutter, så Yussuf Poulsen ikke skulle blive den eneste dansker til at score i weekenden. Helenius blev skiftet ud efter 86 minutter.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi