bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: 1. FC Köln – Borussia Dortmund: Genstridige Gedebukke?

Optakt: 1. FC Köln – Borussia Dortmund: Genstridige Gedebukke?

Dortmund sikrede sig i sidste runde tre point hjemme mod Hertha BSC med en vaskeægte arbejdssejr, og lørdag gæster de Rhein-Energie-Stadion, hvor Köln venter. Det burde være en formsag for Dortmund-mandskabet, som dog tabte til Markus Gidsol og co. i Hinrunden.

 

Kampfakta

Spillested: Rhein-Energie-Stadion, Köln
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: TV3 SPORT

 

Holdnyt

 

1. FC Köln

Markus Gisdols mandskab er inde i en resultatmæssigt skidt periode, der betyder, at de meget vel snart kan være placeret på nedrykningspladserne. I de seneste fem kampe er det nemlig blevet til fire nederlag og et enkelt uafgjort, og vi skal tilbage til den 6. februar for at finde den seneste Köln-sejr.

I den forgangne spillerunde blev det til et 2-1-nederlag til Union Berlin, hvor Köln ellers var foran 1-0 på en straffesparksscoring fra Ondrej Duda.

Men det endte alligevel med et nederlag, da Max Kruse og Christopher Trimmel kom på tavlen for Die Eisern. Nederlaget betyder, at die Geißböcken kun er et enkelt point fra Mainz på 17. pladsen, men det er generelt ekstremt tæt i bunden af Bundesligaen, hvor fire hold ligger inden for et point.

1. FC Köln har da heller ikke noget nemt kampprogram, hvor den efter denne rundes opgør mod BVB står på møder med Wolfsburg, Mainz, Leverkusen og Leipzig – dvs. tre ud af de kommende fire kampe er mod potentielle top-4-modstandere.

Selvom Köln ikke ligefrem er godt kørende, kan de med et smil på læben se tilbage på Hinrunden, hvor de mødte Dortmund. Her blev det nemlig til en 2-1-sejr til die Geißbocken, hvor Ellyes Skhiri blev dobbeltmålscroer på Signal-Iduna-Park på to næsten identiske mål.

Gisdol må til opgøret mod BVB kun se bort fra karantæneramte Jannes Horn, mens Sebastian Bornauw er tvivlsom til opgøret. Til gengæld kan Gisdol tænke over, hvorvidt han vil spille med en tre- eller firemandsbagkæde, da netop tremands-bagkæden sikrede Köln sejren i Hinrunden.

 

Dortmund

Borussia Dortmund er ved at strikke et fornuftigt forår sammen, hvilket også er en nødvendighed, hvis de vil nå op i top-4. For ser vi bort fra nederlaget til Bayern, der til gengæld også gjorde ondt, skal vi tilbage til den 6. februar for at finde det seneste nederlag i Bundesligaen til BVB.

Samtidigt har Edin Terzic formået at spille BVB-mandskabet frem til kvartfinalerne i Champions League, og i sidste weekend blev det til en 2-0-sejr ude over Hertha.

Det var ikke noget kønt opgør, men en scoring fra Julian Brandt, hvor Jarsteins målmandsspil godt kan betvivles, gav Dortmund føringen, inden unge Youssoufa Moukoko cementerede BVB sejren dybt inde i overtiden.

Netop Moukoko er i løbet af ugen blevet udtaget til U21-landsholdet for Tyskland, hvor han kan blive den yngste spiller i Tysklands historie til at spille for U21-landsholdet.

Dortmund er favoritter i lørdagens opgør, hvor det tre point er en nødvendighed, hvis de ikke skal snuble yderligere i top-4-racet. I næste runde venter nemlig en altafgørende kamp mod de direkte konkurrenter på fjerdepladsen, Eintracht Frankfurt.

Samtidigt er det et friskt Dortmund-mandskab, der har haft en hel uge til at forberede sig på at få revanche mod Köln. For et nederlag kan Terzic’ mandskab bestemt ikke tåle – slet ikke med næste rundes kamp in mente.

I opgøret mod Hertha måtte både Marco Reus og Mats Hummels lade sig udskifte, men de to profiler forventes at være klar igen til opgøret mod Köln.

Til gengæld forventes det, at Guerreiro fortsat er ude med en muskelskade, mens Morey, Sancho, Schmelzer og Axel Witsel alle også er skadet – og derfor ikke kan bidrage i Köln lørdag eftermiddag.

 

Karantæner:

Köln: Jannes Horn
Dortmund: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Köln: T. Horn – Cestic, Jorge Meré, Czichos – Ehizibue, M. Meyer, Skhiri, Jakobs – M. Wolf, Rexhbecaj – Duda
Dortmund: Hitz – Meunier, Can, Hummels, N. Schulz – Dahoud – Delaney, Bellingham – Reus, T. Hazard – Haaland

 

Vidste du, at..:

Dortmunds 16-årige stortalent Youssoufa Moukoko på 366 spilleminutter i Bundesliga-sammenhæng allerede har scoret tre mål?

 

Dom:

Tre point er et must for Dortmund, hvis de vil holde håbet i live om en top-4-placering. BVB er inde i en af de bedste perioder under Terzic, og selvom Köln ikke er nogen nem modstander, burde Haaland og co. vise, at de er det bedste af de to hold. 3-1-sejr til die Schwarzgelben.

 

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

Foto: fc.de

You may also like
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
Optakt til runde 26 i 2. Bundesliga: St. Pauli på vej mod oprykning og Baumgart som en moderne Churchill