Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Bayern München – VfB Stuttgart: Kan formstærke Stuttgart sætte en kæp i hjulet på Bayerns mesterskabsdrømme? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – VfB Stuttgart: Kan formstærke Stuttgart sætte en kæp i hjulet på Bayerns mesterskabsdrømme?

Optakt: Bayern München – VfB Stuttgart: Kan formstærke Stuttgart sætte en kæp i hjulet på Bayerns mesterskabsdrømme?

Optakt, Bayern München, højdepunkter

 

Det er to af ligaens mest målfarlige angribere, der lørdag eftermiddag står overfor hinanden, når Robert Lewandowski og Bayern München møder Sasa Kalajdzic og VfB Stuttgart.

 

Kampfakta

Spillested: Allianz Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Xee

 

Holdnyt

Bayern München

12 mål i de seneste 3 Bundesliga-kampe.

Det er ganske enkelt en imponerende statistik, som Bayern München har, og ovenikøbet spillede de sig onsdag aften også videre til kvartfinalerne i Champions League med en sejr over Lazio på samlet 6-2. Bayern var ikke i de store problemer på Allianz Arena, hvor Lewandowski scorede på straffe – og kunne sagtens have scoret yderligere – mens Choupo-Moting også kom på tavlen i 2-0-sejren.

I den seneste Bundesliga-runde blev Werder Bremen sat på plads med en 3-1-sejr, der snildt kunne have været større, og netop i det opgør rundede Robert Lewandowski en vild milepæl.

Polakken tangerede nemlig Klaus Fischers målrekord på 268 Bundesliga-mål, og nu er det kun Gerd Müller, der er foran Lewandowski på all-time-topscorerlisten.

Men faktisk udspiller der sig i øjeblikket et dilemma for Lewandowski, der er udtaget til det polske landsholds kommende VM-kvalifikationskampe. For vælger angriberen at deltage i disse, kan han umiddelbart se frem til 14 dages corona- karantæne, når han vender hjem til München efterfølgende.

Det vil i så fald være katastrofalt for Bayern, der efter landskampspausen møder Leipzig i et opgør, der meget vel kan afgøre die Meisterschale. Alt dette er dog indtil videre hypotetisk…

I løbet af ugen har der også svimlet rygter omkring, at der er uenighed mellem træner Hansi Flick og den sportsdirektørHasan Salihamidzic om, hvordan klubben skal agere på transfermarkedet. En fyring af Flick, der fortsat er i spil til jobbet som landstræner, kommer dog slet ikke på tale, lyder det fra Karl-Heinz Rummenigge. ”Det ville være vanvittigt at lade Flick gå tidligt,” udtalte Rummenigge til dpa.

Efterfølgende har både Flick og Salihamidzic også bekræftet overfor Kicker, at de har fået løst de interne problemer.

Rent spillemæssigt kører det fortsat derudaf for Bayern, der med en sejr i lørdagens opgør kan få den fjerde Bundesliga-sejr i træk.

Hansi Flick kan samtidigt se frem til at få Manuel Neuer tilbage i målet, efter han ellers måtte sidde ude mod Lazio i midtugen. Til gengæld må Flick undvære Douglas Costa, tredjemålmand Ron-Thorben Hoffmann, Tanguy Nianzou og Tolisso, der alle er skadet og ude af opgøret.

 

 

Stuttgart

Stuttgart vandt i seneste spillerunde terræn, da de besejrede Hoffenheim med 2-0 og derved skabte sig et lille hul i sub-toppen. Målscorer i det opgør var brandvarme Sasa Kalajdzic, der scorede begge mål og som nu har scoret i hele 7 kampe i streg. En tangering af klubrekorden, som han nu deler med legenden Fredi Bobic. Det er næsten Lewandowski-lignende tilstande.

Da de to mandskaber mødtes tidligere på sæsonen, kom Stuttgart faktisk foran, men Lewandowski og Kingsley Coman sørgede dog for, at Bayern snuppede alle tre point. Men ikke desto mindre viste Stuttgart i store perioder, at de kunne byde Bayern op til dans.

Stuttgart-mandskabet behøver bestemt heller ikke at bekymre sig om nedrykning, da de er væsentlig tættere på de europæiske pladser end på nedrykning. Faktisk har de hele 15 point ned til nedrykningsstregen, mens der kun er fire point op til de europæiske pladser, så Stuttgart er ikke et hold, som Bayern bare tromler henover.

Selvom det altså blev til en 2-0-sejr over Hoffenheim i den forgangne spillerunde, tog Orel Mangalas skade brodden af sejrens rus, og han er ude med en muskelskade til opgøret mod Bayern. Derudover er Hamadi Al Ghaddioui, Lilian Egloff og Clinton Mola også skadet.

Til gengæld tyder det på, at Nicolas Gonzalez kommer tilbage efter sin muskelskade, men han begynder eftersigende på bænken.

 

Karantæner:

Bayern: Ingen
Stuttgart: Ingen

 

Bud på startopstilling:

Bayern: Neuer (c) – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Sane, Müller, Gnabry – Lewandowski
Stuttgart: Kobel – Mavropanos, Anton, Kempf – Silas, Endo, Castro (c), Sosa – Förster, Coulibaly – Kalajdzic

 

Vidste du, at..:

Stuttgart er Bundesligaens næstbedste udebane-hold? Det er kun Bayern, der har en bedre udebane-rekord end Stuttgart, der har vundet seks ud af 13 udebane-opgør i indeværende sæson.

 

Dom:

Selvom Stuttgart er godt kørende i øjeblikket, så er det bare noget andet, når man møder et Bayern München-hold, der er knivskarpe i alle spillets facetter. Bayern kan med en sejr lørdag – og tre point igen i næste runde mod Leipzig – give sig selv en kæmpe fordel i mesterskabskampen, men det forudsætter altså tre point lørdag. Det tror vi på, og mon ikke både Lewandowski og Kalajdzic begge kommer på tavlen. 4-1 til Bayern i et festfyrværkeri.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!