bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: 1. FC Köln – Bayern München

Optakt: 1. FC Köln – Bayern München

Bayern virker igen i år nærmest ustoppelige, men Hoffenheim viste i 2. spillerunde vejen. Köln levnes dog ikke de store chancer efter en kedelig sæsonstart, og Bayern München er kæmpefavoritter til at hive endnu en storsejr ud af ærmet.

 

Kampfakta

Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Spillested: Rhein-Energie-Stadion, Köln
TV: Xee

 

FC Köln

Köln har ikke fået nogen drømmestart på indeværende sæson i Bundesligaen, hvor Markus Gisdol og hans mandskab kun har formået at skrabe to point sammen i de første fem spillerunder. Den opmærksomme læser vil dermed bemærke, at Köln fortsat har sin første sejr til gode, og så møder man altså efter alt at dømme også overmagten lørdag.

Omvendt kan Köln kun overraske, for ingen forventer noget af Gisdols mandskab, hvis mål egentlig må være ikke at ryge ind i en grim snitter. Hvis Köln alligevel skal trøste sig med lidt, så er det, at de i de to seneste kampe har fået to point, qua to uafgjorte kampe mod hhv. Frankfurt og Stuttgart.

Opgøret på Rhein-Energie-Stadion bliver dog for tomme tribuner, da smittetrykket i Köln er blevet for højt. Desuden bliver denne spillerunde den sidste runde med tilskuere i Tyskland i denne omgang, da man fra på mandag lukker ned for alle tilskuere i Bundesligaen grundet stigende corona-smitte.

Frederik Sørensen og co. kan dermed ikke få meget hjælp udefra til opgøret mod Bayern, og vi skal faktisk også tilbage til 2016 for at finde den seneste gang, Köln tog point fra rekordmestrene.

Det skete endda på Allianz Arena, hvor netop Frederik Sørensen spillede hele kampen, og hvor Anthony Modeste kom på tavlen. Begge spillere kan komme i spil igen lørdag eftermiddag, men det ender næppe med det samme udfald.

Markus Gisdol må til opgøret mod rekordmestrene efter alt at dømme undvære Jonas Hector, der har problemer med nakken, mens også Florian Kainz og Anthony Modeste er mere end tvivlsomme til kampen.

 

FC Bayern München

Bayern München imponerede ikke ligefrem i midtugen, da de var i aktion i Champions League. Hansi Flicks mandskab vandt alligevel 2-1 ude mod Lokomotiv Moskva, og de forsvarende mestre har dermed fortsat maksimumpoint efter to spillerunder. En vaskeægte arbejdssejr til Bayern München.

Og selvom Bayern har et hårdt kampprogram, har de i den grad spillermaterialet til at skulle præstere – og vinde – hver evig eneste uge. I den seneste runde i Bundesligaen viste de Frankfurt, hvor skabet skulle stå med en 5-0-sejr blandt andet efter et hattrick af, ja hvem andre end, Robert Lewandowski.

Selvom man altså er godt kørende både europæisk og nationalt, kan Bayern alligevel ikke prale af at være Spitzenreiter. Den titel sidder Yussuf Poulsen og Leipzig nemlig foreløbigt på, da Bayerns overraskende nederlag til Hoffenheim i 2. spillerunde gør, at det er Leipzig og ikke Bayern, der fører Bundesligaen.

I opgøret mod Köln er der ingen tvivl om, at Bayern er enorme favoritter, og det er de færreste, der levner lørdagens hjemmehold en chance. Da de to mandskaber senest mødtes i sidste sæson, løb Bayern også med en 4-1-sejr, og der er ikke meget, der taler for, at det ikke skulle komme på tale igen.

Rekordmestrene er også de mest scorende i indeværende Bundesliga-sæson med 22 mål efter 5 spillerunder, hvilket giver et imponerende snit på 4,4 mål pr. kamp. Det fortæller lidt om, hvor målfarlige Bayern er – særligt fordi de i nederlaget til Hoffenheim kun scorede en enkelt gang. Af de 22 sæsontræffere har Robert Lewandowski lavet 10 af målene, og han fortsætter altså bare på det tårnhøje niveau, som han har vist hele 2020.

Hansi Flick må se bort fra Tolisso, der er ude med karantæne, mens Alphonso Davies og Nianzou begge er ude med skader.

Update: Robert Lewandowski meldes ude af kampen, da Hansi Flick har valgt at give sin angriber et lige hvil, og han rejser dermed ikke med resten af truppen til Köln.

 

Karantæner

Köln: Ingen
Bayern München: Corentin Tolisso

 

Bud på startopstillinger

Köln: T. Horn (c) – Wolf, Bornauw, Czichos, J. Horn – Skhiri, Rexhbecaj – Limnios, Duda, Jakobs – Andersson
Bayern: Neuer (c) – Sarr, Boateng, Alaba, Hernandez – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Sane – Lewandowski

 

Vidste du, at..:
Sidste gang Köln vandt over Bayern München var helt tilbage i 2011? Her var Köln ellers bagud 2-0, men de kæmpede sig tilbage og fik en 3-2-sejr.

Dom:

Köln levnes ikke en chance i dette opgør – med rette. Bayern ser bare utrolig skarpe ud, og vi tror, at rekordmestrene tager hjem med en storsejr, 4-0.

 

Få spiltips til Bundesligaen

Foto: fc.de

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”