bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Gladbach – Leipzig: Rose vs Nagelsmann

Optakt: Gladbach – Leipzig: Rose vs Nagelsmann

Gladbach, optakt, Borussia Mönchengladbach

RB Leipzig har fået en flyvende start på indeværende Bundesliga-sæson, men de fik alligevel en ridse i selvforståelsen, da Manchester United lavede hele fem mål mod Nagelsmann og co. i midtugen. Yussuf Poulsen og co. skal forsøge at rejse sig på en svær udebane mod Gladbach, der omvendt kommer fra en bittersød succesoplevelse mod Real Madrid.

 

Kampfakta
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Spillested: Borussia-Park, Mönchengladbach
Tv: TV3 Max

 

Holdnyt

Gladbach

Borussia Mönchengladbach spillede 85 perfekte minutter mod Real Madrid i midtugens Champions League-opgør. Desværre varer en fodboldkamp 90 minutter, og Real Madrid gik fra 0-2 til 2-0 i kampens sidste otte minutter, og derfor endte opgøret på Borussia-Park 2-2. Det var anden kamp, at Gladbach smed point i overtiden i Champions League.

Ikke desto mindre kunne Gladbach i den grad være sin indsats bekendt, og særligt Marcus Thuram var iøjnefaldende i opgøret. Franskmanden stod selv for to fremragende scoringer, men lige lidt hjalp det, gæsterne fik udlignet i de døende sekunder.

Det siger også lidt om kampen, at Gladbach skal være skuffet efter at have spillet uafgjort mod selveste Real Madrid.

I Bundesliga-sammenhæng har Gladbach fået en blandet start, hvor de ikke har været helt oppe at ringe, men de har bestemt heller ikke gjort det dårligt. To sejre, to uafgjorte kampe og et enkelt nederlag er det indtil videre blevet til, hvilket bringer Marco Roses mandskab op på 6. pladsen. I den seneste runde besejrede de Mainz med 3-2 efter en scoring i det 83. minut fra Matthias Ginter, der afgjorde kampen.

Gladbach er inde i et hårdt kampprogram for tiden, hvor de efter Leipzig-kampen skal møde Shaktar Donetsk allerede tirsdag, inden den står på Leverkusen i den efterfølgende runde.

Champions League-kampen i midtugen kan og skal give Gladbach selvtillid og forhåbninger om, at de kan slå Leipzig. For Gladbach skal ikke kigge i historiebøgerne inden opgøret, for de har nemlig aldrig slået Leipzig i Bundesligaen.

Marco Rose må til opgøret mod Leipzig undvære Dennis Zakaria, mens danske Andreas Poulsen fortsat er skulderskadet.

RB Leipzig

Leipzig var – ligesom Gladbach – i aktion i Champions League i midtugen. Forskellen var bare, at mens Gladbach spillede tirsdag, var Leipzig i kamp onsdag aften, hvor de mødte Manchester United på udebane.

Her løb de dog ind i en ordentlig øretæve på Old Trafford, hvor de faldt fra hinanden rent defensivt – og tabte 5-0. Et kæmpe slag for selvforståelsen rent europæisk, men det skal ikke tage noget fra den gode Bundesliga-start, for defensivt så det virkelig ikke godt ud i kampens slutfase, hvor Ole Gunnar Solskjærs mandskab så let som ingenting kunne score.

Leipzig fører efter fem runder Bundesligaen, og Nagelsmann og co. har endnu ikke lidt nederlag i indeværende sæson, hvor det er blevet til fire sejre og en enkelt uafgjort kamp.

Derudover er det værd at bide mærke i, at Leipzig igen i denne sæson har en solid defensiv, da de kun har lukket tre mål ind i de første kampe.

RB Leipzig spiller allerede igen på onsdag, hvor de møder Paris Saint-Germain i Champions League, så de er også inde i hårdt program.

Julian Nagelsmann må undvære Lukas Klostermann, Konrad Laimer, mens Tyler Adams og Nordi Mukiele er tvivlsomme. Det kan også tænkes, at Leipzig-træneren kan rotere lidt i sin startopstilling grundet onsdagens CL-opgør, der altså langt fra gik som håbet. Det skal revancheres.

Karantæner

Gladbach: Ingen
Leipzig: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Gladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Kramer, Neuhaus – Hofmann, Stindl (c), Thuram – Plea
Leipzig: Gulacsi – Orban, Upamecano, Halstenberg – Nkunku, Sabitzer (c), Kampl, Angelino – Olmo, Forsberg – Poulsen

 

Vidste du, at..:

RB Leipzigs Alexander Sørloths far, Gøran Sørloth, spillede fem kampe for Gladbach tilbage i 1988/1989-sæsonen?

 

Dom

Forhåbentlig får vi en underholdende og målrig kamp – det kunne det i hvert fald godt tyde på. Vi tror, det ender med en pointdeling, 2-2, i Gladbach.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
EM, EM 2024, Tysklands trup til EM 2024
Her er Tysklands trup til EM 2024 – Hummels og Goretzka fravalgt
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg