bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: 1. FC Köln – Bayer 04 Leverkusen

Optakt: 1. FC Köln – Bayer 04 Leverkusen

For anden uge i træk står Leverkusen over for et ”Rheinisches Derby”, når de lørdag aften gæster Köln. Det er et opgør med vidt forskellige fortegn. For mens gæsterne står over for en hård, men overskuelig kamp om deltagelse til næste sæsons Champions League, så står hjemmeholdet over for en desperat og næsten umulig kamp om deltagelse til næste sæsons Bundesliga. Kan Köln lave overraskelsen på hjemmebane, eller løber Leverkusen med den forventede sejr?

Kampfakta:

Spillested: RheinEnergieStadion, Köln

Dommer: Osmers

Kamptidspunkt: Søndag 15:30

Holdnyt:

FC Köln:

I mandags løb Köln ind i endnu et nederlag, da de ude tabte 3-1 til Werder Bremen.

Efter noget nær en chokstart på ”Rückrunden” er Köln faldet lidt til jorden igen, og der skal noget af et mirakel til, hvis traditionsklubben skal redde sig endnu en sæson i Tysklands fineste fodboldselskab.

Köln er en stor klub med mange fans, og det bliver et savn for ligaen, hvis klubben ikke klarer frisag fra nedrykning, hvilket de nok ikke gør. Efter et par gode sæsoner så det ud som om, at der var kommet ro på bagsmækken i den ofte kaosprægede klub, men den ro holdte ikke længe, kan vi se nu.

I bestræbelserne på at vinde aftenens ”Rheinisches Derby” mod Leverkusen må Köln undvære Frederik Sørensen, Jojic og Guirassy.

Bayer Leverkusen:

Leverkusen vandt lokalopgøret mod Gladbach i sidste weekend med 2-0.

Med en ung trup fyldt med store talenter ser fremtiden lys ud for ”Die Werkself”. Der bliver naturligvis snakket meget om Julian Brandts fremtid i fabriksbyen, men ud over det råder træner Heiko Herrlich også over spændende spillere som Kai Havertz, Leon Bailey, Alario og Wendell bare for at nævne nogle.

Mange af disse spillere kommer nok til at forlade Leverkusen på et tidspunkt, og lur os om nogle af de unge spillere ikke skifter til en vis klub i det sydtyske, der har tendens til at hente de største profiler fra de andre klubber i Tyskland. Men uanset hvad gør den store talentmasse på Leverkusens hold, at klubben vil kunne holde sig i toppen af tysk fodbold i de kommende år.

Til dagens kamp er der ikke de bemærkelsesværdige fravær Leverkusen-holdet, og Heiko Herrlich kan derfor stille med lige det hold, han ønsker.

Karantæner:

FC Köln: Ingen
Bayer Leverkusen: Ingen

Bud på startopstillinger:

FC Köln: Horn; Maroh, Mere, Heintz; Risse, Höger, Koziello, Hector; Osako, Pizarro; Terodde
Bayer Leverkusen: Leno; L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell; Baumgartlinger, Aranguiz; Bailey, Volland, Brandt; Alario

Vidste du, at…:

Leverkusen har scoret 50% flere mål i 2. halvleg end 1. halvleg? Det gør dem til det hold i ligaen med størst forskel på mål scoret i 1.- og 2. halvleg.

Dom:

Kampen kan godt gå hen og blive tættere, end man måske umiddelbart tænker. Alligevel tror vi på en sejr til udeholdet. 1-3 til Leverkusen.

Vil du gerne en tur til Köln for at se Bundesligafodbold, så få gode råd til din næste rejse, og se også hvordan du sikrer dig billetter.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München