bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Bayern München

Optakt: RB Leipzig – Bayern München

Bundesligaens nyeste rivalitet mødes i et opgør, hvor gæsterne med en sejr muligvis kan vinde mesterskabet.

Kampfakta:

Spillested: Red Bull Arena

Kamptidspunkt: Søndag kl. 18:00

TV: Bulibold.dk

Dommer: Fritz

Holdnyt:

RB Leipzig:

Østtyskerne er så småt i gang med at forberede sig til sit andet europæiske eventyr. Red Bull klubben kan øjne chancen for endnu et Champions League eventyr til næste sæson, da de i øjeblikket er placeret på en 6. plads. Med to point ned til 7. pladsen TSG Hoffenheim samt fire point til Bayer Leverkusen på 4. pladsen og dermed adgang til Champions League, er det svært at forudsige, hvor Leipzig ligger ved sæsons afslutning. Selvom Bayern München med stor sandsynlighed vinder mesterskabet, er kampen om sølvet stadig meget uforudsigelig. Kun seks point er der imellem Leipzig på 6. pladsen og Schalke 04 på 2. pladsen. Leipzigs fremtid er dermed stadig meget uvis.

Men i den tætte kamp kræves der også point. Leipzigs har dog ikke høstet særlig mange point i de seneste runder, og sidste gang de vandt en Bundesliga kamp var imod Augsburg den 9. februar. Siden da har aftens værter fået to uafgjorte samt to nederlag i Bundesligaen. Seneste kamp drog Leipzig på et besøg til Stuttgart, og her endte kampen i en nulløsning.

I foråret er det altså blot blevet til tre sejre af ni mulige. Så Ralph Hasenhüttl må vende skuden, hvis de i næste sæson igen gerne vil høre tonerne fra Champions League hymnen.

Mens det kniber lidt på den hjemlige scene, så går det til gengæld ganske fint i Europa, hvor de torsdag spillede sig videre til kvartfinalerne for første gang nogensinde i klubbens historie efter samlet sejr over russiske Zenit.

Timo Werner har igen været en nøglespiller for Leipzig, men tyskeren oplever lige nu en måltørke. Selvom han stadigvæk er Leipzigs nuværende topscorer med 17 fuldtræffere i alle turneringer, har frontangriberen ikke scoret i syv kampe i træk. Hvis Leipzigs tilhængere skal kunne drømme om endnu et europæisk eventyr, skal Werner og co. være klar fra start imod det stærkt spillende Bayern.

Ralph Hassenhüttls trup til storkampen imod Bayern München vil være meget afhængig af torsdagens Europa League opgør. Leipzig træneren får endda endnu flere kort imellem hænderne, da Kampl, Laimer og Sabitzer burde være klar til søndagens kamp.

Bayern München:

Bundesligaen er så småt ved at nå sin afslutning med kun otte runder tilbage af sæsonen. Endnu engang ligner det, at holdet fra München kommer til at løfte ”die Meisterschale” samt mærke det bløde lag af det rød-hvide konfetti. Hele tyve point har Bayern München ned til 2. pladsen Schalke 04. Så skulle Schalke og naboerne fra Dortmund smide point i weekenden, kan Bayern altså med en sejr sikre sig det sjette mesterskab i træk. I givet fald en tangering af det tidligste mesterskab nogensinde. Skulle det ikke blive til et mesterskab allerede i denne runde, lever de nok også fint med det i München. Det vil nemlig give dem mulighed for at fejre det i næste runde, og dermed vil de for første gang i tolv år kunne lade sig krone som mestre på hjemmebane.

Men selvom anføreren Manuel Neuer med stor sikkerhed kan kaste sine hænder på det sølvbelagte ovale trofæ til maj, mangler Bayern München stadigvæk de sidste point. De første tre skal komme på udebane imod RB Leipzig. Formen fejler i hvert fald ikke noget hos de tidligere mestre. Jupp Heynckes mandskab er ubesejret i hele tretten kampe i streg i Bundesligaen. Sidste gang Bayern tabte en kamp i Bundesligaen var helt tilbage i 13. runde af ligaen ude imod Gladbach med 2-1 i november måned. Seneste Bundesliga opgør viste ”Die Bavarians” muskler og traditionen tro vandt de 6-0 hjemme imod nedrykningstruet Hamburger S.V.

Selvom modstanderen på søndag er sidste års sølvvinder, har Bayern München altid trukket sig sejrrigt ud fra topopgøret. Holdene har i alt spillet fire kampe imod hinanden, heraf tre i Bundesliga-regi. Men selvom der altid kun har været en vinder indtil videre, har kampene altid været underholdende. I de tre Bundesliga opgør imellem Bayern München og Leipzig, er bolden endt i nettet hele 14 gange. Det vil sige 4,7 mål pr. kamp som er det højeste gennemsnit for alle indbyrdes kampe i den nuværende Bundesliga.

Der forventes, at Heynckes vil give spillere chancen, der kun fik få eller ingen minutter i sidste rundes opgør imod HSV og midt ugens Champions League opgør imod Besiktas. Til kampen er Arjen Robben samt Tolisso klar igen, men Thiago er tvivlsom, da han i kampen mod Besiktas pådrog sig en skade i foden. Heldigvis for Heynckes er meldingen, at skaden ikke er langvarig. Der er blevet vurderet for lægestaben, at midtbanespilleren dog stadigvæk ikke er klar til kampen imod Leipzig.

Karantæner:

RB Leipzig: Ingen
Bayern München: Ingen

Bud på startopstillinger:

RB Leipzig: Gulacsi – Laimer, Orban, Konaté, Klostermann – Keita, Kampl – Lookman, Bruma – Y. Poulsen, Ti. Werner
Bayern München: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Rudy – T. Müller, James – Robben, Juan Bernat – Wagner

Vidste du, at…:
Joshua Kimmich er den eneste spiller på banen, der har spillet i begge klubber? Han fik sin senior debut i september 2013 med RB Leipzig og skiftede i sommeren 2015 til aftens gæster Bayern München.

Dom:
Det bliver igen en Bayern sejr imod RB Leipzig. Leipzigs form er ringe, imens aftens gæster sprudler af energi. Samtidigt har Bayern München måske muligheden for at vinde mesterskabet, så det kan godt forventes, at spillerne for München snørrer deres fodboldstøvler ekstra godt på. 3-1 til gæsterne.

Husk, at du kan se storkampen mellem RB Leipzig og Bayertn München ganske gratis her på Bulibold

Relateret
You may also like
Optakt og spiltips runde 22: Mulig trænerfyring, vigtigt topopgør og oprykningskamp i 2. Bundesliga
Bulibold og Groundhopping Tours arrangerer fælles Bundesligatur
Optakt og spiltips runde 21: Kellerknaller og ny fjernduel om mesterskabet
Rundens hold i Bundesligaen – uge 20