bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nyheder > Ny europæisk tilskuerrekord – Lokomotive Leipzig sælger over 150.000 billetter

Ny europæisk tilskuerrekord – Lokomotive Leipzig sælger over 150.000 billetter

I et forsøg på at samle penge ind har den tidligere storklub Lokomotive Leipzig solgt over 150.000 billetter til en spøgelseskamp, og det er i princippet ny europæisk tilskuerrekord.

Det er efterhånden nogle år siden, men i 80’erne var Lokomotive Leipzig et af Østtysklands førende hold, og spillede jævnligt europæisk fodbold. Her kom der gennem tiden flere store hold til Zentralstadion i Leipzig, blandt andet i 1986/87 sæsonen hvor franske Bordeaux lagde vejen forbi til returkampen i semifinalen i pokalvindernes turnering.

Officielt havde 77.000 mennesker købt billet og adgang til kampen, men det anerkendes vidt og bredt, at der i realiteten var 120.000 tilskuere på stadion, og de kunne se en dramatisk kamp, der blev afgjort efter straffe.

Kampen og tilskuerrekorden står stadig tilbage som noget specielt i Lokomotive Leipzigs historie, og derfor satte klubben, der i dag spiller i regionalliga Nordöst, sig for at sætte ny tilskuerrekord. Klubben arrangerede en kamp mod en “usynlig modstander” den 8. maj og satte billetter til salg til en pris for en enkelt euro. Håbet var, at de kunne nå at komme over de magiske 120.000 solgte billetter, men efterspørgslen efter billetter har vist sig så enorm, at de i skrivende stund har solgt 151.238 billetter til kampen. Det er ikke kun ny rekord for Lokomotive Leipzig, men også ny europæisk tilskuerrekord.

Selvom det for en god ordens skyld selvfølgelig skal nævnes, at kampen ikke er gyldig, og at der ikke kommer tilskuere på stadion, så bliver det den mest “besøgte” kamp nogensinde i Europa. En rekord der lige nu indehaves af Skotland og England, da de to naboer og rivaler i 1937 mødtes på Hampden Park foran 149.547 tilskuere. Verdensrekorden for flest tilskuere nogensinde er i øvrigt sat i Brasilien og Rio de Janeiro ved VM i 1950, da 199.854 tilskuere på Maracana så Brasilien tabte den afgørende kamp til Uruguay, der blev verdensmestre.

Tiltaget er det seneste i en lang rykke kreative tiltag, som de tyske klubber har foretaget for at samle penge ind under coronakrisen. Lige fra tilskuere af pap i Gladbach til virtuelle pølser og øl hos Rot-Weiss Essen.

Til info kan det oplyses, at Lokomotive Leipzigs tilskuergennemsnit i denne sæson ligger på 3.325. Skulle du ønske at støtte klubben og sikre en billet til den meget hypede kamp, kan du gøre det på klubbens hjemmeside

 

Læs også: Dynamo Dresden med ny rekord – 30.000 til udekamp mod Hertha

Læs også: Dortmund kan sætte ny tilskuerrekord i DFB Pokalen

Læs også: Bundesligaen har det højeste tilskuergennemsnit i Europa