bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Dortmund > Dortmund kan sætte ny tilskuerrekord i DFB-Pokal

Dortmund kan sætte ny tilskuerrekord i DFB-Pokal

Dortmunds fans, spilletidspunkter, optakt

Når Dortmund og Gladbach mødes i DFB-Pokal onsdag den 30.oktober, er det ikke kun et derby mellem to af topholdene i Bundesligaen. Det er også et opgør, der meget vel kan sætte rekord for flest tilskuere til en anden runde kamp i pokalturneringen.

79.000. Så mange af de i alt 81.365 tilgængelige billetter er der i skrivende stund solgt til onsdagens kamp mellem Dortmund og Gladbach, og med forholdsvis fornuftige vejrmeldinger årstiden taget i betragtning, må det forventes, at endnu flere lægger vejen forbi Signal Iduna Park.

Dermed står en tilskuerrekord for fald. For rekorden for flest tilskuere til en kamp i anden runde i DFB-Pokal lyder nemlig på 79.037. Den blev ikke overraskende sat af netop Borussia Dortmund, da de for tre år siden mødte Union Berlin på hjemmebane.

Nummer to på listen over flest tilskuere til en anden runde kamp i pokalen, er Bayern Münchens kamp mod Augsburg ligeledes i 2016, hvor 73.500 fans mødte op på Allianz-Arena i München, mens Dortmunds kamp mod Dynamo Dresden i 2011 er nummer tre på listen med 73.100 fans til det opgør.

Netop Dynamo Dresden kan også meget vel sætte en ny tilskuerrekord, i det der tegner til at blive en yderst velbesøgt anden runde i pokalturneringen. Østtyskerne har i hvertfald sikret sig 30.000 billetter til deres udekamp mod Hertha BSC, som du kan læse meget mere om her.

I alt 32 hold skal i aktion tirsdag og onsdag i et forsøg på at kvalificere sig til ottendedelsfinalerne, der spilles i begyndelsen af februar. Finalen i DFB-Pokal spilles som altid på det Olympiske stadion i Berlin, og næste år finder finalen sted den 23. maj.

Quiz: Samtlige vindere af DFB-Pokal 

You may also like
Optakt, Borussia Dortmund, Gelbe Wand, Den gule mur
Optakt: Borussia Dortmund – Bayern München: Mesterskabsduel og målfest?
Optakt, Borussia Dortmund, Gelbe Wand, Den gule mur
Optakt: Borussia Dortmund – Stuttgart
Optakt, RB Leipzig, højdepunkter
Optakt: RB Leipzig – Borussia Dortmund: Vinder Red Bull endelig mod skadesramte BVB?
DFB Pokal, Højdepunkter, lodtrækning
Lodtrækning til 1/8-finaler i DFB Pokal 2021/22: Berlinerderby og St. Pauli mod Dortmund