bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Borussia Dortmund > Marco Reus – der Pechvogel

Marco Reus – der Pechvogel

VM 1990, Tyskland

I seks år har Marco Reus kæmpet for at komme med til en slutrunde, og i år lykkedes den drøm endelig. Det blev dog langt fra, hvad Dortmund-profilen havde regnet med, og ulykkesfuglen måtte derfor – sammen med det tyske mandskab – forlade Rusland i tårer.

Det var egentlig meget sigende. Billedet af Marco Reus, der som eneste tyske landsholdsspiller tog sig tid til at skrive autografer til de fremmødte tyske fans uden for spillernes hotel, inden han og resten af holdet satte sig ind i den bus der skulle fragte dem til lufthavnen og hjem til Tyskland. Hjem efter det indledende gruppespil for første gang i historien. Det var som om, at Marco Reus skulle have det sidste med af VM. Klemme de sidste oplevelser ud af en slutrunde, han havde kæmpet så hårdt for at blive en del af, og som sluttede så brat.

I en alder af 29 år har Marco Reus været plaget af flere uheld end de fleste. Lad os spole tiden tilbage.

Vi er i det 43. minut den 6. juni 2014, og det er her mareridtet for første gang begynder for den tyske stjerne, Marco Reus. Vi er godt en uge fra VM-slutrunden i Brasilien, men nu virker det hele bare som et uvirkeligt mareridt for den dengang 25-årige kantspiller. Reus ligger i midtercirklen på Opel Arena, og tager sig til sin ankel. Dortmund-spilleren kan ikke fortsætte og må lade sig skifte ud til fordel for Lukas Podolski.

En hver fodboldspillers værste mareridt er en realitet: Han er blevet skadet i en træningskamp frem mod en slutrunde. Reus har revet sit ledbånd over, hvilket koster ham den forestående slutrunde, hvor tyskeren ellers er spået sit helt store internationale gennembrud efter i to sæsoner at have været i forrygende form for Dortmund. Det er derfor også en meget knust Reus, der taler med Kicker efter kampen.

”Jeg ved virkelig ikke, hvordan jeg med ord skal udtrykke, hvad jeg føler lige nu. En drøm er brast fra det ene sekund til det andet. Men jeg er nødt til at være professionel se fremad nu, fordi der venter en genoptræningsperiode,” lød det fra en mand, der ikke for alvor så ud til at begribe, hvad det var sket.

Måske det havde været endnu svære at acceptere, havde han vist, hvad der ventede en måneds tid senere. Det første tyske verdensmesterskab siden 1990. Et verdensmesterskab han skulle have været en del af, men hvor hans rolle er reduceret til en spillertrøje med hans navn, som det tyske landshold holder frem ved overrækkelsen af VM-trofæet.

En lang kamp begynder nu for Reus, der skal tilbage i storform. Og det kommer han stille og roligt. Den 18. oktober er Dortmund-kanten endelig tilbage på banen igen, og han bidrager endda med en assist i et ellers pinligt nederlag 2-1-nederlag ude mod Köln. Det vigtigste er dog, at Reus igen er tilbage på banen, men der går ikke mange kampe, før anklen igen er gal. Denne gang går Reus dog kun glip af et par Bundesliga-kampe.

Generelt er 2014/15-sæsonen fuld af diverse småskader, og derfor kommer Reus ikke helt op på det niveau, som han var på inden ledbåndsskaden, der også forhindrede ham i at blive verdensmester. Håbet er at genfinde formen i den kommende sæson og dermed kvalificere sig selv til en plads i den trup, der skal til EM i Frankrig. men det er farligt at håbe, når man hedder Marco Reus.

Uheldet rammer igen
I 15/16-sæsonen ligner Reus så endelig en spiller, som er tilbage i sit gamle format, og nu begynder spekulationerne om et skifte til rivalerne fra Bayern også at svirre i de tyske aviser. Reus forholder sig dog roligt til de rygter.

Han lader spillet på banen tale, og i den sæson når han op på 43 kampe, hvor han laver hele 23 mål og otte oplæg. Det hele skal toppe mod Bayern München i pokalfinalen, hvor Marco Reus endelig skal løfte sit første trofæ i karrieren.

I stedet går det som så ofte før galt. Helt galt. For fjerde gang i træk glipper han muligheden for en titel, da Bayern München vinder efter straffe. Et hårdt slag for Marco Reus, men et slag der kun bliver forstærket kort efter. I sin iver for at vinde pokalen har Marco Reus ignoreret en skade, han har pådraget sig i løbet af kampen og i stedet for hæder og pokal står han nu med endnu en misset slutrunde.

Skaderne fortsætter i den efterfølgende sæson, og i 16/17-sæsonen når han kun at spille sølle 1703 minutter.

Drømmen bliver til et mareridt

I den netop overstående sæson måtte Reus nok en gang starte sæsonen på bænken, da han blev skadet i pokalfinalen året for inden, hvor han rev halvdelen af sit korsbånd over. Endnu et hårdt slag, selvom han samtidig kunne fejre sin første titel nogensinde.

Den 10. februar er Reus så endelig tilbage, da Dortmund møder Hamburger SV, og her får han 71 forløsende minutter på banen. Siden hen leverer han på et stabilt niveau, og i begyndelsen af juni måned kom forløsningen så endelig for Reus, der er med i Joachim Löws tyske VM-trup. Seks år efter sin seneste slutrunde.

Drømmen er gået i opfyldelse for Marco Reus, men det går kke helt som forventet. Eller måske går det netop som ventet. For med Marco Reus er det oftest sådan, at de største oplevelser efterfølges af bitterhed. Nederlag i Champions League finalen, pokal-triumf efterfulgt at korsbåndsskade og nu en VM-deltagelse, der ender med at blive Tysklands dårligste nogensinde,

Marco Reus var en af få tyskere, der kunne være indsatsen bekendt, og han stod da også for både mål og assist i kampen mod Sverige, men det er der næppe nogen, der husker, når kapitlet om tyskernes VM anno 2018 skal skrives.

Marco kom, så og tabte. Han oplevede den VM-slutrunde, han havde kæmpet så hårdt for at blive en del af, men sammen med resten af det tyske hold, måtte han forlade Rusland i utide. Symptomatisk for Tysklands Sorgenkind.

Om fire år vil han være 33, og selv hvis han holder sig skadesfri, kan et generationsskifte være undervejs. En hård skæbne for den tyske Pechvogel.

 

You may also like
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
100 dage til EM: Toni Kroos tilbage, men i hvilken rolle?
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen
150 dage til EM – hvor står Tyskland?
Hall of Fame, DFB
NEKROLOG – Franz Anton Beckenbauer 1945-2024
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse