bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Interview: Müller om Müller og den tyske rytme

Interview: Müller om Müller og den tyske rytme

EM i Frankrig er lige om hjørnet og vi har allerede ladet op med spiltips, oddsforslag og bonusser til slutrunden. Nu vender vi blikket mod Tyskland og verdensmestrenes chancer, styrker og svagheder.

Vi har spurgt en række personligheder, der alle har en særlig kærlighed eller tilknytning til tysk fodbold, om hvad de mener om Löws mandskab. Vi starter hos DR Sportens Tina Müller, som du også kan følge under slutrunden, hvor hun befinder sig i det franske.

Hvad skal der til for at Tyskland vinder EM? 

Tina Müller: Tyskland står for hårdt arbejde og disciplin. De er boldbesiddende og er enormt gode i deres presspil. De ting skal de have fundet frem og så skal de have styr på deres forsvar.

Hvad er den største trussel mod Tysklands titelchancer? 

Tina Müller: Skader er altid en trussel for alle hold og det er det selvfølgelig også for Tyskland, der allerede inden slutrunden er blevet ramt af skader til først Borussia Dortmund-spilleren Marco Reus og seneste måtte midterforsvareren Antonio Rüdiger forlade truppen med en knæskade.

Sidst men ikke mindst, så skal Tyskland hurtigst muligt finde deres rytme. Det lyder som en god gammeldags kliché, men de har ikke haft en kvalifikation, der er kørt som smurt, og de led et nederlag til Slovakiet i slutningen af maj, som var en smule bekymrende. Så rytmen skal findes hurtigst muligt.

Hvem bliver Tysklands nøglespiller? 

Tina Müller: Når man taler om Tyskland er det svært at komme uden om Thomas Müller. Han er garant for mål og har en evne til ofte at stå det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Han virker til tider lidt kluntet og er på ingen måde en elegant spiller, men han scorer mål, er hårdtarbejdende og utrolig vigtig for det her hold – både på og udenfor banen.

Hvilken tysk spiller glæder du dig mest til at se?

Tina Müller: Det er svært at pege på en spiller, jeg særligt glæder mig til, da det her landshold vælter sig i formidable spillere. Det her hold er et fremragende kollektiv, Jeg ser frem til at se Manuel Neuer agere sweeper-keeper, Thomas Müller lave mål, for det kommer han til, og sidst men ikke mindst de to backer, Hector og Höwedes der får en stor opgave i at præstere og vise, at der ikke er nogen grund til at være bekymret på de to poster.

Hvor langt kommer Tyskland til slutrunden?

Tina Müller: Når man bærer den tyske landsholdstrøje, så vil alt andet end en semifinale været skuffende og mit hjerte siger selvfølgelig hele vejen til EM-finalen.

foto: Tina Müllers forberedelse til EM (Twitter: @die_müller)

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker