bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Runden rundt – mål og højdepunkter fra Bundesligaen runde 29

Bayern München og Borussia Dortmund fortsatte deres parløb i toppen af Bundesligaen med sejre over henholdsvis Fortuna Düsseldorf og Mainz 05. Mens RB Leipzig tog et stor skridt mod næste års Champions League med en ny sejr. Det er tid til højdepunkter og mål fra Bundesligaen.

Selvom alt burde være fryd og gammen hos rekordmestrene fra Bayern, der i sidste uge tog førstepladsen tilbage med en 5-0 ydmygelse af Dortmund, så endte klubben alligevel på forsiden i løbet af ugen for mere negative ting. Eller rettere Kingsley Coman og Robert Lewandowski gjorde, efter det kom frem, at de to havde været oppe at slås til træningen. Begge spillere var dog med fra start søndag ude mod Fortuna Düsseldorf, og særligt Coman viste sig frem fra sin bedre side med to mål i den sikre 4-1 sejr.

Dermed kom Bayern München tilbage på førstepladsen, efter Dortmund lige akkurat have sikret sig en spinkel sejr mod Mainz lørdag aften. Jadon Sancho blev på papiret matchwinner med to flotte mål i første halvleg – det ene efter oplæg fra Thomas Delaney – men Roman Bürki blev den helt store helt med en tredobbelt-parade i slutminutterne, der sikrede de tre vigtige point.
Ugen bød for Dortmunds vedkommende også om en historie om deres supertalent Youssoufa Moukoko, der som blot 14-årige igen er topscorer i den tyske U17 Liga og som for nylig har indgået en kæmpe kontrakt med Nike, der efter sigende indbringer ham 10 millioner euro.

Borussia Mönchengladbach fik en sjælden sejr, hvilket sendte dem tilbage i kampen om top 4, da Frankfurt led deres andet nederlag på tre dage, da de hjemme tabte med 3-1 mod Augsburg, der altså fik fuld valuta for fyringen af Manuel Baum. RB Leipzig fik tre nye point på et mål af Timo Werner og Kevin Kampl, og dermed er østtyskerne næsten sikre på en tilbagevende til Champions League i næste sæson.
Ellers er det værd at nævne, at Schalke fik et vigtigt point i “venskabskampen” mod Nürnberg, der omvendt hentede et enkelt point på VfB Stuttgart i kampen om at undgå den direkte nedrykning.

 

You may also like
Optakt, Højdepunkter, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund
Højdepunkter: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 3-4
Youssoufa Moukoko, U21 EM, Det tyske landshold, Tyskland
Sætter Youssoufa Moukoko flere rekorder ved U21 EM?
Optakt, Freiburg, Borussia Dortmund, Højdepunkter
Højdepunkter og mål: Freiburg – Borussia Dortmund 2-1
Højdepunkter, Optakt, Union Berlin, Borussia Dortmund
Højdepunkter og mål: Union Berlin – Borussia Dortmund 2-1 Moukoko yngste målscorer nogensinde