bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Fodboldrejser > Guide: Fodboldrejse til Holstein Kiel

Guide: Fodboldrejse til Holstein Kiel

Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt

Beliggende helt tæt på den danske grænse er Kiel en oplagt destination for en fodboldtur. Her kommer den komplette guide til Holstein Kiel.

 

Navn: Holstein Stadion

Kapacitet: 15.034

Åbnet: 1911

Hjemmehold: Holstein Kiel

Rejse og billetter

Kiel ligger blot en smule længere væk end Fleggaard. Fra grænsen er der kun små 100 km, og så er man fremme.
Billetterne er lette at få fat i via hjemmesiden, og priserne starter ved små 15 Euro pr. stk.

Holstein Kiel har ca. 12.000 tilskuere i snit, og stemningen er fin, men kommer dog ikke på højde med den, man oplever til kampe i eksempelvis Ruhr.

Fra Kieler Altstadt er der ca. 40 minutter ud til stadion. En taxi koster ca. 15 Euro.

Hvis du vil kombinere turen til Kiel med et besøg på enten Volkparkstadion eller Millerntor, så ligger Hamburg små 100 km mod syd.

Holstein Kiel

Die Kieler Sportvereinigung Holstein blev grundlagt i 1900. Klubben blev faktisk tysk mester i 1912 og vandt sølv i 1910 og 1930. Klubben var indtil indførelsen af Bundesligaen i 1963 en fast bestanddel af de øverste tyske fodboldrækker.

I nyere tid er klubben primært kendt for at have spillet i 2. Bundesliga siden 2017. I 2021 blev Kiel nummer tre i 2. Bundesliga og vandt endda 1-0 i det første ”Relegationsspiel” i Köln. Returopgøret blev dog tabt med 1-4, og dermed er der fortsat intet hold fra regionen Schleswig-Holstein, der nogensinde har spillet i den tyske Bundesliga.

Samme år som de kom i Relegationen, nåede kielerne semifinalen i DFB-pokalen, men de måtte indkassere en lussing på 5-0 mod Dortmund.

Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt

Foto: Søren Ohlsen

På kampdagen

Holstein-Stadion ligger lidt udenfor centrum. Der er ikke ret mange kneiper i umiddelbar nærhed af stadion, men i selve stadionområdet er der rig mulighed for både ”Bier und Bratwurst”. Der sælges ikke lokal øl på stadion, men man kan vælge mellem Flensburger Pilsner og Astra, så det er i den grad godkendt.
På området er der også vogne, hvor man kan købe merchandise.

Når kampen er slut går, man ned i Altstadt, der ligger lige ud til havnen. Her er der masser af kneiper, og er man til whiskey, så har Mc Lang´s Irish Pub et glimrende udvalg.

Seværdigheder

Kiel er hovedstaden i bundeslandet Schleswig-Holstein. Byen var under dansk forvaltning indtil 1864. Placeringen ved bunden af Kielerfjorden, der udgør en naturhavn, har givet Kiel en vigtig plads i den tyske skibsindustri med masser af skiftværfter men også som flådestation. Derfor blev byen hårdt ramt af de allieredes bombninger, hvorfor de fleste bygninger er opført efter 1945.

Du kan bl.a opleve: ”Kielerwoche” er et kæmpe sejlsports-event, der er bliver afholdt i den sidste uge i juni. Festugen er en kæmpe byfest, hvor man kan opleve sejlskibe fra over 70 lande og som årligt besøges af ca. 3 mio. mennesker.

U-Boot U-995. Kom ned i en af 2. Verdenskrigs tyske u-både. Den ligger på land umiddelbart uden for Kiel, hvor der også er et mindsmærke for de søfolk, der har mistet livet på havet.

Dänische Strasse. En lille del af Kiel som kom uskadt gennem krigen. Her kan du se det oprindelige Kiel. Gaden fik sit navn, da den førte op til, hvor Tyskland sluttede og Danmark begyndte.

Et naturligt sted at starte en sightseeing vil være på havnen. Her er malet en to kilometer lang, blå tråd på jorden. Følg den og du kommer forbi byens vigtigste seværdigheder. Kiel har 250.000 indbyggere og er en hyggelig by, hvor man sagtens kan bruge en weekend, hvis man vil have en lidt alternativ oplevelse i forhold til Hamburg.

Få flere gode råd til din næste fodboldrejse i vores store rejsesektion

 

You may also like
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga