bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til runde 34 i 2. Bundesliga: Rykker HSV op i Bundesligaen?
HSV, oprykning

I næstsidste spillerunde var der fuld plade til de tre tophold, hvilket betød, at Darmstadt sikrede sig oprykning efter seks sæsoner i den næstbedste række. Nu venter der en spændende duel mellem Heidenheim og HSV om den anden direkte oprykningsplads, hvor taberen dog er sikker på to kampe mod nummer 16 fra Bundesligaen.
I bunden måtte vi sige farvel til Sandhausen og Regensburg. Sidstnævnte er ikke matematisk sikre endnu, men da målscoren er 15 mål ringere end Bielefelds såå….
Velkommen til 22/23 sæsonens sidste optakt til verdens bedste næstbedste liga, hvor alle kampe spilles søndag kl. 15.30

FC Kaiserslautern – Fortuna Düsseldorf

Efter at K´lautern tidligere på foråret blev sat af i oprykningskampen, har klubben mildest talt underpræsteret. Således også i udekampen mod KSC, der vandt på to mål i slutfasen.
Fortuna spillede 3-3 mod Hannover i en vild kamp, hvor Düsseldorf var bagud med 0-2, foran 3-2 for til sidst at måtte nøjes med det ene point. Felix Klaus noterede sig for Fortunas to første mål og Daniel Ginczek scorede det tredje. Jeg tror på endnu en målrig kamp.
Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – Fortuna Düsseldorf 3-1

 

FC Magdeburg – Arminia Bielefeld

FC Magdeburg har for længst sikret sig endnu en sæson i 2. Bundesliga og bød da heller ikke førerholdet vilde problemer, da holdet tabte 0-1 i Darmstadt.
Bielefeld spillede hjemme 2-2 i lokalopgøret mod Paderborn. Bryan Lasme bragte Arminia foran 1-0, og Sebastian Vasilaidis sørgede for, at Arminia kunne gå til pausen med en 2-1-føring. I anden halvleg udlignede Paderborn med en halv time igen, og Bielefeld måtte nøjes med et point trods gode chancer i slutfasen. Dermed ligger Bielefeld stadig på 16. pladsen med to point op til Nürnberg.
Motivationen må gøre forskellen her.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – Arminia Bielefeld 0-2

 

Jahn Regensburg – FC Heidenheim

Vi måtte desværre sige farvel til ”Die Jahnelf” og Andreas Albers, da holdet trods en flot sejr i Braunschweig må siges at være rykket ned. Regensburg har tre point op til Bielefeld og en målscore, der er 15 mål dårligere end Arminias. Andreas Albers begyndte fremme, da Regensburg overvandt Braunschweigs chockstart. men det var indskiftede Prince Osei Owusu, der stjal billedet, da han både brændte straffe og scorede sejrsmålet. Regensburgs andet mål blev sat ind af Haralambos Makridis.
Heidenheim havde bøvl i hjemmekampen mod Sandhausen, men da Jan-Niklas Bestes mål efter 68 minutter blev kampens eneste, så kan Heidenheim, der var tæt på i to ”Relegationsspiele” mod Werder i 2020, for første gang sikre sig oprykning til 1. Bundesliga, hvis de vinder den her. Kampen mod Sandhausen stank langt væk af ”gummiben” men mon ikke Heidenheim tager andenpladsen?
Bulibolds tip: Jahn Regensburg – FC Heidenheim 0-2

 

SV Sandhausen – HSV

Når man kun får point i 14 ud af 33 kampe, så er man bare ikke god nok. Derfor må ellers sympatiske Sandhausen en tur ned i 3. Liga. Holdet bød ellers Heidenheim rigelig med trods og endte med kun at tabe 1-0.
Rykker HSV op i Bundesligaen? Det er det store spørgsmål forud for sidste spillerundne i 2. Bundesligaen. Miro Muheim scorede et rigtig flot mål til 1-0, da HSV slog Fürth 2-1 i seneste runde. Lazlo Benes stod for ”Die Rothosens” andet mål, da han udnyttede et straffespark i det 69. minut. Slutfasen blev dog hektisk på Volkparkstadion. Først reducerede Lukas Petkov i det 69. minut og i overtiden blev både hjemmeholdets Bakery Jatta og gæsternes Dickson Abiama præsenteret for det røde kort. HSV vinder en klar sejr mod bundproppen og må samtidig skæve til, hvordan det går i Regensburg.

 

FC Hansa Rostock – Eintracht Braunschweig

Rostock, der sikrede sig overlevelse i sidste runde leverede en god defensiv indsats i 0-0 kampen ude mod Nürnberg, der ellers godt kunne have brugt en sejr.
Braunschweig dummede sig fælt hjemme, da holdet efter Immanuel Pherais føringsmål endte med at tabe kampen 1-2. Nu er ”Die Löwen” faktisk pisket til at vinde den her, hvis de selv vil bestemme, om klubben skal overleve.
Jeg tror på Braunschweig.
Bulibolds tip: FC Hansa Rostock – Eintracht Braunschweig 0-1

 

Hannover 96 – Holstein Kiel

Et af de mindre Nordderbys. Hannover har spillet forrygende på det seneste og fik i sidste weekend 3-3 på en svær udebane i Düsseldorf. Cedric Teuchert, Louis Schaub og Maximilian Beier scorede 96´ernes mål.
Kiel sluttede ligeledes af hjemme med en målfest mod St Pauli. Her scorede gæsterne bare en gang mere end hjemmeholdet. Steven Skrzybski bragte storkene foran 1-0, men gæsterne slog igen og bragte sig foran 4-1, bl.a. på et selvmål af Kiels Hauke Wahl. Marco Komenda reducerede i det 78. minut, inden Fabian Reese i sin sidste hjemmekamp for Kiel gjorde det til slutresultatet 3-4. Hannover vil gerne slutte ordentlig af hjemme.
Bulibolds tip: Hannover 96 – Holstein Kiel 3-1

 

SC Paderborn 07 – 1. FC Nürnberg

I lokalopgøret mod Bielefeld slap Paderborn afsted med et point. Marvin Pieringer og Sirlord Conteh udlignede begge Bielefelds føringer. Det betød, at klubben ikke tabte lokalopgøret og nu kan slutte en godkendt sæson af på hjemmebanen mod et hårdt kæmpende Nürnberg hold.
”Der Club” kunne have sikret sig overlevelse, hvis holdet slog Rostock, men trods overvægt i spil og chancer kunne Nürnberg ikke slå hul på østtyskerne. Nu venter et nervepirrende opgør, hvor man skal hente et resultat, der er mindst lige så godt, som Bielefelds, der har den bedste målscore af de to. Jeg tror dog på Paderborn.
Bulibolds tip: SC Paderborn 07 – 1. FC Nürnberg 3-2

 

FC St Pauli – Karlsruher Sport Club

Selvom ”Die Kiezkicker” har haft det bedste forår af alle i ligaen, hvilket har bragt klubben fra at være en del af nedrykningskampen til højst sandsynlig at slutte som nummer fire, så må 4.-pladsen føles lidt som at kysse sin søster. At det ikke blev til mere, skyldes at de tabte hjemmekampen mod Braunschweig og især udekampen på Volksparkstadion.
Det afholdte dog ikke klubben fra at spolere Kiels sidste hjemmekamp med en 4-3-sejr. Der var en smule malurt i øl-bægeret, da forårets helt store St Pauli-profil Oladapo Afolayan kort før tid modtog sit andet gule kort og derfor ikke kan deltage i sæsonens sidste kamp.
KSC rådede bod på den skuffende indsats i Kiel, da holdet tog afsked med hjemmepublikummet med en 2-0 sejr over Kaiserslautern. Budu Zivzivadze og Paul Nebel stod for målene i en kamp, hvor Mikkel Kaufmann kun glimrede med et gult kort. St Pauli har inviteret alle fans til byfest umiddelbart efter kampen, og det kræver naturligvis en hjemmesejr som optakt.
Bulibolds tip: FC St Pauli – Karlsruher Sport Club 3-0

 

Greuter Fürth – Darmstadt 98

Vi slutter af med en kamp, hvor stort set kun æren er på spil. Fürth har for længst sikret sig endnu en sæson hos de næstbedste, men skal have kredit for, at holdet gav alt i udekampen mos HSV. At det ikke var nok til at få noget med hjem, kan garanteret ikke irritere Zorniger i ret lang tid.
Darmstadt vandt en snæver 1-0-sejr i Magdeburg, hvor Phillip Tietz endnu engang blev matchvinder. Darmstadts nummer ni må sammen med Heidenheims Tim Kleindienst være oplagte kandidater til titlen som årets spiller i 2. Bundesliga. Får Darmstadt mindst et point, så er titlen som 2. Bundesligamester også på plads.
Bulibold ønsker Darmstadt stort tillykke med oprykningen og spår, at klubben får netop det ene point.
Bulibolds tip: Greuter Fürth – Darmstadt 98 2-2

 

Topscorerlisten i 2. Bundesliga

Tim Kleindienst er garanteret bedøvende ligeglad med, at han ikke kom på tavlen i 1-0-sejren over Sandhausen, da sejren var langt vigtigere. Da Robert Glatzel heller ikke scorede for HSV, ligger Kleindienst stadig seks mål foran Glatzel. Vi skal ned på 3. og 4. pladsen for at finde scoringer, da både Steven Skrzybski og Cedric Teuchert begge blev noteret for en enkelt pind.

3. Liga

I den 3. bedste liga kan vi ligeledes ønske den første klub tillykke med oprykningen. Elversberg skulle blot bruge en enkelt sæson i 3. Liga for at sikre sig adgang til 2. Bundesliga. Oprykningen blev sikret via et 1-1-resultat mod Wehen. Klubben har siden 12/13-sæsonen været oppe og snuse til 3. Liga, men hver gang rykket direkte ned igen. Nu er Elversberg rykket op to gange i træk og skal for første gang i klubbens historie optræde i Tysklands næstbedste række. Netop Elversbergs modstander Wehen røg med det uafgjorte resultat ned som nummer fire, da Osnabrück samtidig vandt 2-0 ude over Fortuna Köln. Alle de resultater åbnede en ladeport for Dresden, der med to sejre ville rykke direkte op, men i stedet tabte de mandag aften 1-4 ude mod allerede nedrykkede Meppen. Nu ligger den til at Osnabrück rykker direkte op, mens Wehen må nøjes med to oprykningskampe. Dresden og Saarbrücken ligger lige efter og skal håbe på, at de førstnævnte kvajer sig i sidste spillerunde.

 

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten 

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?
De største talenter i 2. Bundesliga, Ouédraogo
De største talenter i 2. Bundesliga – Fra Ouédraogo og Uzun til Urbig og Faghir