bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Tyske klubber vil trodse UEFA og lyse stadion op i regnbuens farver

Tyske klubber vil trodse UEFA og lyse stadion op i regnbuens farver

Homofobi, Tyskland, Regnbuens farver

Allianz Arena fik nej fra UEFA, da det europæiske fodboldforbund mente, at det var et politisk budskab at oplyse stadion i regnbuens farver under kampen mellem Tyskland og Ungarn, men nu melder andre tyske stadioner sig på banen.

Det har fyldt mediebilledet de sidste par dage. Regnbuens farver. For er det at vise støtte til homoseksuelles og deres rettigheder virkelig et politisk budskab, eller bare almindelig sund fornuft? Hos UEFA ved de ikke helt, hvilket ben de skal stå på.

Først droppede de sagen mod Manuel Neuers og hans armbånd med regnbuens farver, men da München ønskede at oplyse Allianz Arena i regnbuens farver, satte de foden ned. Nu var den gode sag blevet til et politisk budskab, da UEFA mener, at det er en provokation mod Ungarn, der netop har indført regler, der begrænser homoseksuelles rettigheder.

Allianz Arena må som officielt EM-stadion altså ikke oplyses i regnbuens farver, men det kan ikke stoppe andre tyske fodboldstadioner, som ikke er underlagt UEFA’s skrappe regler, fra at gøre det samme. Derfor vil Frankfurt og Köln nu lyse deres stadioner op for at sende et klart signal.

“Hvis München ikke må på onsdag, så må de andre stadioner i landet bekende kulør. Det er nu, kollegaer i ligaen. Deustche Bank Park (navnet på Frankfurts stadion, red) tænder onsdag for regnbuen til kampen mod Ungarn. Walstadion forbliver farverig,” lyder det i et tweet fra talsmand i bestyrelsen hos Eintracht Frankfurt, Axel Heller.

Også 1. FC Köln har overfor tyske WDR givet udtryk for, at de vil køre en lignede aktion til onsdag, når Tyskland møder Ungarn, og Wolfsburg er sammen med Hertha BSC seneste klub til at melde ud, at også de vil lyse deres stadion op i regnbuens farver onsdag aften.

På de sociale medier har stort set alle tyske klubber de seneste 24 timer postet billeder i regnbuens farver for at vise deres tydelige støtte til homoseksuelle, mens ungarns udenrigsminister Peter Szijjarto ikke overraskende har erklæret sin støtte til UEFA

“Gud ske tak og lov for, at der stadig er sund fornuft blandt lederne i europæisk fodbold, og at de forhindrede, at kampen blev spillet med denne politiske provokation. UEFA traf den korrekte beslutning.”

Kampen mellem Tyskland og Ungarn spilles onsdag klokken 21.00, og begge hold kan fortsat nå at gå videre til ottendedelsfinalerne.

You may also like
Eintracht Frankfurt, sæsonoptakt 2021/22, Jesper Lindstrøm
Sæsonoptakt: Eintracht Frankfurt – Jesper Lindstrøms indtog i Bundesligaen
OL, Tyskland, Tokyo, dyreste tyske handler
Den tyske trup til OL i Tokyo: Max Kruse er med
Toni Kroos, Landshold, Tyskland
Toni Kroos trækker sig fra det tyske landshold
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Højdepunkter: England – Tyskland 2-0 (EM ottendedelsfinale)