bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (32. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (32. runde)

Danskerstatus er blevet en dansker fattigere siden sidst, idet vi nu har elimineret Nicklas Bendtner fra oversigten, da hans kontrakt er blevet ophævet. Det er selvfølgelig ærgerligt, men heldigvis vil de resterende danskere gøre deres for, at gennemgangen skal være så spændende som altid. Bl.a. bød denne runde på en målfest med en dansker involveret. Skal du læse om det, skal du gøre det lige her.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Andreas Christensen og Gladbach var i weekenden på besøg hos Bayern München på Allianz Arena. Et sted, hvor de fleste hold i Bundesligaen ikke forventer at få point med hjem. Det fik Gladbach dog i denne omgang. Et enkelt blev det til, da kampen endte 1-1.

Andreas Christensen var selvfølgelig en del af Gladbachs hold. Han var endnu en gang at finde i midten af Gladbachs centrale forsvar. Nogen fremragende kamp spillede AC ikke, men dårligt spillede han modsat heller ikke. Skal vi kigge på statistikkerne, kan vi se, at han havde mindre boldbesiddelse, end vi ofte har oplevet det. Han vandt alle sine luftdueller, og seks clearinger stod han for. Det var en både og-præstation fra AC.

Gladbachs point i kampen betød samtidig også, at Bayern ikke blev mestre i denne runde, som de ellers havde mulighed for.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Köln spillede fredag mod Augsburg en kamp, der ikke bød på store mængder spænding. Kampen endte 0-0, og det største spændingsmoment stod Matthias Lehmann for, da han blev udvist efter 56 minutter. Nok var kampen ikke uhyre interessant, men den er alligevel relevant i denne sammenhæng, da Frederik Sørensen spillede hele kampen på højre back for Köln.

Det blev til en præstation uden nogle nævneværdige overskrifter. Det kan dog nævnes, at Sørensen stod for tre clearinger og fem bolderobringer. Det var første gang, at Sørensen spillede fuld tid, efter at han havde problemer med låret, hvilket naturligvis er positivt.

Kampens resultat betyder også, at Köln ikke skal spille europæisk fodbold i næste sæson, da de med to runder tilbage af sæsonen ligger syv point efter Schalke, der i øjeblikket er at finde på den nederste plads, der giver europæisk deltagelse.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

For Werder Bremen er hver eneste af de resterende kampe som en finale. De kæmper for at undgå nedrykning, og mandag tog de et vitalt skridt i den kamp. Her mødte de Stuttgart, der også i allerhøjeste grad er en del af nedrykningskampen. Kampen endte med at blive en yderst målrig affære. Werder Bremen trak det længste strå, idet de vandt 6-2. Det betyder også, at de i skrivende stund befinder sig på den yderst vigtige 15. plads, der betyder, at de ikke rykker ned, hvis stillingen ender som nu.
Vi skal selvfølgelig også zoome ind på Jannik Vestergaard, der ikke overraskende leverede en rigtig god præstation for Werder Bremen. Vestergaard spillede endnu en gang hele kampen i det centrale forsvar. Her kan det nævnes, at han vandt begge de tacklinger, han forsøgte sig med; at han stod for fire clearinger, og at han var mand bag fem bolderobringer.

Han var, som vi så ofte har set det, en solid klippe i Werder Bremens forsvar, og når offensiven leverer, som de gjorde, så er udsigterne ikke så dårlige for de grønblusede. Intet er dog afgjort endnu, det eneste, vi ved med sikkerhed, er, at Hannover rykker ned. Herefter ligger holdene fra 17.- til 10. pladsen inden for en afstand med to resterende kampe af sæsonen, så søger man spænding i sine fodboldkampe, så er det nedrykningsduellen i Bundesligaen, man skal følge med i.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Hvad er der at skrive om Leon Andreasen og Uffe Bech, som vi ikke allerede har skrevet? Der er ikke meget. Situationen er den samme, som den var i sidste uge. Hverken Bech eller Andreasen har været i kamp i weekenden, fordi de er skadet. De var derfor ikke en del af Hannovers kamp mod Schalke. Hannover tabte kampen 3-1, hvormed de i endnu højere grad cementerede deres sidsteplads i Bundesligaen.

Af frygt for at komme til at gentage os selv lader vi beretningen om Bech og Andreasen hvile for denne gang.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Schalke var på, hvad de fleste vil kalde en overkommelig opgave, da de lørdag mødte Hannover, der, som vi lige har fået fastslået, desværre var uden Leon Andreasen og Uffe Bech. Schalke vandt da også kampen 3-1, hvormed de holder fast i deres mulighed for at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Pierre-Emile Højbjerg havde en stor andel i Schalkes sejr. Han kunne godt nok ikke byde ind med mål eller assists, men han var en stor faktor på Schalkes midtbane. Bl.a. var han den spiller i kampen, der havde næstmest boldbesiddelse af alle samt den med flest berøringer af alle.

Herudover stod han for to driblinger, tre vundne luftdueller og tre tacklinger, der lykkedes. Ud fra disse statistikker kan man også se, at Pierre-Emile viste sin alsidighed i kampen, da han både var involveret i spillet frem ad banen samt i det defensive arbejde.

Skulle han have pyntet på præstationen, skulle han også have leveret et mål eller en assist, men man kan ikke altid få både i pose og i sæk. Værd at bemærke er det dog, at Pierre-Emile og Leon Goretzka befolkede den centrale midtbane hos Schalke, mens Johannes Geis, der tidligere i sæsonen har været en sikker mand hos de kongeblå, måtte se kampen fra bænken.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Har man fulgt en smule med i denne føljeton af de danske præstationer i tysk fodbold, vil man kunne gætte kvalificeret på, hvad der nu vil fremgå af afsnittet om Emil Berggreen. Han er nemlig stadig skadet, som han har været det i al sin tid i Mainz siden klubskiftet i januar.

Skulle vi alligevel følge lidt med i, hvordan det går Mainz, mens Berggreen ikke kan deltage, kan vi nævne, at holdet spillede 0-0 med HSV i weekenden. Det er derfor meget nærliggende at tænke, at en offensiv kraft som netop Berggreen havde pyntet på holdet.

Noter fra 2. Bundesliga:

Vi skal selvfølgelig også en tur rundt om danskerne i 2. Bundesliga, så vi kan holde os opdateret her.

Nicklas Helenius måtte starte på bænken for Paderborn, der tabte 2-1 til Freiburg. Helenius blev skiftet ind efter 63 minutter. På dette tidspunkt var Paderborns mål blev scoret.

Yussuf Poulsen og RB Leipzig spillede uafgjort 1-1 med Arminia Bielefeld i weekenden. Yussuf Poulsen startede på toppen for Leipzig. Han blev skiftet ud efter 85 minutter.

Jakob Busk var endnu engang at finde i målet for Union Berlin i deres kamp mod Bochum fredag. Union Berlin vandt kampen 1-0.

Niki Zimling er stadig skadet, så han var ikke en del af FSV Frankfurts trup, der tabte 4-1 til Kaiserslautern.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby
2. Bundesliga, St. Pauli
Optakt til runde 13 i 2. Bundesliga – Stikker Hamburg-klubberne af?
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?