bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (25. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (25. runde)

Det er altid skønt at skrive danskerstatus, men det er bare ekstra skønt, når en dansker har gjort sig positivt bemærket. Det har især en dansker gjort i den forgangne runde, så det skulle også gerne være en fornøjelse at læse denne uges danskerstatus.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Det gik ikke, som det skulle i rundens kamp for Andreas Christensen og Gladbach. Holdet tabte 2-1 til Wolfsburg, og den noget ustabile formkurve, der har præget holdet efter vinterpausen, fortsatte.

Ikke overraskende spillede AC hele kampen. Denne gang i midten af en bagkæde med tre mand. Herfra var han en stor del af spillet. Han opnåede den tredje største andel af boldbesiddelse af alle med 7,6 %. Hertil skal man også lægge, at han ramte en medspiller med hele 95 % af sine 94 pasninger. Det tal opnåede også kun Yann Sommer. Herudover tilegnede AC sig et gult kort efter 41 minutter.

At dømme på reaktionerne fra Gladbach-lejren, så var man skuffet over kampen. Hvad angår AC, så havde han ikke sin bedste kamp, men mon ikke han igen får muligheden for at vise sine evner på banen.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Köln tabte lørdag 3-1 til Schalke, men mere vigtigt er det, at Frederik Sørensen igen fik 90 minutters spilletid. Endnu en gang var det som højre back, og det er da ikke utænkeligt, at han i resten af sæsonen er tiltænkt en større rolle her end i midterforsvaret. Hvor han spiller på banen, er i en vis forstand også underordnet. Så længe han spiller, skal vi som danskere glæde os over det.

Når man kigger på de mere nævneværdige statistikker, kan man se, at Sørensen lykkedes med alle sine fire tacklinger. En af disse var som bagerste mand og deraf af større vigtighed end de andre. Han stod også for to clearinger og en enkelt bolderobring.

Ikke nogen dårlig kamp for Sørensen, men det overordnede billede er selvfølgelig, at Köln tabte 3-1.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Werder Bremen fik i weekenden deres anden overbevisende sejr i træk, og de har formået at klatre helt op på 13. pladsen, så pilen peger den rigtige vej for Vestergaard og co. i øjeblikket.

Jannik Vestergaard spillede hele kampen i midterforsvaret. Han spillede en god kamp med 5,6 % boldbesiddelse og en tacklingsrate på 100 %. Han gjorde, hvad man kunne forlange af ham, og så er det jo trods alt svært at bede om mere.

Werder Bremen skal i næste runde møde Bayern München, så det bliver meget spændende at se, om de kan fortsætte deres gode stime, og om Jannik Vestergaard er i stand til at stoppe Lewandowski og resten af flokken.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Afsnittet om Leon Andreasen og Uffe Bech kan skrives meget kort. Begge var nemlig ude med skade, ligesom tilfældet var det i seneste runde.

Hannover tabte deres kamp til Werder Bremen med 4-1, så det ser fortsat meget sort ud for Thomas Schaafs tropper. Man må formode, at Schaaf gerne ville kunne disponere over både Bech og Andreasen.

Vi glæder os da også meget til at kunne berette om dem igen, i den ene eller den anden forstand.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Vi skrev øverst, at især en dansker havde gjort sig positivt bemærket i denne uge. Den dansker, den sætning var møntet på, var Pierre-Emile Højbjerg, der endnu en gang spillede hele kampen for Schalke.

Vi har nævnt, at Schalke vandt kampen over Köln 3-1. Vi har dog ikke endnu nævnt, at Pierre-Emile havde en afgørende fod med i en af disse scoringer. Max Meyer scorede til 2-0 efter 23 minutter, og han blev assisteret af ingen ringere end Pierre-Emile. Man kan da også argumentere for, at danskeren havde en afgørende fod med i det første mål. Her blev der begået et straffespark mod Pierre-Emile, som Klaas-Jan Huntelaar eksekverede. Så alt efter, hvordan man opgør den slags, så var det altså Pierre-Emiles første eller Pierre-Emiles første og anden assist i denne sæson.

En så stærk en præstation har da også sikret ham en plads på rundens hold for Bundesligaen på hjemmesiden WhoScored.com.

Man kan næppe sige, at Pierre-Emile har spillet sig selv af holdet i Schalke i Goretzkas skadesperiode, så det skal blive meget spændende at se, hvad der sker, når Goretzka vender tilbage igen.

For nuværende skal vi blot glæde os over den gode præstation fra Pierre-Emile, der ser ud til at trives med den store mængde spilletid, han får i øjeblikket.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Vi valgte at gøre afsnittet omkring Leon Andreasen og Uffe Bech kort, fordi de begge var ude med skade. Det samme gør vi med Emil Berggreen. Han er stadig ikke kommet sig efter sin knæoperation. Samtidig er der heller ikke kommet noget nyt om en eventuel dato for et comeback. Derfor skal vi her nøjes med endnu engang at ønske Berggreen et godt genoptræningsforløb, så vi kan se ham tilbage på banen så hurtigt som muligt.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Nicklas Bendtner vil vi heller ikke dvæle ved så længe. Han var ikke en del af truppen i Wolfsburgs kamp mod Gladbach. Det er altså fem kampe i træk nu, hvor Bendtner har måttet se til fra tribunen.

Wolfsburgs sportschef, Klaus Allofs, har udtalt, at det er muligt for Nicklas Bendtner at have en fremtid i klubben, såfremt Bendtner begynder at levere noget af det, træneren vil se fra ham. Allofs lægger vægt på, at Bendtner har potentialet til at gøre en god figur i klubben, men at han er nødt til at ændre på sin tilgang på træningsbanen og i kampsituationer, hvis han igen ønsker at gøre sig gældende for Wolfsburg.

Noter fra 2. Bundesliga:

Der var danskermål i 2. Bundesliga i weekenden. I Paderborns kamp mod Greuther Fürth scorede Nicklas Helenius Paderborns enlige mål. Kampen endte 1-1. Helenius spillede hele kampen.

Union Berlin med Jakob Busk på mål mødte FSV Frankfurt, der var uden Niki Zimling. Union Berlin vandt 4-0, så Busk havde en god dag på kontoret. Niki Zimling er skadet og var derfor ikke en del af kampen.

Mandag aften var der topopgør i 2. Bundesliga, da Freiburg tog imod Yussuf Poulsen og RB Leipzig. Danskerens mandskab tabte opgøret 2-1, men de ligger stadig øverst i tabellen. Yussuf Poulsen stod for assisten til Leipzigs mål, og herudover fik han raget et gult kort til sig.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi