bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha Berlin – Schalke 04

Optakt: Hertha Berlin – Schalke 04

Optakt, Hertha BSC, Berlin

Hjemmeholdet kæmper for at holde fast i tredjepladsen, når de fredag møder Schalke mod hvem de ikke har vundet siden 2006. 

Holdnyt:
Hertha Berlin:
Hjemmeholdet er ovenpå, hvis vi kigger i tabellen, hvor et enkelt point adskiller de to duellanter forud for fredagens topopgør i Bundesligaen.

Kigger vi i stedet på statitsikken, er det til gengæld gæsterne, der har mest grund til at jubleFor vi skal nemlig helt tilbage til 2006 for at finde sidste Hertha Berlin sejr mod Schalke 04. Den gang blev det til en 2-0 sejr på mål af Christian Gimenez.

I 14 kampe er det således ikke lykkedes for Hertha at vinde mod fredagens modstander, men med hovedstadsklubbens øjeblikkelige form in mente, er der måske grund til at tro på, at 15. gang bliver lykkens gang. Stemningen er i hvert fald god i truppen, hvor anfører Lustenberger torsdag forlængede sin aftale med klubben, så den nu løber til 2019.

På skadeslisten finder vi Langkamp, Allagui og Kurt, mens målmand Jarstein har haft lidt småskavanker i løbet af ugen. Det forventes, at han når at blive klar i tide til kampen.

Schalke 04:
To sejre i træk har hjulpet Schalke op på en fjerdeplads i tabellen, og skulle de vinde i Berlin, kan de endda rykke helt op på tredjepladsen. Værd at bemærke er det, at de to sejre er kommet i land med Pierre-Emilie Højbjerg i startopstillingen.

Danskeren var sammen med Fährmann sit holds bedste i sidste uges 3-1 sejr mod Köln, og da Goretzka stadig sidder ude med en skulderskade, kan han se frem til genvalg i fredagens kamp.

Schalke har som nævnt et godt tag på Hertha Berlin, og særligt Klaas-Jan Huntelaar plejer at finde vej til målet, når de to hold mødes. I de seneste fem kampe mod Hertha har hollænderen scoret fem gange og lagt op til to.

Udover Goretzka må Schalke fortsat undvære Höwedes, Nastasic, Uchida, Höger samt Choupo-Moting, der ikke er nået at blive klar.

Som en lille interessant detalje kan det nævnes, at i de sidste seks opgør mellem de to mandskaber i hovedstaden har Schalke haft seks forskellige trænere på bænken. Breitenreiter bliver den syvende efter Slomka, Büskens, Magath, Stevens, Keller og Di Matteo.

Karantæner: 

Hertha Berlin: Ingen
Schalke 04:
Ingen

Bud på startopstillinger:

Hertha Berlin: Jarstein – Pekarik, Stark, Brooks, Plattenhardt – Skjelbred, Lustenberger – Weiser, Darida, Kalou – Ibisevic
Schalke 04:
Fährmann – Junior Caicara, J. Matip, Neustädter, Aogo – Geis, Höjbjerg – Schöpf, M. Meyer, Belhanda – Huntelaar

Vidste du, at…:
sidst Hertha besejrede Schalke, var Pal Dardai på banen som spiller? Den nuværende Hertha træners debut i Bundesligaen tilbage i 1997 var faktisk også mod Schalke akkurat som hans sidste professionelle optræden i 2010 var det.

Dom:
Begge hold kan tage et vigtigt skridt mod Champions League med en sejr, men kan omvendt også risikere at miste et skridt med et nederlag. Forvent en tæt kamp, hvor begge hold vil have fokus på organisationen for at lukke modstandernes kontraangreb ned. 0-0.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?