bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (24. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (24. runde)

Med fuld spilletid til fire danskere, har det ikke været den værste runde, hvad angår danske præstationer i Bundesligaen. Det har dog heller ikke været den bedste. Til gengæld har det været spændende som altid, så du snyder dig selv ved ikke at følge med i vores danskerstatus herunder.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Når ens hold vinder 4-0, og man har deltaget i hele kampen, så kan man sagtens tillade sig at være tilfreds. Således var det for Andreas Christensen. Gladbach slog nemlig Stuttgart 4-0 på eget græs onsdag. AC var for en gangs skyld ikke i top fem over de spillere med mest boldbesiddelse. Det skyldes muligvis, at Gladbach havde ændret formation til at spille med tre i bagkæden, frem for deres normale bagkæde med fire mand. Han leverede dog stadig en pasningssucces på 91 %, mens han vandt begge de hovedstødsdueller, han var involveret i.

Alt i alt en god kamp for Gladbach og Andreas Christensen.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Der er gode nyheder, hvad angår Frederik Sørensen. Efter kun at have set bænken i de seneste to kampe, var der fuld spilletid til Sørensen, da Köln tirsdag stod 1-1 med Ingolstadt. Det var dog ikke i midterforsvaret, hvor Sørensen mest har været brugt i sæsonen. Han spillede hele kampen på højre back, og her gjorde han en god figur. Han vandt alle sine fem tacklinger, mens han også leverede seks clearinger og to bolderobringer.

Der ligger ikke nogen skade til grund for, at Sørensen får chancen på højre back, så vi skal bestemt ikke udelukke, at han her er tiltænkt en rolle fremadrettet i sæsonen også.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Werder Bremen fik onsdag en hårdt tiltrængt sejr på 4-1 over Leverkusen. Sejren betyder, at de nu ikke længere ligger på en 16. plads, og derfor skal Werder Bremen ikke spille play-off om at blive i ligaen. Hvis altså ligaen sluttede i dag.

Jannik Vestergaard spillede hele kampen i midterforsvaret, men han leverede ikke en kamp med de store overskrifter. Det kan dog nævnes, at han kun ramte en medspiller med fire af sine 13 pasninger, hvilket må siges at være under acceptabelt niveau.

Mest var det Claudio Pizarro, der løb med de store overskrifter, fordi den gamle målræv lavede hattrick. Det var en rigtig god midtugekamp for Werder Bremen.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Der var en potentiel mulighed for et danskeropgør med hele tre danskere, da Hannover tirsdag tog imod Wolfsburg. Skæbnen ville dog, at ingen af danskerne var med i opgøret.

Som vi skrev det i mandags, så er både Leon Andreasen og Uffe Bech ude med skader, og derfor vil vi heller ikke dvæle ved det her, da der ingen grund er hertil.

Vi kan dog nævne, at Wolfsburg vandt kampen 4-0, og at Hannover er ved at blive isoleret i bunden af tabellen.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Overskriften kunne være genvalg til Pierre-Emile. For anden kamp i træk spillede Pierre-Emile Højbjerg 90 minutter, da Schalke slog HSV 3-2. Det er første gang i sæsonen, at danskeren spiller to hele kampe i træk, så det er noget at glæde sig over.

Hvad angår spillet på banen, så er det værd at nævne, at Pierre-Emile havde tredjemest boldbesiddelse af alle, og at han ramte en medspiller på 83 % af sine afleveringer.

Det var ikke en kamp, hvor Pierre-Emile var decideret iøjefaldende, men ikke desto mindre spillede han alle 90 minutter, og det er vel ikke for meget at håbe på, at han har fået overbevist Schalkes træner, André Breitenreiter, om at lade ham fortsætte på pladsen, også når Goretzka vender tilbage fra sin skade.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

De, der har læst med, siden danskerstatus blev genoptaget efter vinterpausen, vil vide, at Emil Berggreen har været skadet i al den tid, han har været tilknyttet Mainz, og denne midtugekamp var ingen undtagelse. Emil Berggreen sidder fortsat udenfor, hvilket ikke er en nyhed, så vi tillader os at skøjte let og elegant hen over hans afsnit, da der jo logisk nok ikke er noget at berette om.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Det samme gør sig egentlig gældende med Nicklas Bendtner. Her er der heller ingen nyheder at berette om. Udover at han har været syg på det seneste, og folk i klubben postulerer, at han er udeladt fra truppen, fordi han kun har trænet med en enkelt gang siden sin tilbagevenden. Man kunne dog også fristes til at tro, at Wolfsburgs træner, Dieter Hecking, ville kunne finde en grund til at udelade Bendtner, selv hvis han var frisk som en havørn.

Det skal vi ikke spekulere i længere. Det korte af det lange må være, at så længe Bendtner ikke er solgt, så håber vi, at han får sneget sig tilbage i truppen på den ene eller den anden måde, så vi kan få noget Bendtner-magi at berette om.

Noter fra 2. Bundesliga:

Noter fra 2. Bundesliga var udeladt i mandagens danskerstatus, men de vender her stærkt tilbage for dem, der har savnet dem. Faktisk er der hele to spillerunder, vi skal opdateres med, så læn dig bare tilbage.

Yussuf Poulsen og RB Leipzig har spillet mod henholdsvis Paderborn og Heidenheim. Mod Paderborn blev Poulsen skiftet ud efter 83 minutter. Indtil da havde han spillet på top. Han scorede ingen mål i den kamp. Det gjorde han til gengæld i kampen mod Heidenheim. Her scorede han til 2-1. Kampen endte 3-1 til Leipzig. Yussuf Poulsen spillede hele kampen.

Videre til Nicklas Helenius. I Paderborns kamp mod RB Leipzig spillede Helenius hele kampen som den enlige angriber. Han var ikke i stand til at score. Paderborn har også spillet mod Karlsruher. Her blev Helenius skiftet ind efter pausen, men her var han heller ikke i stand til at score.

Union Berlin og Jakob Busk har også spillet mod Karlsruher. Den kamp vandt Union Berlin 2-1. Jakob Busk spillede hele kampen. Det samme gjorde han i Union Berlins kamp mod Greuther Fürth. Denne kamp tabte Union Berlin 2-0.

Sidst men ikke mindst skal vi selvfølgelig berøre Niki Zimling og FSV Frankfurt, men det bliver ganske kort. Niki Zimling har nemlig været skadet under begge runder, og derfor har han ikke været i aktion.

Det var en del at fordøje på kort tid, men vi håber, du fik det hele med.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi