bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (21. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (21. runde)

Denne omgang danskerstatus har desværre ingen vilde highlights fra danskere. Det har været en noget ordinær danskerweekend, men det skal selvfølgelig ikke afholde os fra at zoome ind på de enkelte danske præstationer og studere, hvad weekenden har budt på. Mangler du også dit danske Bundesligafix? Så er du kommet til det helt rigtige sted.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Det går op og ned for Gladbach for tiden. Af deres seneste fem kampe har de vundet to og tabt de resterende tre. Weekendens kamp var endnu et eksempel på, at hver runde er en ny runde. I sidste runde vandt Gladbach 5-1 over Werder Bremen, men i denne weekend blev det til nul point og til en 3-2-sejr til HSV.

Andreas Christensen spillede, ikke overraskende, 90 minutter i denne kamp. Han havde en af sine mere gennemsnitlige kampe. Han endte kampen med en boldbesiddelsesprocent på 7,3, næstmest af alle, så han var meget involveret i kampen. Samtidig forsøgte han sig med tre tacklinger og vandt dem alle.

Det er dog ikke til at komme udenom, at HSV scorede tre mål, og når det sker, vil det overordnede ansvar i første omgang altid ligge hos forsvarsspillerne. AC viste igen positive takter, men disse bliver hurtigt overskygget, når man lukker tre mål ind og taber kampen.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Peter Stöger valgte også i denne runde at mønstre en bagkæde med tre centrale forsvarsspillere. Ligesom sidst betød det dog ikke en startplads til Frederik Sørensen. Heldigvis for danskeren, og for os danske Bundesligafans, så blev det denne gang til spilletid til Sørensen. Efter 82 minutter forlod Leonardo Bittencourt banen og gjorde plads til Frederik Sørensen, der altså fik ca. 10 minutter på banen. Köln vandt i øvrigt kampen 3-1 over Eintracht Frankfurt. Alle mål i kampen blev scoret før Sørensen blev skiftet ind.

Det er selvfølgelig langt fra optimalt for danskeren, at han kun får 10 minutters spilletid, men set i lyset af hans mangel på spilletid i de seneste tre kampe, så må det trods alt karakteriseres som et skridt i den rigtige retning, når træneren igen vælger at engagere en i kampen.

Hvor meget, man kan nå at vise sig frem som central forsvarsspiller på 10 minutter i en kamp, der er tilnærmelsesvis afgjort, er vist stærkt begrænset, så der kan ikke herske nogen tvivl om, at Sørensen skal levere en række gode træninger, hvis han skal genvinde sin startplads.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Jannik Vestergaard spillede ikke i Werder Bremens midterforsvar i weekendens kamp, og normalt ville man nok tro, at det betød, at han så slet ikke spillede. Men det var ikke tilfældet. Vestergaard var rykket op på den defensive del af den centrale midtbane, og her spillede han en meget hæderlig kamp. Bl.a. vandt han 5 luftdueller, hvilket var mest af alle i kampen.

Nævnes skal det også, at Werder Bremen spillede mod Hoffenheim, og at kampen endte 1-1.

Om det var en enlig svale, eller om Vestergaard er tiltænkt en fremtidig rolle som central midtbanespiller, skal være meget spændende at følge med i. Bedømt på denne kamp må vi i hvert fald konkludere, at han også evner en position længere fremme end forsvaret.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Hannover var i weekenden på noget af en svær opgave. De mødte Dortmund på SIGNAL IDUNA Park, og det er ikke en af de kampe man ser frem til, når man som Hannover ligger sidst i ligaen. Det endte da også med en 1-0-sejr til Dortmund, og det begynder at se værre og værre ud for Hannover, hvad angår deres chancer for overlevelse.

Leon Andreasen var endnu engang ukampdygtig med sin forstuvede ankel, og hans situation vil vi ikke dvæle ved. Uffe Bech derimod. Bech startede kampen for Hannover, endnu en gang i venstre side. Noget tyder på, at den nye træner, Thomas Schaaf, ser flere kvaliteter i Bech, når han spiller i venstre side end højre. Bech fik da også lov til at spille alle 90 minutter på trods af, at han ikke leverede nogen pragtpræstation. Bech var den spiller af de 22 startende, der rørte bolden mindst, så han fik eller tog ikke så mange muligheder for at vise sig selv.

Hvis vi skal være ærlige, er det mest positive at sige om hans præstation velsagtens, at han spillede hele kampen.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Fredag mødte Mainz hjemme Schalke, i hvad der potentielt kunne have været et danskeropgør med Emil Berggreen og Pierre-Emile Højbjerg. Højbjerg mødte ikke op til festen, da han ikke modtog nogen invitation, om man vil. I stedet måtte han se hele kampen fra bænken.

At kalde Højbjergs situation i Schalke for tvivlsom er en underdrivelse. Højbjerg har i løbet af de sidste fire runder, hvilket vil sige de fire runder efter vinterpausen, spillet seks minutter.

Det er tydeligt for enhver, at Schalke-træner, André Breitenreiter, har mere tillid til andre af sine spillere, hvorfor han benytter dem mere. Derfor må man da også formode, at Pierre-Emile efterhånden går og længes efter, at dette lejemål skal ophøre, så han kan finde andre græsgange, hvorpå han kan tilegne sig spilletid.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Nu skrev vi ovenfor, at Pierre-Emile ikke mødte op til det potentielle danskeropgør. Det gjorde Emil Berggreen heller ikke, men det er der en helt logisk årsag til. Emil Berggreen blev torsdag opereret i knæet, og hans opstart i Mainz er derfor udskudt. Hvor længe ved man ikke på nuværende tidspunkt.

Der er vist ikke så meget mere at sige, end at vi selvfølgelig glæder os enormt til at se, om Berggreen kan begå sig på Bundesliga-niveau.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Efter at Bendtner har fået spilletid i de seneste tre runder, siger de seneste forlydender fra Wolfsburg, at Bendtners manglende dedikation til klubben er ved at skubbe ham permanent ud i kulden. I hvert fald fik han lov til at se weekendens kamp fra tribunen.

Eftersigende kæmper Bendtner ikke hårdt nok til træningerne, og med lidt kendskab til tysk fodbold og mentalitet vil man vide, at det er udelukket ikke at yde sit bedste til alle træninger.

Hvorvidt det er den fulde sandhed, der bliver rapporteret i medierne, ved vi selvfølgelig intet om, men det skulle ikke være første gang, at Nicklas Bendtner kommer i unåde i en klub ved at vise manglende dedikation.

Når alt kommer til alt, så spillede Bendtner ikke i weekenden. Vi håber, at han fra næste runde igen gør sig mest bemærket inden for kridtstregerne.

Noter fra 2. Bundesliga:

Nicklas Helenius spillede hele kampen for Paderborn, men det var ikke nogen køn affærre. Paderborn mødte Kaiserslautern, og Kaiserslautern vandt kampen 4-0.

Frankfurt og Niki Zimling mødte i weekenden Greuther Fürth. Greuther Fürth vandt kampen 2-1, men lad os i stedet fokusere på, at det var Niki Zimling der stod for assisten til Frankfurts enlige mål. Zimling blev skiftet ud efter 79 minutter.

RB Leipzig tabte for en sjælden gangs skyld i weekenden. De tabte 1-0 til St. Pauli. Yussuf Poulsen spillede hele kampen på toppen for Leipzig, men han stod logisk nok for hverken mål eller assists.

Jakob Busk spillede igen hele kampen for Union Berlin, der vandt 3-0 over 1860 München.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi