bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: Bundesliga (23. runde)

Danskerstatus: Bundesliga (23. runde)

Det er en særdeles god uge i tysk fodbold i denne uge. Der er Englische Woche, altså også midtugekampe. Derfor udkommer danskerstatus i dag mandag, og denne udgave bliver uden noter fra 2. Bundesliga. Disse kommer så med i midtugens danskerstatus, der kommer oven på overstået Englische Woche. Der er ikke så meget andet for end at nyde den gode fodbold.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Vi starter, hvor vi plejer. Med Andreas Christensen i Gladbach. Han havde en kamp, som vi kender ham. Han havde fjerdemest boldbesiddelse i kampen af alle. Han spillede hele kampen i midterforsvaret. Han var en solid mand i forsvaret, men så heller ikke mere end det. Kampen endte 2-2, altså blev der scoret 2 mål bag AC. For at vi skulle være ellevilde over præstationen, skulle Gladbach have holdt nullet. Det var altså en forventelig, solid præstation.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Fortællingen om Frederik Sørensen i Köln bliver mere og mere pinefuld at berette om, for hver dag der går. Igen i denne weekend måtte Frederik Sørensen tilbringe hele kampen på bænken. Det er på trods af, at Köln spillede med tre centrale forsvarsspillere i den bagerste kæde. Sørensen er altså i bedste fald nummer fire i forsvarshierarkiet hos Köln. Det må han nok tage til takke med for nu, men med gode præstationer til træningerne, kan alt ske.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

I denne weekend var Jannik Vestergaard igen at finde i det centrale forsvar hos Werder Bremen, efter at han de seneste to runder har ligget på den defensive centrale midtbane. Fra sin plads i forsvaret havde Vestergaard en mere end acceptabel kamp. Han var bl.a. den spiller med tredjemest boldbesiddelse, men af mere imponerende karakter, så vandt han hele 11 hovedstødsdueller. Han var noget nær umulig at slå i luftspillet.

Uheldigvis for Werder Bremen var de ikke i stand til at lukke ned for Darmstadt, der scorede 2 mål. Kampen endte 2-2, og Werder Bremen ligger fortsat på en 16. plads i ligaen.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

I sidste uge skrev vi, at Hannover havde tabt otte kampe i træk. I weekenden besluttede de sig imidlertid for at slutte denne horrible stime. Hannover slog nemlig Stuttgart 2-1. Her stopper det positive så også i denne sammenhæng, fordi det jo skal handle om de to danskere i Hannover, Leon Andreasen og Uffe Bech.

Ingen af de to var i aktion i weekendens kamp. Andreasen har været skadet siden vinterpausen, så det er ingen nyhed. En nyhed er det til gengæld, at Uffe Bech har pådraget sig en muskelskade i hoftebøjeren og derfor er ude i en periode. Skaden skal undersøges nærmere, men der foreligger ikke på nuværende tidspunkt et estimat over tilbagevenden.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Man tror måske ikke umiddelbart på det, men det er sandt. Pierre-Emile startede i weekenden inde for Schalke. Ud over det fik han også lov til at spille hele kampen på den centrale midtbane. Det er kun anden gang i sæsonen, at Pierre-Emile spiller alle 90 minutter i ligasammenhæng.

Vi skal ikke begynde at nedtone vigtigheden af spilletid til Pierre-Emile, men der er muligvis en meget naturlig forklaring på, hvorfor han pludselig får lov til at spille 90 minutter.

Leon Goretzka har nemlig pådraget sig en skade, hvorfor der selvfølgelig skal en anden til at overtage hans ellers så vante plads på den centrale midtbane ved siden af Johannes Geis, og det blev altså Pierre-Emile. Lad os blot håbe, at der bliver mere spilletid til den unge dansker.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Der er intet nyt under solen, hvad angår Emil Berggreen. Han sidder stadig ude, efter at han blev opereret i knæet. En mulig dato på hvornår han igen må snøre støvlerne, har vi ikke, men vi håber selvsagt, at det bliver snart, og at Berggreen slår igennem og overrasker os alle. For nu skal der lyde et ønske om et godt genoptræningsforløb.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Noget nyt omkring Nicklas Bendtners situation er der heller ikke. Han var ikke en del af truppen til Wolfsburgs kamp mod Bayern, som de tabte 2-0, og derfor godt kunne have brugt noget målnæse fra Bendtner.

Klaus Allofs, sportsdirektør i Wolfsburg, har været ude at kommentere på situationen angående Bendtner. Han har udtalt, at eksperimentet med Bendtner indtil videre er mislykket. Han siger dog også, at han har nogle særlige færdigheder, som han ikke har evnet at vise hos Wolfsburg.

Derfor må vi forvente, at der skal en enorm arbejdsindsats til fra Bendtners side, eller et skifte væk, der kan resultere i mere spilletid.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?