bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens hold i Bundesligaen – uge 23

Rundens hold i Bundesligaen – uge 23

Hver uge umiddelbart efter sidste slutfløjt sætter bulibold.dk rundens Bundesligahold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Screen Shot 2016-02-29 at 17.05.27

Torwart

Manuel Neuer (Bayern München)
Meget skal gå galt, hvis Bayern München ikke endnu en gang skal kalde sig tyske mestre, når sæsonen går på hæld. En stor del af den ære skal tilskrives Manuel Neuer, der ganske enkelt er verdens bedste sidste skanse. Neuer havde nok en gang ikke verdens travleste aften, men han tager sig af det, som han skal. Det var for øvrigt 146. gang at Neuer spillede til nul i hans Bundesligakamp nummer 306. Kun Oliver Reck (172) og en vis Oliver Kahn (196) er gået fra banen med flere clean sheets end ham. Pladsen kunne dog ligeså godt være gået til Ron Robert Zieler fra Hannover eller for den sags skyld Marwin Hitz fra Augsburg, da de begge leverede flere pragtredninger i deres respektive kampe.

Abwehr

Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach)
Den kun 19-årige schweizer havde personlig en god eftermiddag, da Gladbach måtte rejse fra Augsburg med kun et enkelt point i bagagen. Foruden et oplæg til Fabian Johnsons scoring bidrog Elvedi med adskillige clearinger, og han brød flere Augsburg angreb. Han virker til at have bidt sig fast på holdet under Schubert, som dog også har været ramt af flere alvorlige skader hidtil i den bagerste kæde.

Christian Schulz (Hannover 96)
Den rutinerede tyske stopper overstrålede alle i Hannover 96s længeventede sejr ude imod Stuttgart, som oven i købet måtte indkassere deres første nederlag efter otte kampe som ubesejret. Schulz bidrog med to scoringer efter standardsituationer, hvor han kan sende en varm tak til Kevin Großkreutz, som tabte ham i begge situationer. Ud over de livsvigtige mål havde Schulz imponerende otte clearinger som holdt VfB Stuttgart nede på kun en enkelt scoring i kampen.

Aytac Sulu (SV Darmstadt 98)
Med sin sjette scoring hidtil i sæsonen har Sulu længe bevist, at han er en stor trussel, når han bevæger sig med frem i modstanderens felt. I en kamp om vigtige point i bundstriden af Bundesligaen imod Werder Bremen måtte Darmstadt nøjes med et enkelt point, da den gæve målræv Pizzaro i det 89’ende minut dukkede op og udlignede på et hjørnespark, hvor han i øvrigt i situationen forinden ligeledes havde en stor mulighed. Med den sene træffer kan Sulu og co. stadig ikke se sig fri for nedrykningsspøgelset, hvor man kun har fire point ned til Werder, som ligger på playoff-pladsen. Det skal dog nævnes, at Sulu var heldig med ikke at blive vist ud, da han ret beset burde have fået sin anden advarsel for et klodset frispark kort tid inden han bragte Darmstadt i front.

Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund)
Det lignede længe, at Dortmund skulle indkassere sæsonens første nederlag på eget græs i Bundesligaen, da nedrykningstruede Hoffenheim var på besøg. I forsøget på at skaffe en udligning skubbede backerne Piszczek og Schmelzer højt op, hvilket man også kan se sit tydelige tegn i statistikkerne. Begge spillerne blev nemlig noteret for imponerende fire afslutninger hver, hvilket man må sige ikke er hverdagskost. Det blev ikke til en assist for Schmelzer, men han spillede nok en gang en god kamp for de sort-gule.

Mittelfeld

Fabian Johnsen (Borussia Mönchengladbach)
Fabian Johnsen har haft lidt af en gennembrudsæson, hvor ham og Dahoud virkelig er trådt i karakter. Den amerikanske landsholdsspiller reddede endnu en gang Gladbach, da han udlignende til 2-2 i kampen mod Augsburg. Han var en fornøjelse at se igennem kampen, hvor man så hans tekniske færdigheder blomstre.

Pascal Groß (FC Ingolstadt 04)
Så snart Ingolstadt har en standardsituation, så står der Pascal Groß skrevet med store bogstaver som skytte. Ud af Ingolstadts kun 17 mål er 10 af dem kommet efter en standardsituationer. Det vidner også om, hvilken fantastisk evne som Groß besidder. Nok en gang stod han også bag oplægget, da Ingolstadt udlignede i udekampen mod HSV. Derudover var han den Ingolstadt-spiller, der havde bolden mest, ligesom han blev noteret for flest oplæg til målchancer.

Kingsley Coman (Bayern München)
En af Bayerns absolut bedste mænd i sejren imod et for tiden vaklende Wolfsburg-hold. Coman var her og der og alle vegne, hvor han med sine driblinger og enorme hurtighed altid er en stor trussel, som han også beviste i lørdagens kamp. Foruden hans flere farlige oplæg blev Coman noteret for endnu en kasse, hvilket bringer ham op på hans fjerde sæsonmål.

Henrikh Mkhitaryan (Borussia Dortmund)
Endnu en storkamp fra den 27-årige armenier, der simpelthen bare bliver ved med at imponere i den her sæson under træner Tuchel. Han var manden bag udligningen, inden han med en kølig frispilning til topscorer Aubameyang definitiv slukkede alt håb i Hoffenheim-lejren. Det var henholdsvis hans mål nummer ni samt oplæg nummer tretten. Ganske enkelt imponerende som han har blomstret op for alvor!

Yunus Malli (Mainz 05)
Den eftertragtede playmaker fik endelig brudt sin måltørke på næsten 800 minutter, da Mainz sendte Leverkusen hjem med et 3-1 nederlag, der samtidig gjorde, at Mainz kravlede over Leverkusen i tabellen til en foreløbig 5. plads, hvor man er a’ point med Gladbach. Dortmund var meget interesseret i at hente Malli i vinterpausen, og hvis han holder sit høje niveau resten af sæsonen, så står de nok sammen med flere andre i kø for at tilknytte den 24-årige til sommer.

Sturm

Hiroshi Kiyotake (Hannover 96)
Efter en længere skadesperiode er japaneren endelig ved at komme tilbage til hans vanlige niveau, hvilket kan vise sig at være guld værd i Hannovers kamp for overlevelse. Kiyotake var involveret i begge Hannovers mål, da han lagde op til Schulz begge gange via et frispark. At han var en trussel afslører statistikkerne også – hele fem gange måtte han ned at bide i græsset, da der blev begået frispark på ham. Derudover lagde han op til seks afslutninger for sine holdkammerater.

Trainer

Thomas Schaaf (Hannover 96) Omsider fik Schaaf og resten af hans Hannover mandskab en sejr. Efter otte kampe i træk med lutter nederlag viste holdet fra Niedersachsen omsider lidt livstegn i bunden af ligaen. At det netop skulle gå ud over forårets hold VfB Stuttgart havde de færreste nok sent komme inden kampen, men ikke desto mindre blev det tilfældet. Hannover-spillerne virkede igennem hele kampen virkeligt opsatte, om end de også kan sende en varm tak til keeper Zieler i buret, der havde en stor eftermiddag.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 2 i Bundes Manager: Dobbelt op på Bayern