bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hannover 96 – Wolfsburg

Optakt: Hannover 96 – Wolfsburg

Efter otte kampe uden sejr blev det endelig til fuld gevinst for Hannover i sidste runde. Tirsdag skal de forsøge at tage endnu et skridt væk fra bunden når udesvage Wolfsburg kommer på besøg. 

Holdnyt:
Hannover:
Nordtyskerne var på vej mod niende nederlag i træk i Bundesligaen, men på to mål af Christian Schulz lykkedes det noget overraskende at tage fra Stuttgart med alle tre point. Hverken Uffe Bech eller Leon Andreasen var med i den kamp, og de to danskere sidder også ude, når det tirsdag går løs mod Wolfsburg.

Det samme gør Benschop og Szalai, ligesom Almeida stadig afsoner karantæne, efter han i forrige runde smækkede en albue i hovedet på Augsburgs Kohr.

Weekendens sejr var også Thomas Schaafs første i spidsen for Hannover, og han vil sætte sin lid til, at de tre point var første skridt på vejen mod redning. Derfor vil vi formentlig heller ikke se de store ændringer i hans startopstilling. Milosevic er muligvis klar igen efter skade, og skulle Schaaf ønske at bringe ham i spil, kan det betyde, at Sane rykkes op på den defensive midt, mens enten Yamaguchi eller Fossum ryger ud på bænken.

Udover de tre point står der også personligt en hel del på spil tirsdag for Schaaf. På den anden trænerbænk sidder nemlig sportschef Klaus Allofs, og de to havde i mange år et af Bundesligaens mest succesfulde partnerskaber, da de begge var i Werder Bremen.

Wolfsburg:
De grønblusede leverede en fornuftig figur mod Bayern München, men måtte alligevel indkassere et 2-0 nederlag. De formåede dermed ikke at udnytte, at mange af de direkte konkurrenter til Champions League pladserne også smed point, så inden denne runde er Wolfsburg placeret på en syvendeplads med fem point op til Gladbach på fjerdepladsen.

Skal Wolfsburg højere op i tabellen, skal de snart til at vise niveau på udebane. Sølle syv point har de skrabet sammen indtil videre, men tirsdag bør der være mulighed for at forbedre det antal. I hvert fald har Hannover kun hentet seks point på hjemmebane, og det er således Bundesligaens dårligste udehold, der møder Bundesligaens dårligste hjemmehold.

I kampen mod Bayern beskadigede forsvarsgeneralen Naldo sin skulder, og han er nu ude resten af sæsonen. Dermed slutter han sig til en skadesliste, der allerede tæller Benaglio, Jung, Seguin, Dost, Henrique og Ascues. De to sidstnævnte deltog dog i den afsluttende træning, men er stadig tvivlsomme, akkurat som Nicklas Bendtner er det.

Den danske angriber, som Klaus Allofs søndag omtalte som et mislykket projekt, har kæmpet med at ramme formen over længere tid, og i øjeblikket kæmper han så også med sygdom. Til gengæld er der mulighed for, at Hecking igen kan råde over Guilavogui og Caligiuri.

Karantæner:
Hannover: Almeida
Wolfsburg:
Horn

Bud på startopstillinger:
Hannover: Zieler – H. Sakai, S. Sané, C. Schulz, Sorg – Fossum, Hoffmann, Yamaguchi – Kiyotake – Karaman, M. Wolf
Wolfsburg:
Casteels – Träsch, Knoche, Dante, R. Rodriguez – Arnold, Luiz Gustavo – Vieirinha, Draxler, M. Schäfer – M. Kruse

Vidste du, at…:
Hannover i denne sæson har scoret 9 af deres i alt 21 mål efter dødbolde?

Dom:
Hannover kan ikke vinde hjemme, og Wolfsburg kan ikke vinde ude. Det kan næsten derfor kun ende uafgjort mellem to af ligaens mest ustabile mandskaber. 1-1.

You may also like
Optakt, Borussia Dortmund, fodboldrejse, spilletidspunkter, sæsonkort
Så meget koster et sæsonkort i Bundesligaen
Kaiserslautern, Optakt
Optakt: Kaiserslautern – Dynamo Dresden – Kaiserslautern øjner mulighed for oprykning til 2. Bundesliga mod slagent Dresden-mandskab
1. FC Kaiserslautern, Relegation
Relegation til 2. Bundesliga: Dynamo Dresden mod Kaiserslautern
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt
Optakt: Hertha BSC – Hamburger SV: Relegationskamp med alt på spil