bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (28. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (28. runde)

Denne rundes danskerstatus byder både på godt og på skidt. Godt var det, at to danskere fik scoret og havde en afgørende fod med i deres holds sejre. Skidt var det, at to danskere måtte sidde over med skade. Heldigvis forskelsbehandler vi ikke på gode og dårlige præstationer, så vi har samlet alt, hvad du skal vide.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Der var dømt danskeropgør i kampen mellem Köln og Gladbach i denne runde. Frederik Sørensen var med for Köln, mens Jannik Vestergaard og Andreas Christensen var det for Gladbach. Og Jannik Vestergaard skulle vise sig at spille en nøglerolle i kampen, som Gladbach vandt 3-2.

Udover at have bolden i 9,3 % af tiden, hvilket vil sige næstmest af alle, at vinde syv hovedstødsdueller (flest af alle) og at slutte kampen med en pasningssikkerhed på 90 %, så scorede Jannik Vestergaard også kampens første mål. Det er altså langt fra for meget at sige, at han spillede en afgørende rolle i Gladbachs sejr.

Lige så afgørende var Andreas Christensen ikke, men han var dog stadig en stor del af spillet, og også han sluttede kampen med en imponerende pasningssikkerhed på 90 %.

Kampen var også vigtig for Gladbach, fordi Köln ligger over Gladbach i tabellen, men efter denne rundes kamp adskilles de to klubber kun af et enkelt point. Det vil også sige, at begge klubber i høj grad stadig er med i kampen om de europæiske pladser.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:

Som det står beskrevet lige ovenfor, måtte Frederik Sørensen se sig som taber af danskeropgøret. Sørensen spillede dog hele kampen for Köln. Hans præstation efterlader ikke de store overskrifter. Mest bemærkelsesværdigt er det, at han stod for hele syv clearinger; noget som ingen andre gjorde ham kunsten efter.

Spændingen omkring de nederste europæiske pladser er ikke ligefrem blevet mindre efter denne runde, så der er fortsat en masse tilbage at spille for i den resterende del af sæsonen.

Om Nikolas Nartey kan vi desværre fortsat kun sige, at vi håber at se ham i aktion snarest.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:

Darmstadt spillede bundopgør mod Ingolstadt i denne runde. Ingolstadt slap bedst fra opgøret, som de vandt 3-2.

Patrick Banggaard, der har spillet fuld tid for Darmstadt de forgående tre runder, måtte i denne runde se hele kampen fra bænken.

Den teoretiske mulighed for, at Darmstadt kan sikre sig endnu en sæson i Bundesligaen, svinder hastigt. I øjeblikket har de 14 point op til Mainz på 15. pladsen, og med seks runder tilbage og derfor 18 point at spille om er det vist kun de allermest inkarnerede Darmstadt-fans, der fortsat tror på overlevelse.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Mainz måtte prøve noget nyt i denne runde af Bundesligaen, da de måtte undvære Jonas Lössl for første gang i sæsonen. Han måtte sidde over med knæproblemer, og dermed kunne han ikke forhindre Mainz i at tabe 1-0 til Freiburg. Hvornår han er tilbage, kan ikke siges med sikkerhed på nuværende tidspunkt.

Niki Zimling spillede 90 minutter for Mainz II, men hans tilstedeværelse kunne ikke forhindre et nederlag til Hansa Rostock på 2-4. Mainz II ligger da også sidst i 3. Liga og kæmper en nærmest umulig kamp for overlevelse.

Om Emil Berggreen kan vi sige det samme som i sidste uge. Han er fortsat i gang med genoptræningen, så han har ikke været i kampaktion i denne runde heller.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Martin Hansen var på mål for Ingolstadt i deres kamp mod Darmstadt, der desværre ikke kom til at byde på et danskeropgør.

Hansens dag på kontoret var lidt blandet. Godt nok måtte han lukke to mål ind, men han leverede også tre redninger og stod trods alt med de tre point, da kampen var færdig, så succeskriteriet blev opnået.

Hansen og Ingolstadt har generelt oplevet en god periode på det seneste, der har budt på tre sejre i træk, og i øjeblikket er de kun et enkelt point fra Mainz, der huserer på den livsvigtige 15. plads, der sikrer direkte overlevelse. Hvis de kan fortsætte deres flotte stime, sidder de med gode kort på hånden i forhold til nedrykningskampen.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

Thomas Delaney blev skadet i Werder Bremens midtugekamp mod Schalke 04, og derfor kunne han ikke være med i denne runde mod Eintracht Frankfurt. Længe så det dog også ud til, at Werder Bremen kunne undvære ham, men deres føring på 0-2 blev indhentet, og kampen endte 2-2, så lidt Delaney-magi havde ikke været af vejen. Forhåbentlig skal vi ikke vente for længe på det.

Werder Bremen har for resten stadig gang i en meget imponerende stime og har ikke tabt en kamp i Bundesligaen siden 11. februar.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Rundens, for mange i hvert fald, mest imødesete opgør blev spillet lørdag 18.30. Der Klassiker mellem Bayern og Dortmund blev spillet på Allianz Arena med hjemmeholdet som de altoverskyggende sejrherrer. Faktisk vandt Bayern kampen hele 4-1.

Emre Mor startede på bænken for Dortmund, men han blev skiftet ind efter 59 minutter. Han kunne dog slet ikke vende kampen for Dortmund, hvilket ærligt talt også var en uoverkommelig opgave. Efterfølgende har bulletinerne dog lydt på, at Thomas Tuchel slet ikke var tilfreds med Mors defensive arbejde i kampen, og at det har afstedkommet negative reaktioner hos træneren. Om det vil få nogle fremtidige konsekvenser, må vi blot vente med at se. Men hvis han vil erobre mere spilletid, skal han nok snart til at levere bedre præstationer, når han bliver skiftet ind.

Jacob Bruun Larsen er stadig skadet, og derfor har han selvfølgelig ikke spillet fodbold i denne runde. Dortmund U19 kunne dog også vinde 2-1 uden hans hjælp.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

RB Leipzig skulle i runden forsøge at besejre Leverkusen på hjemmebane. Da de fik Willi Orban smidt ud det 88. minut, og stillingen var 0-0, så det meget svært ud, men en dansk angriber ville det anderledes. I det 92. minut fik Yussuf Poulsen sidste fod på en aflevering fra Emil Forsberg, og via stolpen fik han gennet bolden i mål, således at han med sit andet sæsonmål blev kampens matchvinder.

Yussuf Poulsen måtte dog starte kampen på bænken. Faktisk blev han ikke skiftet ind før det 73. minut, men et kampafgørende mål, der ellers har været en seriøs mangelvare fra Poulsen, kan nok hjælpe til med at få ham i startopstillingen i næste runde.

Både Hoffenheim og Dortmund tabte i runden, så RB Leipzig er nu henholdsvis syv og otte point foran deres nærmeste forfølgere. Den højst overraskende andenplads kan snart blive en realitet for oprykkerne.

Noter fra 2. Bundesliga:

I 2. Bundesliga starter vi denne gang hos Hannover 96 og Uffe Bech. Bech startede på banen mod Würzburger Kickers, men blev skiftet ud efter 63 minutter. Kampen endte 0-0.

Union Berlin havde to danskere i truppen, men kun én på banen i deres kamp mod Fortuna Düsseldorf. Kristian Pedersen spillede hele kampen på venstre back, mens Jakob Busk måtte se kampen fra bænken. Kampen endte 2-2.

Christian Gytkjær havde gjort sig fortjent til en startplads hos 1860 München i denne runde. Han kunne dog ikke ændre på det faktum, at Erzgebirge Aue vandt kampen 3-0. Gytkjær spillede hele kampen.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt