bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (24. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (24. runde)

Det bedste ord at sætte på runden for de danske spillere er vist mellemfornøjet. Lidt for mange danskere kom ikke i aktion, men runden bød også på comeback til Delaney og et mål fra en sjælden kilde. Det hele og meget mere (om bl.a. en alvorlig skade) har vi samlet til dig i den følgende danskerstatus.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Gladbach skulle i weekenden på en, ifølge tabellen, overkommelig opgave, da de skulle møde HSV, der ligger og roder rundt i den meget dystre ende af ligaen. Kampen blev dog alt andet end overkommelig for Gladbach, der endte med at tabe 2-1. Dermed missede de en mulighed for at avancere op i nærheden af de europæiske pladser, men en sådan mulighed opstår muligvis igen.

Begge danskere, Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, spillede hele kampen, og den ene dansker gjorde det så godt, at han spillede sig til en plads på rundens hold ifølge WhoScored. AC spillede nemlig en rigtig god kamp og scorede Gladbachs enlige mål. Desværre kunne den sjældne scoring fra danskeren ikke udmønte sig i point. Udover målet leverede han hele 13 clearinger, fem mere end Jannik Vestergaard, der stod for næstflest af slagsen. Jannik Vestergaard lavede ikke bare mange clearinger, han var også meget på bolden. Faktisk så meget at kun tre spillere rørte bolden mere end Vestergaard.

Vi har nu fremhævet nogle positive ting om danskerne, men tilbage står selvfølgelig, at de tabte 2-1 til et bundhold, og det kræver også ris.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:

Vi havde en mulighed for et danskeropgør i denne runde i kampen mellem Ingolstadt og Köln, men kun den ene af de to mulige danskere kom på banen. Den fraværende dansker var Frederik Sørensen, der blev skadet i seneste runde og derfor ikke var til rådighed i denne runde. Der er ikke på nuværende tidspunkt et præcist estimat over, hvornår han forventes tilbage.

Uden indblanding fra Sørensen endte kampen 2-2, hvilket ikke var et fordelagtigt resultat for Köln, fordi de med en sejr kunne have avanceret til sjettepladsen, som bekendt giver adgang til europæisk fodbold i næste sæson.

Igen må vi erkende, at vi ikke så skyggen af Nikolas Nartey til Köln U17’s kamp mod Bielefeld U17.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:

Vi havde endnu en mulighed for et danskeropgør i kampen mellem Darmstadt og Mainz. Der kom dog kun en enkelt dansker på banen, og det undrer nok ikke så mange, at det er Jonas Lössl, der er tale om.

Patrick Banggaard var igen på bænken for Darmstadt, men bænken var også det tætteste, han kom på Bundesligaaktion. Det bringer hermed totalen op på seks kampe siden hans skifte, hvor han ikke har set skyggen af spilletid. Til træner Torsten Frings’ forsvar skylder vi måske også at sige, at kampen mod Mainz ikke var nogen oplagt kamp at skifte Banggaard ind i. Darmstadt vandt nemlig kampen 2-1, og det centrale forsvar hos Darmstadt spillede en god kamp.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Darmstadt har scoret 17 mål i 24 kampe. To af disse kom i weekendens kamp mod Jonas Lössl og Mainz. Derfor skal det da heller ikke vrimle med roser i dette afsnit. Godt nok er en keeper også afhængig af, at resten af holdet forhindrer chancer, og godt nok havde Lössl også tre redninger i kampen, men når et hold scorer lige i underkanten af 12 % af sæsonens mål i en kamp, så taler det sit eget sprog.

Man kan naturligvis ikke levere forrygende spil i hver runde, men vi kunne da godt tænke os at kunne berette flere positive ting om Jonas Lössl.

Niki Zimling spillede igen fuld tid for Mainz II mod Werder Bremen II, men han kunne ikke forhindre et nederlag på 0-1.

Historien om Emil Berggreen er fortsat den samme, men med lidt held begynder det at lysne for enden af tunnellen.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Martin Hansen blev den eneste dansker i kampen mellem Ingolstadt og Köln, men han blev i hvert fald også den dårligste dansker. Ingolstadt havde ni skud på mål i kampen, Köln havde to. Det vil altså sige, at Timo Horn i Kölns mål leverede syv redninger, mens Martin Hansen i det andet mål måtte pille bolden ud af nettet begge gange, Köln ramte inden for rammen. Godt nok var det ene mål et straffespark, som Hansen næsten fik hånden på, men en målmand bliver altså oftere husket for de redninger, de laver, end de redninger, de næsten laver.

Det ene point gjorde intet godt for Ingolstadt i tabellen, men det er trods alt bedre end de sidste to runders nederlag.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

Fredag aften blev en glædelig en af slagsen for danske fans af tysk fodbold. Fredag aften bød nemlig på et gensyn med Thomas Delaney, der har misset to kampe grundet en hjernerystelse. Han startede på bænken i Werder Bremens kamp mod Leverkusen, men han blev skiftet ind efter 67 minutter. Han nåede ikke at have nogen stor indvirkning på kampens resultat, men det var dog med Delaney på banen, at Bremen scorede deres mål. Kampen endte for øvrigt 1-1.

Delaney har nu igen fået nogle kampminutter i benene, og det betyder forhåbentligt, at han kan være fuldt til rådighed til Werder Bremens kamp i næste runde mod RB Leipzig.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Den seneste tid har været nærmest rædderlig for Emre Mor, hvad angår spilletid i Bundesligaen. Faktisk har han ikke spillet overhovedet siden 11. februar. Han kom dog et skridt tættere på i denne runde efter i tre runder end ikke at have siddet på bænken. På bænken var netop, hvor han oplevede hele Dortmunds kamp mod Hertha BSC, som de for øvrigt tabte 2-1. Det giver naturligvis ikke anledning til at skrive en masse om Mor, men det giver trods alt muligheden for at fremhæve det positive i, at han, med en plads på bænken, er noget tættere på spilletid, end hvis han må se hele kampen fra tribunen.

Skulle vi så ikke krydse fingre for, at han i næste runde får lov til at betræde græstæppet i kampen også?

Der er desværre rigtig dårlige nyheder om Jacob Bruun Larsen i denne omgang. Siden sidst har han pådraget sig et brud i venstre fod, og det har den uheldige konsekvens, at han må holde pause resten af sæsonen. Bruun Larsen har ellers været i forrygende form for Dortmund U19 i denne sæson, så det er meget ærgerligt, at han nu må holde pause, men vi kan så tillade os at håbe på, at han vender stærkt tilbage, og at han måske i næste sæson for alvor kan entrere førsteholdet.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

24. spillerunde af dette års Bundesliga vil ikke stå tilbage som den bedste for RB Leipzig. Samtidig med at Bayern vandt 3-0 over Eintracht Frankfurt, tabte oprykkerne nemlig hjemme 0-1 til Wolfsburg. Dermed resulterede dagen i, at Bayerns forspring i toppen af ligaen blev øget til 10 point, og et chokerende mesterskab synes nærmest umuligt.

Desværre for Leipzig måtte de igen undvære Yussuf Poulsen, der ellers kunne have pyntet i angrebet. Man forventer på nuværende tidspunkt, at Poulsen kan være tilbage omkring slutningen af marts, og det glæder vi os til.

Noter fra 2. Bundesliga:

Det nærmer sig slutningen, så det nærmer sig en runde notater fra 2. Bundesliga.

Union Berlin måtte igen undvære de to danskere Jakob Busk og Kristian Pedersen, der er ude med skader. Men uden hjælp fra de to danskere lykkedes det at besejre St. Pauli 2-1, og en mulig oprykning er ingenlunde usandsynlig.

De to andre danskere i rækken, Uffe Bech og Christian Gytkjær var involveret i et danskeropgør. Godt nok startede ingen af dem på banen, men de blev dog skiftet ind, så de betrådte banen samtidig. Uffe Bech blev skiftet ind efter 69 minutter og Gytkjær efter 74. Ingen af dem lavede mål eller assists. Hannover vandt kampen 1-0.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt