bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (23. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (23. runde)

Runden har budt på en blandet landhandel, hvad angår de danske præstationer syd for grænsen. Dog så vi et mål fra en gammel ræv i faget og udvalgte gode præstationer. Som altid har vi samlet det forkromede overblik for dig.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Gladbach var i weekenden i kamp mod Schalke, og de fortsatte deres imponerende stime, der har stået på siden vinterpausen og ansættelsen af Dieter Hecking. De vandt kampen 4-2, og med det nuværende pointgennemsnit vil de inden længe kunne skimte de europæiske pladser.

Både Jannik Vestergaard og Andreas Christensen startede på banen for Gladbach, men kun Vestergaard sluttede også kampen på banen. AC blev udskiftet efter 82 minutter for at gøre plads til Timothée Kolodziejczak. Mens han spillede, vandt han alle sine tre hovedstødsdueller, og faktisk vandt han flest af alle i kampen. Han lavede også fire clearinger, kun overgået af Jannik Vestergaard.

Udover at lave flest clearinger af alle endte Vestergaard også på en delt andenplads, hvad angår antallet af tacklinger. Igen en god kamp fra Vestergaard, der for anden uge i træk også fik en plads på rundens hold.

Og generelt en god kamp fra Gladbach, der som sagt bevæger sig i den rigtige retning.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:

Frederik Sørensen havde afsonet sin karantæne, da han sammen med resten af Köln-mandskabet skulle forsøge at spille sig til point hjemme mod førerholdet Bayern München. Tingene går dog ikke, som Köln kunne have håbet det. Da kampen var færdigspillet, havde Bayern scoret tre gange, og Köln havde slet ikke scoret, så det blev ikke i denne omgang, at Köln skulle besejre sydtyskerne.

Frederik Sørensen startede på banen for Köln i det centrale forsvar, men for første gang i denne sæson af Bundesligaen blev han udskiftet, så han måtte sætte sig på bænken efter 56 minutters spil. Det var dog ikke en udskiftning, hverken Frederik Sørensen eller træner Peter Stöger ønskede at lave. Sørensen blev tvunget fra banen, fordi han pådrog sig en muskelskade i låret. Hvor længe denne skade vil holde Sørensen ukampdygtig, vides ikke på nuværende tidspunkt.

Inden han blev udskiftet, havde Sørensen ikke spillet nogen spektakulær kamp, og Bayern havde da også scoret to af deres tre mål inden tidspunktet for udskiftningen, så det var ikke udskiftningen af danskeren, der satte Bayern i gang.

Det siger nok sig selv, men vi håber selvfølgelig, at Sørensen kommer i aktion igen så hurtigt som muligt.

Desværre må vi fortsat vente på den første optræden fra Nikolas Nartey på Kölns U17-hold.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:

Lørdag skulle Darmstadt til Werder Bremen og spille en meget vigtig bundkamp. Igen var de dog ikke dygtige nok til at få point med fra kampen, som Werder Bremen vandt 2-0. Darmstadt var ellers uhyrligt tæt på at komme på måltavlen i det syvende minut, da Antonio-Mirko Colak ramte træværket.

Igen måtte Patrick Banggaard tage til takke med at se hele kampen fra bænken. Vi kunne, men det bliver efterhånden lidt trættende, skrive det samme igen om Banggaard. Vi har lidt svært ved at begribe, hvorfor Darmstadt købte ham i vinterens transfervindue, når de nu ikke har nogen umiddelbare planer om at benytte ham. Og han kunne efterhånden godt have fortjent en chance; Darmstadt er i hvert fald sammen med HSV det hold, der har indkasseret flest mål i sæsonen.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Mainz stod i denne runde over for Wolfsburg. Kampen blev ikke noget festfyrværkeri i forhold til nogle af de andre kampe, man så i runden; den endte 1-1, og dermed blev det ikke et resultat, der sådan rigtigt gavnede nogle af holdene. Begge kunne de godt have brugt en sejr i jagten på deres respektive mål.

Jonas Lössl var igen på mål for Mainz, og han stod en god kamp. Med fire redninger var han en medvirkende faktor i, at Wolfsburg ikke fik de tre point i kampen.

Niki Zimling spillede hele kampen for Mainz II mod FC Magdeburg, og minsandten om han ikke havde stor andel i, at Mainz II vandt den kamp 2-1. Han scorede nemlig det ene af Mainz II’s mål.

Vi havde håbet at kunne berette om noget spilletid til Emil Berggreen i denne omgang, men således skulle det ikke være. Han er ikke blevet klar endnu, og derfor må vi fortsat væbne os med tålmodighed.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Martin Hansen havde langt fra nogen god dag på kontoret lørdag, hvor han med Ingolstadt mødte Hoffenheim. Kampen vandt Hoffenheim hele 5-2, hvormed vi naturligvis også kan konkludere, at Hansen ikke spillede sit livs kamp. I det 60. minut var stillingen ellers 1-2, og tingene så gode ud for Ingolstadt, men derfra gik alting ned ad bakke.

Selvom han måtte hente bolden ud af nettet hele fem gange, havde Hansen også syv redninger i kampen, og det fortæller os selvfølgelig også en ting eller to om den heftige aktivitet mod Ingolstadts mål i denne kamp.

Frygten for nedrykning er stadig yderst aktuel i Ingolstadt, så et snarligt clean sheet fra danskeren ville være meget eftertragtet.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

Som skrevet i afsnittet om Patrick Banggaard vandt Werder Bremen 2-0 over Darmstadt lørdag. Det er Werder Bremens tredje sejr i træk, og tre sejre i træk er guld værd, når man ligger i den kedelige ende af ligaen og roder rundt. De ni point, de har tilegnet sig i de sidste tre kampe, betyder, at de nu ligger på 14. pladsen, og det begynder at se bedre og bedre ud, hvad angår at undgå nedrykning.

Thomas Delaney nåede ikke at komme sig over sin hjernerystelse i tide til kampen, så han måtte sidde over. Werder Bremen skriver på deres Twitter-profil, at han eventuelt kan påbegynde holdtræning igen i den uge, vi næsten lige er startet på, og forhåbentlig betyder det, at han kan være med i næste runde.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Dortmund var også deltager i en yderst målrig kamp i denne runde. Faktisk vandt de deres kamp mod Leverkusen hele 6-2, et resultat der efterfølgende har betydet en fyreseddel til Leverkusens træner Roger Schmidt.

Hvad angår Emre Mor, må vi igen konstatere, at han ikke blev fundet god nok til at blive udtaget til kampdagstruppen. Der er ikke noget nyt i situationen i forhold til sidste runde, han er slet og ret bare ikke blevet udtaget, og det kan vi godt ærgre os meget over. Til gengæld kan man også sige, at Thomas Tuchel ikke har fået nogen grund til at skifte på formationen, for de sidste tre kampe, som Emre Mor ikke har deltaget i, har Dortmund vundet.

Anderledes positive nyheder er der om Jacob Bruun Larsen, der spillede 90 minutter for Dortmund U19 i A-Junioren Bundesliga West og prydede sin indsats med et mål, hvilket han jo har for vane.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

RB Leipzig skulle spille fredagskampen i denne uge, og de skulle på en angiveligt overkommelig opgave mod Augsburg. Det skulle dog vise sig ikke bare at blive endnu en dag på kontoret for Leipzig. Faktisk endte kampen 2-2, og Leipzig måtte tage til takke med et pointtab (der nok gjorde lidt ekstra ondt, da Bayern vandt deres kamp lørdag).

Desværre måtte RB Leipzig igen undvære Yussuf Poulsen, og situationen er den samme som i sidste uge. Heldigvis kommer vi, for hver uge der går, tættere på Poulsens comeback.

Noter fra 2. Bundesliga:

Vi skal, ikke overraskende, afslutte danskerstatus hos danskerne i 2. Bundesliga.

Vi starter hos Union Berlin, der desværre var danskerløs i denne omgang. Både Jakob Busk og Kristian Pedersen var ude med en skade, og der er desværre ikke noget, der på nuværende tidspunkt tyder på, at de er tilbage i næste runde.

Uffe Bech spillede 74 minutter for Hannover 96 i deres kamp mod Karlsruher, som de tabte 2-0.

Christian Gytkjær måtte starte på bænken for 1860 München, men han blev skiftet ind i det 58. minut. Han var ikke direkte involveret i nogle mål, og langt inde i overtiden fik han tilegnet sig et gult kort. Kampen tabte 1860 2-1 til St. Pauli.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi