bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (20. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (20. runde)

Den netop overståede Bundesligarunde blev en blandet fornøjelse for de danske spillere i det tyske. Én dansker blev skadet efter bare 12 minutter på banen, en anden dansker fandt sin vej tilbage til startopstillingen og kvitterede med en assist, og en tredje dansker spillede igen godt, men tabte.

En uddybning af ovenstående og et samlet overblik har vi som altid samlet til dig i vores danskerstatus.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Der udspillede sig et regulært danskermøde med hele tre danskere på banen lørdag. Her tog Werder Bremen med Thomas Delaney hjemme imod Gladbach med Jannik Vestergaard og Andreas Christensen. Gæsterne trak det længste strå og vandt kampen 1-0.

Både Vestergaard og AC spillede hele kampen i Gladbachs centrale forsvar. De gjorde begge, hvad man kunne forlange af dem, hvilket selvfølgelig også kommer til udtryk i Gladbachs clean sheet. AC havde en utrolig pasningssikker eftermiddag. Han ramte en medspiller i 95 % af sine forsøg. Og så leverede han, ligesom Thomas Delaney, to tacklinger; næstflest tacklinger af alle. Jannik Vestergaard stod for syv clearinger, hvilket var flest af alle i kampen.

Helt generelt var det en kamp, hvor Werder Bremen havde klart mere boldbesiddelse end Gladbach, men Gladbach og de to danskere gjorde, hvad der skulle til for at få de tre point.

Frederik Sørensen og Nikolas Nartey, 1. FC Köln:

Köln havde en gylden mulighed for at avancere i ligaen i weekenden, for da de spillede deres kamp søndag, havde holdene fra anden til sjettepladsen tabt deres respektive kampe. Köln lå inden runden på syvendepladsen, og her efter runden indtager de samme plads. De tabte nemlig også deres kamp med 2-1 til Freiburg.

Frederik Sørensen spillede igen hele kampen for Köln i højre side af Kölns 3-4-3-opstilling. Dermed var det første gang siden tredje december, at Sørensen ikke spillede i midterforsvaret. Han spillede en udmærket kamp. Bl.a. leverede han fire tacklinger, og kun hans holdkammerat Neven Subotic lavede flere. Faktisk indtog hans også en delt førsteplads i kategorien over gennemførte driblinger. Dog var der tre andre, der som ham gennemførte to driblinger.

Mest af alt var det en træls kamp for Köln, fordi de missede, hvad der må betegnes som en gylden mulighed. Men der er jo ikke andre muligheder end at komme op på hesten igen.

Som tilfældet også var det i sidste uge, er B-Junioren Bundesliga West, hvor Köln U17 huserer, stadig ikke gået i gang. Det betyder også, at vi stadig ikke har set Nikolas Nartey i aktion efter skiftet til Köln.

Patrick Banggaard, SV Darmstadt 98:

Darmstadt fik lørdag besøg af sidste års vicemestre fra Dortmund. Dortmund har udvist svingende tendenser på det sidste, og besøget hos Darmstadt skulle vise sig at kaste endnu mere grus i maskineriet. Darmstadt, der ligger sidst i ligaen, vandt nemlig noget sensationelt 2-1.

Desværre for de danske tilskuere var der ingen Patrick Banggaard i sigte på noget tidspunkt. I sidste runde var han trods alt en del af kampdagstruppen, men denne gang var han helt uden for truppen. Derfor skal vi også fatte os i korthed her. Forhåbentlig kan Banggaard i nærmeste fremtid på træningsbanen vise, hvorfor han fortjener at være en fast bestanddel af holdet.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Mainz mødte fredag Augsburg, og kampen skulle de bruge på at levere en god indsats oven på den ydmygende 4-0-blamage fra sidste runde. Heldigvis for Jonas Lössl og co. så lykkedes det både at holde et clean sheet og at vinde kampen 2-0.

Jonas Lössl var (selvfølgelig, kunne man fristes til at sige) på mål for Mainz. Han stod en god kamp og blev noteret for hele seks redninger. Han har muligvis læst danskerstatus fra sidste runde, hvor vi rådede ham til at gå i forrest i Mainz’ kamp for at reducere antallet af indkasserede mål. I hvert fald må seks redninger og et clean sheet være en absolut godkendt præstation for en målmand.

Faktisk var kampen også med til at hæve Mainz over Augsburg i tabellen, så det var alt i alt en godkendt fredag for klubben.

Niki Zimling spillede fredag 57 minutter for Mainz II i deres kamp mod Osnabrück. På tidspunktet for hans udskiftning var Mainz II bagud 1-0, men efter udskiftningen vendte de kampen og vandt 1-2. De to mål blev scoret af Philipp Klement, der kom på banen i stedet for Niki Zimling.

Hvad angår Emil Berggreen, er der desværre ingen nyheder. Han er stadig ude, og derfor må vi fortsat blot væbne os med tålmodighed. Han har dog selv udtalt, at der er lagt en plan om, at han skal være klar til kamp fra den første marts, så det er til at se lyset for enden af tunnellen.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

I Ingolstadt må de sidde med en noget bitter smag i munden efter deres møde med Bayern München. I 90 minutter formåede de effektivt at lukke ned for Bayerns offensive kræfter, men i det 90. og 91. minut kunne henholdsvis Arturo Vidal og Arjen Robben score de forløsende mål for Bayern, hvormed Ingolstadt fik absolut intet udbytte af kampen. Udover at de selvfølgelig spillede en god kamp helt op til føringsmålet.

Martin Hansen var i mål for Ingolstadt, og han gjorde sådan set, hvad han kunne. Målene kan han ikke klandres for, og han leverede også to redninger. To gange blev han dog også passeret af et forsøg på mål, men på stregen blev den reddet af en holdkammerat.

Som sagt kan kampen i bedste fald bruges til at give noget selvtillid til Ingolstadt, der nu har en kamp mindre til at sikre sig overlevelse.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

Det er lidt som om, afsnittet om Thomas Delaney kan skrives ved at gentage store bidder fra de sidste runder. Igen gjorde det sig gældende, at Thomas Delaney var en imponerende og dominerende faktor for sit hold, men han kunne ikke forhindre holdet i igen at tabe. Dermed har Werder Bremen tabt fire kampe i træk; de fire kampe Delaney har deltaget i.

I weekenden mod Gladbach havde Delaney bolden 6,3 % af tiden. Det blev kun overgået af hans holdkammerater Lamine Sané og Niklas Moisander. Han vandt syv hovedstødsdueller, hvormed han delt med André Hahn vandt flest af slagsen. Han stod også for fire bolderobringer. Det bragte ham på en delt førsteplads i kategorien, sammen med Niklas Moisander.

Tilbage står så bare, at han igen har vist imponerende takter, men at udbyttet har været ikkeeksisterende. Som tilfældet er det hos Ingolstadt, efterlader dette også Werder Bremen med en kamp mindre til at redde sig i.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Efter at have spillet præcis nul minutter i de seneste fire runder, havde Emre Mor til Dortmunds kamp mod Darmstadt fundet sin vej tilbage til Dortmunds startopstilling. Her gjorde han et hæderligt stykke arbejde, men tilfældet vil, at det er svært at fokusere på andet end Dortmunds nederlag. Emre Mor gennemførte seks driblinger, og som det ofte forholder sig, når Mor har spillet, så førte han an i denne kategori. Mere iøjefaldende er det dog, at han leverede assisten til Dortmunds enlige mål, der blev sat ind af Raphaël Guerreiro.

Efter 62 minutter ved stillingen 1-1 måtte han dog vige pladsen for friske kræfter, og det er nok ligefrem heller ikke så mærkeligt, at han ikke fik lov til at spille 90 minutter med tanke på, at han sidst var i aktion i Bundesligaen 16. december.

Herfra skal der lyde en ros til Thomas Tuchel for hans mod til at spille med unge talenter, fordi det betyder mere spilletid til Emre Mor, end det ville have gjort i mange andre storklubber, men den generelle Dortmund-fan vil helt sikkert hellere se stabilitet og sejre på nuværende tidspunkt. Derfor skal det også blive meget spændende, om Mor også er tiltænkt en rolle fremover. I hvert fald gjorde han da sit i weekenden ved at blive kåret til banens bedste spiller ifølge WhoScored.

Jacob Bruun Larsen var igen i aktion for Dortmunds U19-hold. Han spillede 78 minutter i holdets kamp mod Bochum U19. Desværre kunne han ikke forøge sin måltotal i denne omgang, og Dortmund U19 endte med at tabe kampen 5-2.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Det blev en rigtig kedelig dag på kontoret for Yussuf Poulsen og RB Leipzig, da de lørdag mødte HSV. Efter bare 24 minutter var de bagud 2-0. Yussuf Poulsen var for en gangs skyld ikke startet på banen, men han blev skiftet ind efter bare 31 minutter, så RB Leipzig kunne jagte et comeback i kampen. Oplevelsen blev desværre meget kortvarig for Poulsen. Efter blot 12 minutter på banen måtte han igen udskiftes med en skade, og nu lyder bulletinerne på, at han vil være ude de næste seks uger. Mens han var på banen formåede han dog at have et skud på træværket.

Alt i alt en træls dag for RB Leipzig, der tabte kampen 3-0, og som nu er syv point efter Bayern i toppen af tabellen.

Noter fra 2. Bundesliga:

Ikke uvant traditionen skal vi afslutte denne omgang danskerstatus med en rundtur hos danskerne i 2. Bundesliga.

Vi lægger ud hos 1860 München og Christian Gytkjær, der startede på banen for netop 1860 München. Han blev udskiftet efter 56 minutter til fordel for Ivica Olic, der scorede i kampen. 1860 München vandt kampen over Karlsruher 2-1. Gytkjær var ikke involveret i nogle af målene.

Videre til Union Berlin og Jakob Busk og Kristian Pedersen. Begge danskerne spillede igen hele kampen for Union Berlin på deres foretrukne pladser, henholdsvis i målet og på venstre back. Union Berlin vandt deres kamp over Arminia Bielefeld 3-1.

Uffe Bech kunne ikke nå at komme sig oven på sin skade til Hannovers kamp mandag aften, hvorfor han naturligt nok ikke var udvalgt til denne.