bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (2. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (2. runde)

Landskampspausen er heldigvis ovre, og der er igen blevet spillet Bundesligafodbold. Det giver naturligvis anledning til en ny omgang danskerstatus, der som altid vil gøre sit for at holde dig opdateret på de danske fodboldspillere, der løber rundt syd for grænsen.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Vi starter, som altid, i Gladbach. De mødte i weekenden Freiburg, der er oprykkere i Bundesligaen i denne sæson. Det kunne man dog ikke se, da kampen var færdigspillet. Freiburg vandt kampen 3-1. Andreas Christensen spillede igen hele kampen i midten af det centrale forsvar. Han spillede en udmærket, men ikke prangende kamp. Af positive ting kan det nævnes, at han var den spiller med mest boldbesiddelse i kampen, og at han sluttede med en pasningsprocent på 94 %. Kun overgået af Jannik Vestergaard, faktisk.

Jannik Vestergaard blev indskiftet efter 70 minutter i venstre side af det centrale forsvar. Her gjorde han sig mest bemærket ved ovenstående kendsgerning.

AC og Vestergaard vil nok gøre deres for at glemme weekendens kamp så hurtigt som muligt. Således skal det selvfølgelig også være, når man taber 3-1 til en oprykker, mens man selv har ønsker om at gøre sig gældende i europæisk fodbold.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Frederik Sørensen var i Kölns kamp mod Wolfsburg igen at finde på sin efterhånden faste plads på højre back i Kölns forsvar. Han huserede i højre side af banen og sluttede kampen med at have gennemført flest tacklinger af alle med sine fem af slagsen. Fem var også antallet af clearinger, han stod for. Sørensen var også ophavsmand til en af Kölns chancer.

Det blev dog aldrig til mere end chancer, og kampen endte 0-0. Det betyder, at Köln i øjeblikket ligger på fjerdepladsen i ligaen, men det er selvfølgelig nytteløst at konkludere noget ud fra tabellen på nuværende tidspunkt af sæsonen.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Jonas Lössl var involveret i weekendens mest hæsblæsende opgør, da han vogtede målet for Mainz under deres kamp mod Hoffenheim, der endte hele 4-4. Til at starte med lignede det den perfekte kamp for Mainz, der kom foran 3-0 efter bare 27 minutter. Herefter reducerede Hoffenheim til 3-1, inden Mainz igen udbyggede føringen til 4-1. Mellem minut 71 og 84 blev Hoffenheim forvandlet til en målmaskine, der scorede hele tre gange, og således blev resultatet altså 4-4.

Det er naturligvis så godt som umuligt at tale om, at Lössl spillede en god kamp, når Mainz lukkede fire mål ind. Det vil ligegyldigt hvad til en vis grad falde tilbage på målmanden. Lössl står da også kun noteret for én redning i statistikkerne, så han vil nok være ekstra ivrig efter at sikre et clean sheet i næste runde, såfremt han igen bliver udvalgt.

Både Niki Zimling og Emil Berggreen er stadig skadede, og derfor var de naturligvis ikke i aktion.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Ingolstadt spillede i weekenden mod Hertha BSC og tabte 2-0. Det er selvfølgelig dårlige nyheder for fans af Ingolstadt, men for danske fans af Ingolstadt eller danske fans generelt var der endnu dårligere nyheder. Martin Hansen var nemlig slet ikke udvalgt til at være en del af Ingolstadts trup til kampen, så han måtte nøjes med at se kampen fra tribunen.

I første runde af Bundesligaen sad Hansen på bænken under hele kampen, så tingene går ikke ligefrem den rigtige vej for den danske målmand i øjeblikket, men der er trods alt stadig en lang sæson forude til at gøre sig fortjent til spilletid.

Emre Mor, Borussia Dortmund:

Forud for Dortmunds kamp mod RB Leipzig i denne runde kunne man gøre sig forhåbninger om, at vi ville se Emre Mor og Yussuf Poulsen på banen samtidig. Således skulle det dog ikke blive. Emre Mor var nemlig slet ikke udtaget til Dortmunds trup til kampen. Det er unægtelig også nogle dygtige spillere, han skal konkurrere med, men vi må i høj grad håbe, at denne kamp ikke skal være repræsentativ for resten af sæsonen. Det var da også den første af Dortmunds kampe i sæsonen, hvor Emre Mor end ikke var udtaget til truppen. Om den nye udvikling skyldes at stjerner som Mario Götze og Andre Schürrle er kommet mere i form for Dortmund, kan vi ikke konkludere på, men en Dortmund-trup helt fri for Emre Mor har vi selvfølgelig slet ikke lyst til at se igen.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Som bekendt spillede RB Leipzig i weekenden mod Dortmund. Kampen skulle noget overraskende vise sig at slutte med en sejr til oprykkerne fra Leipzig, der vandt kampen 1-0.

Yussuf Poulsen startede på toppen for RB Leipzig sammen med Timo Werner. Han gjorde sig dog mest bemærket i presspillet, da Dortmund havde bolden mest, og i enkelte perioder viste han også prøver på sin hurtighed. Yussuf Poulsen er meget dygtig i luften, hvilket også kom til udtryk i kampen, hvor han vandt fire ud af de seks hovedstødsdueller, han deltog i. Han var dog ikke en del af RB Leipzigs mål, der blev scoret i det 89. minut. Poulsen blev nemlig udskiftet efter 69 minutter til fordel for Leipzigs nye indkøb Oliver Burke.

Noter fra 2. Bundesliga:

Igen skal vi selvfølgelig slå et smut forbi 2. Bundesliga, hvor der også løber danskere rundt og spiller fodbold.

Fodbold spillede Uffe Bech dog ikke i weekenden, da han i øjeblikket er ved at genoptræne oven på sin skade.

Heller ikke Jacob Rasmussen i St. Pauli fik nogen spilletid i weekenden. For ham findes begrundelsen ikke i en skade, men i en manglende udtagelse til truppen.

Hos Union Berlin blev det dog til spilletid til de to danskere Jacob Busk og Kristian Pedersen. Begge spillede de 90 minutter, Busk i målet og Pedersen på venstre back. Union Berlin vandt i øvrigt deres kamp 4-0.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi