bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (18. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (18. runde)

Runde to oven på vinterpausen blev en af de bedre for de danske spillere i det tyske. Et sted var en dansker involveret i en storsejr på hele 6-1, et andet sted vandt en dansker en uhyre vigtig kamp i bunden af tabellen, og et tredje sted blev en dansker matchvinder. Som altid har vi samlet et overblik over alle de danske præstationer, så du kun skal læse med her for at holde dig opdateret.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Det kører bare ikke for Gladbach i denne sæson, og da de i weekenden mødte Leverkusen, så det også ud til, at det igen skulle blive en dårlig oplevelse for holdet. De kom bagud 2-0 efter 34 minutter, men så skete der ellers noget hos Die Fohlen. Med et stærkt comeback lykkedes det Gladbach at vinde kampen 3-2, hvormed de sikrede sig tre vigtige point.

Igen spillede Jannik Vestergaard og Andreas Christensen hele kampen for Gladbach i det centrale forsvar. AC vandt, delt med Ömer Toprak, flest hovedstødsdueller af alle i kampen, mens Jannik Vestergaard muligvis gjorde sig bemærket ved at stå for flest clearinger af alle i kampen, men ellers så skidt ud i et par situationer. Blandt andet ved 1-0 målet, hvor han mistede sin markering.

Sejren kan betyde rigtig meget for Gladbach, der ikke har råd til at smide mange flere point i sæsonen. Højst sandsynligt kan det også give et mentalt boost for hele holdet at vende et vordende nederlag til en sejr.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

En kamp mellem Darmstadt og Köln kunne måske godt instinktivt lyde mindre spændende. De to hold, og især Köln, gjorde dog sit for at gøre det til en mindeværdig kamp. Köln vandt kampen hele 6-1, og dermed stoppede de noget så eftertrykkeligt deres stime på fire uafgjorte kampe i træk.

Frederik Sørensen spillede hele kampen for Köln, og fra sin position i det centrale forsvar blev han den spiller med mest boldbesiddelse i kampen. Han var også den spiller, der vandt flest hovedstødsdueller, og så lykkedes han minsandten også med en enkelt dribling. Generelt var det en kamp, hvor han gjorde præcis, hvad han skulle. Resultatet afslører selvfølgelig også, at Köln havde overtaget i kampen, men i den sammenhæng skylder vi også at sige, at de to sidste mål, og dermed den altoverskyggende dominans, ikke faldt før det 85. og 89. minut.

Frederik Sørensen spillede en kamp, han kan være meget tilfreds, og så kan han måske forundres lidt over det faktum, at det ikke var nødvendigt for ham at forsøge sig med en eneste tackling.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Mainz med Jonas Lössl på mål stod over for en svær udfordring, da de søndag tog imod Borussia Dortmund. Dortmund har godt nok leveret svingende præstationer på det seneste, men de rummer trods alt voldsomme kvaliteter i holdet. Det startede rigtig skidt for Lössl og Mainz, da de kom bagud efter bare tre minutter. Dortmund formåede dog ikke at udbygge føringen, og det lykkedes Mainz at udligne i det 83. minut, hvormed kampen endte 1-1.

Som sagt var Jonas Lössl på mål for Mainz under hele kampen. Han kunne ikke gøre meget ved målet, og han vandt den interne konkurrence med Roman Bürki i det andet mål med tre redninger mod Bürkis nul. Mainz vil nok være godt tilfredse med resultatet, og et anerkende nik skal også falde i Lössls retning for trods alt at holde Dortmunds offensive profiler fra at score mere end et enkelt mål.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Ingolstadt var på en rigtig vigtig opgave i weekenden, da de mødte HSV. Forinden denne rundes kamp lå HSV nemlig lige over Ingolstadt i tabellen, men det blev der lavet om på, da Ingolstadt vandt opgøret 3-1. Dermed overhalede de HSV i tabellen, så de nu ligger på 16. pladsen, den såkaldte play-off-plads.

Der var også en dansker involveret i denne for Ingolstadt så vigtige kamp. Martin Hansen stod nemlig på mål for holdet, og når ens hold vinder kampen, vil målmanden selvfølgelig kun i meget sjældne tilfælde trække negative overskrifter. Marin Hansen stod en ganske fin kamp med et par gode redninger på afslutninger fra nært hold. HSV’s reducering kunne han ikke stille meget op over for.

Ingolstadts kamp for at sikre sig overlevelse fik en lysere udsigt med rundens kamp, så nu er det op til Hansen og co. at sikre lignende resultater i de kommende runder.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

Man må give Thomas Delaney, at han ikke just får den letteste start på sin tilværelse i Bundesligaen. I sidste runde mødte han sammen med resten af Werder Bremen-mandskabet Dortmund, og i denne runde var turen så kommet til at tage imod de forsvarende mestre fra Bayern München. Det er ikke svært at argumentere for, at det er de to hold, der på papiret besidder mest kvalitet, han nu har krydset klinger med i sine to første optrædener. Desværre for Delaney kunne det heller ikke denne gang udmønte sig i point. Bayern vandt kampen 2-1. Man kan dog sige, om Werders præstation, at de aldrig nogensinde lagde sig ned. Heller ikke da Bayern kom foran 2-0. I stedet kæmpede de bravt videre, bl.a. på foranledning af krigeren Delaney.

Hvad angår Delaney, så var han igen toneangivende på sit hold. I sidste runde havde han mest boldbesiddelse af alle fra mandskabet, og denne gang blev han kun overgået af anføreren Zlatko Junuzovic. Det hænger selvfølgelig også sammen med, at Delaney opererer på den centrale midtbane, hvor man nærmest partout har mere boldbesiddelse end andre steder på banen, men det kræver stadig sin mand at overføre en dominerende præstation fra Superligaen til Bundesligaen. Faktisk var han også, sammen med Philipp Lahm, den spiller, der lavede flest tacklinger i kampen.

Werder Bremen møder Augsburg i næste runde, og en sejr vil være ufatteligt kærkommen for dem, hvis ikke de skal risikere at blive overhalet af Ingolstadt og dermed husere på ligaens mindst flatterende pladser.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Der er igen ikke noget at sige om Emre Mor i denne omgang. Han var endnu engang ikke en del af Dortmunds trup. Ifølge Transfermarkt føjer han stadig med rygproblemer. Derfor vil vi heller ikke bruge nogen videre energi på at skrive om ham her. Vi håber selvfølgelig, at han snart kan gøre sig gældende på Dortmunds hold igen.

Der er heller ikke nyt om Jacob Bruun Larsen endnu. A-Junioren Bundesliga West, hvori han gør sig gældende, er endnu ikke startet efter vinterpausen, hvorfor han naturligvis ikke har været i kamp siden sidst.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Der skete noget ret opsigtsvækkende i ligaen i denne runde. Hoffenheim led sit første nederlag, og dermed blev de det sidste hold i de fem store ligaer til at tabe en kamp. På den anden side af nederlaget stod RB Leipzig, der igen havde Yussuf Poulsen med fra start.

Kampen var på mange måder lige indtil det 60. minut, hvor Sandro Wagner fik direkte rødt kort, og derefter lykkedes det Leipzig at score til resultatet 2-1 og dermed holde snor i Bayern München i toppen af ligaen.

Yussuf Poulsen spillede det, vi efterhånden kan beskrive som en klassik kamp for hans vedkommende. Han arbejdede stenhårdt og var på den måde involveret i udligningen, mens hans egne forsøg fortsat mangler den sidste saft og kraft for at resultere i mål. Han ragede desuden et gult kort til sig efter 35 minutter, og efter 70 minutter måtte han lade sig udskifte. Men på trods af at hans målscoringsgennemsnit efterlader noget at ønske, bliver han fortsat udvalgt til startopstillingen, så stjernen hos træner Ralph Hasenhüttl er ikke just falmet, selvom vi som danskere gerne så ham score noget mere i den nærmeste fremtid.

Noter fra 2. Bundesliga:

Nok er A-Junioren Bundesliga West stadig i hi, men det modsatte gør sig gældende for 2. Bundesliga, der igen er startet oven på vinterpausen, så derfor skal vi naturligvis slå et smut forbi og opdateres på de danske spillere.

Vi starter hos Union Berlin. De havde besøg af Bochum og vandt kampen 2-1 efter at have været bagud 0-1. Både Jakob Busk og Kristian Pedersen spillede hele kampen. De var dog ikke involveret i Berlins mål.

Normalt ville vi også skulle læse om Jacob Rasmussen i St. Pauli, men han er i transfervinduet skiftet til Rosenborg, så det er ikke længere aktuelt.

2. Bundesliga har dog også fået tilgang af en ny dansker. Cristian Gytkjær er skiftet fra Rosenborg til 1860 München. Han var dog ikke i aktion i denne den første lejlighed efter skiftet.

Uffe Bech fik sin første start hele sæsonen, og kampen vil han nok ikke lige sådan glemme. Han blev matchvinder i Hannovers kamp mod Kaiserslautern, da han scorede det eneste mål i kampen. Sejren sendte også Hannover op på førstepladsen i 2. Bundesliga.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi