bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (10. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (10. runde)

Denne uge vil med danske briller blive husket for flere ting. Bl.a. bød runden på de første Bundesligaminutter til en dansk målmand i Ingolstadt. Den bød på pointtab til Bayern, hvilket fik betydning for en dansker i en oprykkerklub. Og så bød den på fem(!) scoringer af en dansker i U19-ligaen.

Du skal selvfølgelig have nogle uddybninger og det store overblik. Det får du lige herunder.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Gladbach var fredag aften i aktion, og her skulle de forsøge at rette op på en efterhånden horribel stime i Bundesligaen. Ikke nok med at holdet ikke havde vundet i deres seneste fire opgør inden fredagens møde med Hertha BSC. De havde heller ikke formået at score et eneste mål i de fire kampe. Det skulle dog slet ikke blive bedre fredag. Her tabte de nemlig 3-0 til Hertha, og det er vist ikke længere til at benægte, at holdet er i krise i ligaen.

Jannik Vestergaard spillede hele kampen for Gladbach i midten af en tremands bagkæde. Selvom det kan virke suspekt at sige, når holdet har tabt 3-0, så spillede Vestergaard faktisk en udmærket kamp. Kun to andre spillere i kampen havde flere boldberøringer end Vestergaard, han vandt seks hovedstødsdueller, og han stod for seks clearinger, flest af alle. Dette er blot af nogle af statistikkerne, hvor Vestergaard stikker ud, og de tegner et meget godt billede af hans kamp. Men han kan selvfølgelig være tilnærmelsesvis fuldstændig ligeglad med, at han har spillet en god kamp, når holdet samtidig taber 3-0 og nu står uden en sejr eller et scoret mål i de seneste fem kampe i Bundesligaen.

Andreas Christensen er fortsat skadet, så han var naturligt nok ikke en del af fredagens kamp.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Frederik Sørensen og Köln var i weekenden på besøg hos Eintracht Frankfurt. Det blev dog ikke det visit, Köln havde håbet på. De måtte rejse hjem med uforrettet sag og et nederlag på 1-0.

Frederik Sørensen spillede hele kampen, som han også har gjort det i alle andre kampe af Bundesligaen denne sæson. Han spillede højre back. Han udmærkede sig blandt andet ved at have flest boldberøringer af alle. Ydermere blev han blandt andet noteret for fem vundne hovedstødsdueller, fem clearinger og fire bolderobringer.

Det var ikke en kamp, som Sørensen vil skamme sig over, men han kan selvfølgelig heller ikke glæde sig, når det ikke blev til andet end et nederlag.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Der var regulært danskermøde i den ene af de to kampe søndag. Her tog RB Leipzig med Yussuf Poulsen i startopstillingen imod Mainz med Jonas Lössl på mål. RB Leipzig trak det længste strå, og Mainz kunne rejse hjem med et nederlag på 3-1 i bagagen.

Som sagt var Jonas Lössl på mål for Mainz, men det var ikke nogen kamp, han vil se tilbage på med nogen stor glæde. Han måtte hente bolden ud af nettet tre gange, mens han kun står noteret for en enkelt redning. Det er et forhold, der gerne skulle have været omvendt. Det betyder også, at Mainz, der nu ligger på en 10. plads, kun bliver overgået i antal indkasserede mål af de fire nederste hold. Det gør det bare meget sværere at samle point sammen, hvis man, som i Mainz’ tilfælde, indkasserer 1,8 mål pr. kamp. Desværre har Jonas Lössl helt klart sin skyld i dette som bagerste mand på Mainz’ mandskab, men heldigvis er der ikke noget endnu, der tyder på, at han ikke får genvalg i næste runde.

Niki Zimling spillede i weekenden hele kampen for Mainz’ andethold, der tabte 0-2 til Sonnenhof-Großaspach.

Emil Berggreen er fortsat skadet.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Der var rigtig gode danske nyheder hos Ingolstadt, da de lørdag tog imod Augsburg. Godt nok ikke hvad angår resultatet; Ingolstadt tabte 0-2. Den gode nyhed indfandt sig i målet hos Ingolstadt. Her fik Martin Hansen sine første Bundesligaminutter i denne sæson. Man kan heller ikke ligefrem bebrejde træner Markus Kauczinski, at han prøvede noget nyt. Ingolstadt har stadig deres første sejr i Bundesligaen til gode. Desværre kunne Martin Hansen ikke ændre på den statistik. Han blev da noteret for tre redninger, men det store billede vil selvfølgelig være, at heller ikke han formåede at give Ingolstadt deres første clean sheet i sæsonen. Forhåbentlig får han muligheden igen i næste runde for at bevise, at han er en bedre målmand end Örjan Nyland.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Dortmund var i rigtig spillehumør lørdag, da de var på besøg hos HSV. Især Pierre-Emerick Aubameyang spillede som om, det gjaldt hans liv. Han scorede hele fire mål i Dortmunds 5-2 sejr. Aubameyang var også blevet udelukket af Dortmunds Champions League-opgør pga. interne uenigheder, så det er meget muligt, at han følte, han skulle ud og bevise noget.

Emre Mor var tilbage for Dortmund, efter at han havde afsonet karantæne de to forudgående runder. Han startede såmænd på banen og fik 68 minutter. Han gjorde sig bestemt også bemærket. Ifølge hjemmesiden transfermarkt var han ophavsmand til to assists, mens hjemmesiden whoscored kun noterede ham for en enkelt. Det afhænger af, om man vil give Mor assisten for Aubameyangs første mål, eller om man karakteriserer det som en soloaktion fra Aubameyang. I hvert fald var han både direkte involveret i et mål og mere eller mindre direkte involveret i et andet. Det var på alle parametre glædeligt at se Mor tilbage på banen.

Jacob Bruun Larsen var dog igen at finde hos Dortmunds U19-hold, efter at han i sidste runde sad på bænken under Dortmunds Bundesliga-opgør. Til gengæld scorede Bruun Larsen fem(!) mål i U19-holdets sejr på 7-0 over Wuppertaler SV U19. Det er selvfølgelig også en måde at vise sig selv frem på.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Vi har allerede nævnt, at der var danskermøde søndag, og at Yussuf Poulsen og RB Leipzig vandt dette møde 3-1. Vi har også nævnt, at Yussuf Poulsen startede på banen for RB Leipzig. Vi har endnu ikke nævnt, at han blev udskiftet efter 79 minutter for at gøre plads til Davie Selke.

Desværre var Poulsen ikke direkte involveret i nogle af Leipzigs mål. Det var i stedet Emil Forsberg og Timo Werners show, der skiftevis assisterede og scorede alle tre mål.

Til gengæld skal vi fortsat glæde os over, at Yussuf Poulsen nærer stor tiltro fra træner Ralph Hasenhüttl og fortsat næsten udelukkende bliver valgt til startelleveren. Det eneste, vi kunne ønske mere fra Poulsen, er mål eller assists.

Den helt store historie, hvad angår RB Leipzig, er nok ikke ligefrem danskervinklen, men i stedet at holdet nu ligger a point med Bayern München på førstepladsen. Man kunne hurtigt fristes til at glemme, at RB Leipzig spiller deres første sæson i Bundesligaen nogensinde med tanke på deres fortsat ubesejrede start på sæsonen.

Noter fra 2. Bundesliga:

Som altid slår vi et smut forbi 2. Bundesliga her til sidst i danskerstatus.

Denne gang starter vi hos Union Berlin, der i weekenden spillede mod Kaiserslautern. Jakob Busk og Kristian Pedersen spillede hele kampen for Union Berlin. Som altid med Busk i mål og Pedersen på venstre back. Union Berlin tabte kampen 1-0.

Hannover spillede i denne runde 2-2 med Eintracht Braunschweig. Det var dog uden hjælp fra Uffe Bech, der fortsat er i gang med sin genoptræning.

Jacob Rasmussen spillede igen 90 minutter for St. Paulis andethold i en kamp, der endte 0-0. Rasmussen pådrog sig et gult kort i kampen.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi