bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerne i Bundesligaen og 2. Bundesliga (runde 6 og 7)

Danskerne i Bundesligaen og 2. Bundesliga (runde 6 og 7)

Den sidste uge af Bundesligaen har budt på ”Englische Woche”, hvorfor denne gennemgang har ikke blot én, men to spillerunder at sætte fokus på. Der er sket flere spektakulære ting i ugens løb. Lewandowski har stået for mange overskrifter, da han formåede at score 5 mål på 9 minutter, og i den efterfølgende kamp rundede han 100 Bundesligascoringer. Ugen har altså ikke manglet momenter at snakke om, men ugen har ikke entydigt stået i danskens tegn. Det skal dog på ingen måde afholde os fra at kigge nærmere på de danske præstationer.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Træner Lucien Favre tog konsekvensen af en miserabel sæsonstart, da han efter nederlaget i 5. runde til Köln valgte at sige op. Det har tilsyneladende haft en effekt for holdet, da man har formået at vinde de 2 kampe siden Favres farvel. Vigtigere, set med danske briller, er det, at Andreas Christensen har spillet fuld tid i begge disse kampe. Midtugens kamp mod Augsburg vandt Gladbach 4-2, men det er nærmere det offensive spil, der er værd at betragte i forbindelse med den kamp.

I weekenden spillede Gladbach mod Stuttgart og kunne drage sejrrigt hjem med en sejr på 3-1. I forbindelse med denne kamp er det værd at snakke om AC, der spillede en god kamp, hvori han vandt 5 luftdueller og stod for 8 bolderobringer.

Vi må håbe, at pilen peger i den rigtige retning for den unge dansker nu, der fik en noget hård og omtumlet start på Bundesligaen. Han har spillet i fuld tid i 3 kampe i træk nu; et tal, vi vist blot kan håbe på, vil stige.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Anderledes dårligt er det gået for Frederik Sørensen og Köln. Holdet tabte midtugens kamp med 2-0 til Hertha Berlin, mens weekenden bød på en 1-1-kamp mellem ”Die Geißböcke” og oprykkerne fra Ingolstadt.

Frederik Sørensen spillede fuld tid i begge kampe, men meget naturligt oven på to ikke særligt flatterende resultater er det ikke ham, man har lyst til at fremhæve på mandskabet.

Det er såmænd naturligt nok, at der vil komme udfald på et ungt Köln-hold, og som danskere skal vi også glæde os over, at Frederik Sørensen er en fast og velintegreret del af sit hold, men det ville da uden tvivl være sjovere at kunne rapportere om clean sheets end nederlag. Frederik Sørensen vil heldigvis utvivlsomt få flere muligheder for at levere gode og nævnelsesværdige præstationer.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Historien om Jannik Vestergaard og Werder Bremen er på sin vis den samme som den om Frederik Sørensen og Köln. Vestergaard spillede fuld tid i begge kampe, men hvor Köln formåede at få et uafgjort resultat mod oprykkerne fra Ingolstadt, så var der ingen point at hente for Werder Bremen hos oprykkerne fra Darmstadt i midtugen, mens man også tabte weekendens kamp mod Leverkusen. Nederlaget til Leverkusen er tilnærmelsesvis til at forstå, da Leverkusen har et stærkt mandskab, der kan levere en omgang sprudlende og energisk fodbold, når det hele spiller, men at tabe til Darmstadt burde kunne undgås af en klub af Werder Bremens størrelse. Det skal dog retfærdigvis nævnes, at Darmstadt i øjeblikket ligger over Werder Bremen i tabellen, og tabellen lyver aldrig, siges det.

Af de to præstationer af Vestergaard er det den mod Leverkusen, der er mest positiv at skrive om, hvilket kan virke paradoksalt, da man her tabte 3-0, mens man mod Darmstadt ”kun” tabte 2-1. I kampen mod Leverkusen havde Vestergaard en succesrate på sine tacklinger på 80 %, mens han også præsterede 7 bolderobringer.

Vestergaard er en i sandhed fasttømret del af Werder Bremen, og man kan håbe for dem, at han kan hjælpe til med at løfte klubben i tabellen fra den nuværende 13. plads med 7 point efter 7 kampe.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Det tager ikke lang tid at berette om Uffe Bechs præstationer i Bundesligaen i den seneste uge, da han stadig er suspenderet og derfor ikke har været i aktion. Til gengæld har han spillet for Hannovers andethold i Regionalliga Nord, hvor han siden suspenderingen trådte i kraft har spillet 3 kampe; alle fra start og alle 90 minutter, men han har ikke været i stand til at levere hverken assists eller mål.

Leon Andreasen derimod har været involveret i begge den forgangne uges kampe for Hannover. Han startede begge kampe, men blev også skiftet ud i begge kampe. I onsdags spillede Hannover hjemme mod Stuttgart og her tabte man 3-1; Leon Andreasen spillede ikke godt indtil han blev skiftet ud.

Lørdag var Hannover på besøg hos Bendtner og Wolfsburg. Her formåede Hannover at sikre sig det ene point efter at have været bagud 1-0. Igen var det ikke en præstation fra Leon Andreasen, det er værd at skrive meget om, og han blev da også udskiftet efter 66 minutter.

I sidste uge skrev jeg, at træner Michael Frontzeck er et godt bud på en snarlig trænerfyring i Bundesligaen. Dette virker nu som endnu mere sandsynligt, da Hannover ligger på en 18.- og sidsteplads i ligaen med 2 point efter 7 kampe.

De mulige scenarier med Frontzeck eller ikke Frontzeck ved roret fordrer alle hårdt arbejde fra Bech og Andreasen samt resten af holdet, men man kan da for nuværende glæde sig over, at Andreasen nu er startet inde i 4 kampe i træk.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Der er tegn på bedre tider i Schalke 04 med 4 vundne kampe i træk i Bundesligaen, men dette er desværre ikke ensbetydende med, at der falder en masse spilletid af til Pierre-Emile Højbjerg. Det har vist sig overordentligt svært at spille sig til en plads på den centrale midtbane hos Schalke, der befolkes primært af Leon Goretzka og Johannes Geis.

Af den seneste uges to kampe fik Pierre-Emile kun 17 minutters spilletid. Disse 17 faldt i lørdagens kamp mod HSV, hvor han blev skiftet ind i stedet for Max Meyer. Som det ser ud, varierer Pierre-Emiles muligheder for spilletid lidt med den valgte formation. Træner André Breitenreiter skifter mellem at benytte en 4-4-2 med to 6’ere og en 4-2-3-1. Tilsyneladende har Pierre-Emile en større mulighed for spilletid, når der spilles 4-2-3-1, fordi han da også kan spille den offensive midtbanespiller.

Lidt bemærkelsesværdigt så var Morten Olsen ude i den forgangne uge og beklage Pierre-Emiles manglende spilletid. Olsen havde, som også undertegnede, forventet at Pierre-Emile ville få mere spilletid, når nu han skiftede væk fra Bayern München for netop at tilkæmpe sig den så eftertragtede spilletid.

Pierre-Emile kan ikke gøre så meget andet end at fortsætte det hårde arbejde, men man må beklage, at han på nuværende tidspunkt ikke ser ud til at vippe Geis eller Goretzka af pinden, så han kan få spilletid på sin favoritposition.

Niki Zimling, 1. FSV Mainz 05:

Der er positive tegn at spore i Niki Zimlings fodboldtilværelse i Mainz. Dog ikke i forbindelse med den første af de to kampe, vi vil gennemgå her. Onsdag spillede Mainz mod Leverkusen, og her måtte klubben indkassere et 1-0 nederlag. Dette uden at have Zimling på bænken. Men det skulle ændre sig i lørdagens kamp mod Bayern München, hvor Niki Zimling for første gang i denne sæsons Bundesliga var på bænken for Mainz.

Det kan virke absurd at glæde sig over en bænkplads til en dansk spiller, men når det sker for første gang i spillerunde 7, så kan man godt tillade sig at dele et smil. Zimling fik dog ingen spilletid, og Mainz kunne ikke stille noget op overfor Bayern München, men ikke desto mindre har Zimling nu været en del af en Bundesligakamp i denne sæson.

Man kan kun håbe på, at det ikke var en enlig svale, og at han også kan tilkæmpe sig noget spilletid. Man må formode, at han, eftertrykkeligt, trænger til noget, hvis han igen skal tilnærme sig en spilleform.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Nicklas Bendtner må siges at have en noget fasttømret position på denne sæsons Wolfsburg-mandskab. Han var lige inde at snuse til en startplads, da Bas Dost ikke agerede efter Dieter Heckings hoved, men i de seneste kampe har Bendtner været tilbage på bænken, hvorfra han har gjort indhop.

I denne gennemgangs to kampe spillede han henholdsvis 12 og 15 minutter. De første 12 i kampen mod Bayern München, der var afgjort på tidspunktet for Bendtners entré efter Lewandowskis vanvindsshow med 5 scoringer på 9 minutter. Wolfsburg var ellers foran 1-0 ved pausen, hvor Lewandowski blev skiftet ind; en stilling han hurtigt fik ændret på, så der var ikke meget at stille op for Bendtner efter indskiftningen.

De næste 15 minutter kom i lørdagens kamp mod Hannover. Heller ikke her var Bendtner i stand til at levere en assist eller et mål.

Jeg føler mig overbevist om, at de fleste, der følger tysk fodbold og Nicklas Bendtner, meget gerne så et mål fra hans fod. Bendtner har ikke stået for noget, der kan placere ham i nogle statistikker siden sin gode start, og en form for Bendtner-magi er meget tiltrængt, men positivt er det, at han stadig får lov til at vise sit værd i kampene.

Noter fra 2. Bundesliga:

Det har også været ”Englische Woche” i 2. Bundesliga, og herfra kan vi rapportere om i hvert fald en god dansk præstation.

Onsdag spillede Braunschweig med Emil Berggren mod Duisburg. Braunschweig vandt hele 5-0, og Berggren blev noteret for 2 af de 5 mål, hvilket er meget glædeligt. Braunschweig spillede dog ikke i weekenden, så derfor kan vi kun berette om den ene positive kamp for Emil Berggren i denne omgang, mens Mads Hvilsom stadig behøver tid for at tilspille sig en plads på holdet.

RB Leipzig har modsat Braunschweig været i aktion 2 gange i den forgangne uge, men det samme kan desværre ikke siges om Yussuf Poulsen. Poulsen var ikke i truppen i torsdagens kamp mod Freiburg. Til gengæld spillede han 82 minutter i weekenden mod 1860 München. Assists eller mål kan vi ikke glæde os over, men så kan vi glæde os over spilletiden.

You may also like
Union Berlin
Sæsonoptakt: Union Berlin – Kan danskerklubben Union Berlin klare et muligt europæisk eventyr?
Karakterbogen – danskernes præstationer i Bundesligaen 2019/20
Den bedste danske spiller fra hvert årti i Bundesligaen
Den store danskerstatus