Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Danskerne i Bundesligaen og 2. Bundesliga (runde 5) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerne i Bundesligaen og 2. Bundesliga (runde 5)

Danskerne i Bundesligaen og 2. Bundesliga (runde 5)

Bundesligaen har i denne uge budt på en stærk danskerlørdag, hvor 4 ud af 4 danskere startede inde for deres respektive hold. Ligeledes har den budt på den første trænerafgang, da Lucien Favre valgte at sige op i Gladbach, mens også Uffe Bech har bidraget med en smule dramatik i løbet af ugen. Hvad det alt sammen går ud på, og hvordan alle danskere har klaret sig, kan du læse om i den nedenfor følgende gennemgang.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Andreas Christensen må have haft en blandet lørdag. Han var nemlig igen at finde i startopstillingen for sin klub, Gladbach, da denne mødte Frederik Sørensens Köln. Det er første gang, han får spilletid siden den horrible førsterundekamp mod Dortmund. På trods af de positive tendenser ved igen at være valgt til startopstillingen må AC se sig skuffet over, at Gladbach ikke var i stand til at tage point fra Köln på RheinEnergieStadion, og Gladbach stirrer i øjeblikket direkte ind i en katastrofe. Holdet har tabt alle sine 5 kampe i Bundesligaen, mens også den første gruppespilskamp i Champions League mod Sevilla blev tabt i midtugen.

Træner Lucien Favre følte sig ovenpå nederlaget nødsaget til at tage konsekvensen og sige sit job op, så Gladbach nu skal på markedet efter en ny træner. Man kan kun håbe, at AC fortsat kan få lov til at vise sit værd.

Det positive at hente fra lørdagens kamp set med danske briller er uden tvivl, at AC igen fik spilletid, og at det oven i købet blev til 90 minutter.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Frederik Sørensen stod på modsatte banehalvdel af Andreas Christensen og sammen med Dominique Heintz leverede han endnu en solid præstation. Frederik Sørensen spillede endnu en gang fuld tid, hvilket han har gjort i alle kampe i Bundesligaen indtil videre. Sammen med Köln har han indkasseret blot et enkelt nederlag og holdet ligger på en øjeblikkelig 5. plads. Lige så imponerende for en forholdsvis ung centralforsvarer er det, at Frederik Sørensen i sine 5 kampe kun har modtaget et enkelt gult kort.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen og kampen mod Gladbach, var den første, hvor Köln formåede at levere et clean sheet.

Det føles dog mere nærliggende at fokusere på, at Frederik Sørensen er en sikker mand på holdkortet i Köln, og at han leverer en række gode præstationer.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Jannik Vestergaard var i weekenden endnu en gang at finde i aktion for sin klub Werder Bremen. Kampen blev en noget bitter fornøjelse for de grønblusede, da de måtte indkassere et mål til 1-0 i tillægstiden på straffespark. Det er sjældent let at tage noget positivt med fra et nederlag, og især et nederlag der bliver grundlagt i de døende minutter af kampen, men skal man tro på WhoScored.com, så var Jannik Vestergaard det positive aspekt i weekendens kamp. Han er af siden blevet kåret til man of the match baseret på statistik, der viser, at han vandt 3 ud af 3 tacklinger, han forsøgte sig med. Ligeledes vandt han hele 87 % af sine luftdueller, mens han også vandt 2 af sine 2 forsøgte driblinger.

Hans præstation har også endnu en gang sikret ham en plads blandt WhoScored.com’s bedste 11 fra spillerunde 5 i Bundesligaen. Selvom Jannik Vestergaard ikke kan bruge en god individuel præstation til alverden ovenpå et nederlag, så er det positivt, at han bliver ved med at manifestere sig som en uundværlig del af Werder Bremens mandskab.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

I sidste uge skrev jeg, at Uffe Bech formentlig havde spillet sig af holdet med sin præstation i kampen mod Mainz ugen forinden. Dette passer selvfølgelig ikke, da Uffe Bech havde meldt afbud til sidste uges kamp mod Dortmund med en forkølelse. Siden er det kommet frem, at Uffe Bech er blevet degraderet til Hannovers U23-hold i 3 uger. Grunden til degraderingen holder klubben intern, men tyske medier skriver, at Uffe Bech er blevet set i det tyske natteliv efter at have meldt afbud med en forkølelse. Uffe Bech selv afviser, at han har været en tur i nattelivet, men den egentlige forklaring vil han ikke diske op med. Han var derfor naturligt nok ikke i spil under Hannovers kamp mod Augsburg i weekenden.

En anden, der var i spil for Hannover, var danske Leon Andreasen. Andreasen fik fuld spilletid for anden uge i træk, men hans præstation var ikke en mindeværdig en af slagsen. Det samme gør sig gældende for hele Hannover-holdet, der tabte kampen med 2-0. Dermed ligger holdet på en 16.-plads med kun 1 point i 5 kampe. Der spekuleres endvidere i, at træner Michael Frontzeck ikke kommer til at varetage sin position meget længere.

Hvad en eventuel trænerfyring vil have af konsekvenser for Bech og Andreasen, kan vi kun gisne om, men i øjeblikket kan man som dansker glæde sig over, at Andreasen 2 uger i træk har fået fuld spilletid.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Schalke 04 vandt i weekenden 1-0 over Stuttgart stik imod spil og chancer. Stuttgart havde 26 skud i kampen mod Schalkes 10. Ud af disse 26 var dog kun 9 indenfor målrammen. De 9 skud, der ramte indenfor målrammen, var målmand Ralf Fährmann i stand til at tage sig af, og det gjorde han i en sådan stil, at han indkasserede en pris som man of the match.

Hvad mere vigtigt er, så fik Pierre-Emile sine første minutter i Bundesligaen i denne sæson, da han blev skiftet ind med 28 minutter igen. Det var dog en noget uvant position for Pierre-Emile, der blev placeret som forreste mand for Schalke. Dette var tydeligvis et forsøg på at forsvare 1-0-føringen hjem, hvilket da også lykkedes.

Pierre-Emile har endnu ikke vist sig i stand til at udkonkurrere Leon Goretzka eller Johannes Geis i kampen om en startplads for ”Die Königsblau”, men enhver rejse starter med et skridt, og dette første skridt har Pierre-Emile taget nu, hvor han har fået Bundesliga-minutter i benene, og herfra kan man blot håbe, at han kan være i stand til at bide sig fast på en stærk central Schalke-midtbane.

Niki Zimling, 1. FSV Mainz 05:

Jeg har skrevet det før, og der er en sandsynlighed for, at jeg kommer til at skrive det igen. Niki Zimling var ikke en del af Mainz’ trup i kampen mod Hoffenheim i weekenden. Det bringer totalen op på 5 kampe ud af 5 mulige, hvor Zimling end ikke har siddet på bænken for Mainz i denne sæson af Bundesligaen.

Fremtidsperspektiverne har ikke ændret sig i forhold til sidste uge, hvor jeg skrev, at Zimling skal ”håbe” på, at en kollega bliver skadet, så han kan vise sit værd, eller at han skal knokle hårdere end nogensinde til træning i håbet om, at træner Martin Schmidt ser sig nødsaget til at se i retning af ham.

Efter hvad de første 5 runder af Bundesligaen har vist os, så havde det måske været mere passende med et skifte for Zimling, men vi kan samtidig ikke udelukke, at Schmidt har planer med Zimling, så snart en af stamspillerne ikke præsterer optimalt.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

I Wolfsburg var der noget at glæde sig over, da kampen mellem Wolfsburg og Hertha Berlin blev fløjtet i gang lørdag. Nicklas Bendtner var nemlig at finde i startopstillingen for første gang i denne sæson af Bundesligaen. I midtugens Champions League-opgør mod CSKA Moskva blev Bendtner skiftet ind ved starten af 2. halvleg, og der ulmede en smule uro omkring situationen med Bas Dost. Denne uro udmøntede sig så i en startplads til Bendtner i weekenden. Efterfølgende har træner Dieter Hecking også udtalt, at Bas Dost har opført sig egoistisk i dagene op til lørdagens kamp, og at egoisme ikke er velkommen i Wolfsburg, hvorfor Bendtner fik lov til at starte inde.

Bendtner var dog ikke i stand til at udnytte trænerens tillid til ham. Han var ikke involveret i store dele af spillet, og efter 71 minutter blev han pillet ud til fordel for netop Bas Dost. Endnu værre blev det dog for Bendtner. Da han blev skiftet ud, var stillingen stadig 0-0, men dette ændrede Dost på med 2 scoringer i de 20 minutter, han spillede.

Bendtner har snart brug for igen at levere et mål, så han kan skabe samme eufori omkring sin person, som tilfældet var det i starten af sæsonen. Han kan også håbe på, at Dost fortsætter sit egotrip, så der er flere startpladser i sigte.

Noter fra 2. Bundesliga:

I ligaen lige under den bedste, i 2. Bundesliga, løber 3 danskere rundt med forhåbninger om at skabe en række gode præstationer, og at de eventuelt kan deltage i det fineste selskab i Bundesligaen en dag.

I weekenden var 2 af disse i kamp.

Yussuf Poulsen blev skiftet ind efter 76 minutter i RB Leipzigs kamp mod Heidenheim, der endte 1-1. I den tid han var på banen, formåede Poulsen at tilegne sig et gult kort, men han formåede ikke at bidrage med assists eller mål.

Andetsteds, i Braunschweigs kamp mod St. Pauli, startede Emil Berggren på banen, men han blev skiftet ud efter 63 minutter. Han leverede heller ikke assists eller mål, og kampen endte 0-0.

I Braunschweig spiller også Mads Hvilsom, der skiftede fra Hobro i sommers, men han sad end ikke på bænken i weekendens opgør.

Yussuf Poulsen brugte også weekenden på at gå i biografen med ingen andre end Uffe Bech. Han har på Instragram postet et billede med blandt andre disse hashtags: #freeUffe og #hesinnocent, og dermed spæder også Poulsen til situationen omkring Uffe Bech. Poulsen leverer en stille hentydning om, at Bech er blevet uretfærdigt behandlet, men heller ikke han leverer nogen konkret information om, hvad der har fået Uffe Bech degraderet.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?