bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bundesligaen tordner fortsat frem 

Bundesligaen tordner fortsat frem 

For 11. sæson i træk er omsætningen i Bundesligaen steget. 

Af Lars Andersson og Nicolai Lisberg

Tysk fodbold har det godt. Vores sydlige naboer er regerende verdensmestre – og landets bedste række, Bundesligaen, er godt på vej til at udfordre de rigtig store, Premier League og La Liga. I hvert fald er Bundesligaen den sundeste fodboldforretning i verden netop nu. Således har de 18 bedste klubber i Tyskland leveret en omsætning på 2,62 milliarder euro i sæson 2014/15 – en stigning på små syv procent i forhold til sæsonen før, mere end en fordobling i forhold til for ti år siden – og 11. sæson i træk med en væsentlig stigning i omsætningen.

Også 2. Bundesliga har det godt, idet de næstbedste spillere stod for en omsætning på 504,611 millioner euro, hvilket betyder, at Tysklands to bedste rækker for første gang i historien passerede tre milliarder euro grænsen. Mere imponerende er det måske, at klubberne tilsammen har over 1 milliard euro i egenkapital, og at 34 ud af de 36 klubber kørere med sorte tal på bundlinien.

Interessen synes heller ikke at falde i den igangværende sæson – trods Bayern Münchens suverænitet. I hvert fald er tv-indtægterne støt stigende sæson efter sæson – og forude venter intense forhandlinger om en ny tv-cyklus 2017-21, hvor tv-stationer formentlig står i kø for at få fat i den attraktive vare. Samtidig har Bundesligaen de mest trofaste tilskuere i Europa, og dermed vil pengene også på den konto fortsætte med at vælte ind. I snit så 42.685 tilskuere på, når der blev scoret 2,75 mål per kamp i sæson 2014/15 i Bundesligaen.

Udover at generere massive summer, skaffer Bundesligaen også fast arbejde for over 50.000 mennesker, hvilket er med til at skabe indtægter til staten for i omegnen af 980 millioner euro.

Til trods for de positive nyheder advarer det tyske fodboldforbunds chef Christian Seifert mod, at man blot læner sig tilbage og høster frugterne af arbejdet.
“Tyskland er verdensmester, Bundesligaen er populær som aldrig før, stadions er fyldte, men der findes ingen garanti for, at det også bliver ved med at forholde sig sådan. Vi befinder os i en global konkurrence, hvor den sportslige kvalitet er alt afgørende for at, tilskuere og sponsorer fortsat vil investere i os.”

Screen Shot 2016-02-02 at 10.22.27

LÆS HELE RAPPORTEN:

http://s.bundesliga.de/assets/doc/1070000/1066689_original.pdf

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga