bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (19. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (19. runde)

Transfervinduet er lukket i Tyskland, og der er sket nogle ændringer, hvad angår den danske bestand af spillere i landet. Vi har set set Emil Berggreen skifte 2. Bundesligaen ud med den rene vare; Bundesligaen. Samtidig har 2. Bundesliga modtaget en ny dansker i form af Nicklas Helenius, der er skiftet til Paderborn på en lejeaftale. For at få styr på resten af aftalerne og de danskere, der har spillet fodbold i weekenden, følg med her.

Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Det lykkedes ikke for Gladbach at komme oven på igen efter deres nederlag i første runde efter vinterpausen. I weekenden spillede de mod Emil Berggreens nye klub, Mainz, og her trak Mainz det længste strå med en 1-0 sejr.

Andreas Christensen spillede ikke uventet hele kampen for Gladbach i det centrale forsvar. Endnu en gang var han den spiller i kampen med næstmest boldbesiddelse af alle i kampen, så han var meget involveret i kampen, som han har fået vane for at være. Samtidig vandt han også tredjeflest luftdueller af alle, mens han også stod for 3 tacklinger.

Det vil altså også sige, at når man kigger på statistikkerne, så havde Andreas Christensen langt fra en dårlig kamp, men han vil nok gerne tage til takke med usle statistikker, hvis hans hold vinder, hvorfor han selvfølgelig ikke er tilfreds med weekendens kamp.

Gladbach har nu tabt 2 kampe i træk, så de vil have et stort behov for at få point på kontoen i næste runde.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Søndag skulle Wolfsburg og Köln mødes, og dette ville i en ideel verden være en danskerduel mellem Nicklas Bendtner og Frederik Sørensen. Sådan blev det ikke. Det blev det ikke af den simple årsag, at Frederik Sørensen slet ikke var valgt til at være en del af Kölns trup på kampdagen.

Dermed er der heller ikke meget at sige om Frederik Sørensen i denne uge; ikke meget andet end at det er meget negativt, hvis den nuværende situation viser sig at blive mere permanent.

Frederik Sørensen kunne højst sandsynligt have godt af en succesoplevelse, men muligheden har ikke været der efter vinterpausen. Med alt held kommer den inden længe.

Jannik Vestergaard, SV Werder Bremen:

Jannik Vestergaard var i weekenden involveret i noget af en højintens kamp, da Werder Bremen og Hertha Berlin mødtes. Inden pausen kom Hertha foran 2-0. Derefter scorede henholdsvis Werder Bremen og Hertha et mål, inden Bremen scorede 2 mere til slutresultatet 3-3.

Hvad angår Jannik Vestergaard så var kampen ikke hans bedste. Det var nærmere hans makker i forsvaret, Papy Djilobodji, der leverede den bedste præstation af de to.

Det er naturligvis også svært som forsvarer at være fornøjet oven på en 3-3 kamp. I sådan en situation vil man altid ærgre sig over, at den bagerste kæde ikke har været i stand til at lukke mere af.

Leon Andreasen og Uffe Bech, Hannover 96:

Der var comeback til halvdelen af Hannovers danske duo i weekenden, da Uffe Bech gjorde et indhop efter 65 minutter. Leon Andreasen måtte igen se kampen fra tribunen, da han stadig døjer med sin forstuvede ankel. Ærgerligt for Andreasen og resten af Hannover, så har det langt fra været en underholdende kamp at følge med i. Hannover tabte 3-0 til Leverkusen, hvilket også betyder, at Hannover befinder sig helt i bunden af Bundesligaen; en position de skal kæmpe hårdt for at komme væk fra.

Som sagt blev Uffe Bech skiftet ind efter 65 minutter, så det er selvfølgelig det, det skal handle om. Han var dog ikke i stand til at gøre nogen fremragende figur, men man kan trods alt heller ikke forvente alverden af en mand, der returnerer fra en skade.

Forhåbentlig ser vi inden længe igen Hannovers dynamiske danske duo på banen samtidig, og forhåbentlig for Hannover kan disse danskere skabe nogle gode resultater.

Pierre-Emile Højbjerg, FC Schalke 04:

Efter sidste runde uden spilletid var der lidt mere positivt nyt for Pierre-Emile i denne runde. Her bidrog han, om end med en lille del, i Schalkes 2-0 sejr over Darmstadt. Pierre-Emile blev skiftet ind efter 84 minutter ved stillingen 2-0, så det ville være en journalistisk stramning at sige, at han var en afgørende faktor for Schalke, men det skal dog nævnes, at Breitenreiter kiggede i Pierre-Emiles retning og ikke mod Younes Belhanda, da Max Meyer stod foran en udskiftning.

Et lille kuriosum er dog, at Pierre-Emile sluttede med den største pasningssikkerhed af alle, da han ramte en medspiller med sin ene pasning, hvormed han endte på 100 %. Det er selvfølgelig uden betydning, men de små sejre betyder også noget.

Hvordan perspektivet for Pierre-Emile ser ud i den resterende periode af hans lejemål står ikke klart, men som vi har nævnt det ved flere tidligere lejligheder, så lider hans udvikling i øjeblikket under den lille mængde spilletid.

Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Emil Berggreen er ikke ligefrem et nyt navn i danskerstatus-sammenhæng, men han er dog et nyt navn i Bundesligaen, hvorfor han nu er blevet opgraderet til at få sit eget afsnit. Fint skal det være. Han spillede dog ikke kamp for Mainz i weekenden af meget naturlige årsager, da han for det første er skadet, og for det andet først skiftede til klubben den 31., mens Mainz’ kamp lå fredag den 29.

Derfor skal vi heller ikke gå i dybden med Emil Berggreen i denne omgang, men vi glæder os meget til at se, hvordan det skal gå ham i Bundesligaen fremover.

Nicklas Bendtner, VfL Wolfsburg:

Som vi tidligere har nævnt, så blev det ikke til det ønskede danskeropgør, da Wolfsburg mødte Köln, fordi Frederik Sørensen ikke var inkluderet i Kölns trup. Nicklas Bendtner, derimod, var involveret i Wolfsburgs trup, og han fik da også spilletid igen i denne kamp. Han blev skiftet ind efter 66 minutter, og som skæbnen ville have det, så scorede Wolfsburg deres enlige mål efter 67 minutter. Igen ville det nok være en journalistisk stramning at påstå, at det kun var indskiftningen af Bendtner, der var årsag til dette, men om ikke andet så er det et positivt tegn at vise træneren, at målene bliver scoret, mens man er på banen.

Til slut i kampen fik Bendtner også tilraget sig et gult kort, hans første i sæsonen.

Eftersom Bendtner ikke er blevet solgt i dette transfervindue, som der ellers var lagt en smule op til, så kan man da, om ikke andet, håbe på, at han kan tilkæmpe sig noget spilletid i den resterende del af sæsonen.

Noter fra 2. Bundesliga:

Også denne gang er der intet at rapportere fra 2. Bundesliga, da de endnu ikke er begyndt med at spille kampe efter vinterpausen. Til gengæld kan vi nævne, at Niki Zimling er skiftet til FSV Frankfurt, og det skulle undre meget, om det ikke betyder, at vi for første gang i sæsonen snart kan skrive, at Niki Zimling har fået spilletid. Skulle det ske, skal alle læsere være velkomne til at fejre med champagne eller lignende.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Max Morlock, Nürnberg, Stadion, fans, 2. Bundesliga
Optakt til 6. runde i 2. Bundesliga: Frankenderby og tiltrængt succes for Hertha